בריאות  דיאטה
איך לעבור את שבועות בלי להרוס את הדיאטה
ד"ר מאיה רוזמן
פורסם: 12.05.13, 08:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 36 תגובות ב-24 דיונים
1. אם כבר נותנים מתכון אז תנו מתכון מלא!
חסרים פרטים במתכונים   (12.05.13)
לגבי עוגת הגבינה -
מה גודל התבנית הממומלצת?
מה הטמפרטורה לאפיה (כנ"ל לגבי הפשטידה)?
כמה זמן לוקחת האפיה?

לגבי השאר, תודה רבה.
2. 62% נהשומן של החלב.....לא בריא-ולכן מומלץ לכולם?????????
?????????.   (12.05.13)
????????????????????????????????
3. לא דיאטטי לאכול קמח
(12.05.13)
מזון שמכיל קמח הוא לא דיאטטי. דיאטטי זה צאכול הרבה שומן ולא לאכול סוכר ודגנים

נשלח מהסלולארי שלי
4. זהירות מתעשיית החלב ומוצריו וצריכתם הם רעל קטלי לגוף האדם
דליה   (12.05.13)

החלב ומוצריו הם הגורם  ל"בריחת" סידן מהעצמות (אוסטאופורוזיס)

ולשלושים סוגי סרטן קטלניים ביותר

שומר נפשו ירחק מהם

מחקרים מדעיים רבים קבעו במפורש שהחלב ומוצריו הם המחוללים למחלות כרוניות רבות וחשוכות מרפא כמו סכרת סרטן ועוד

הרפואה הרגילה אף ממליצה לא לצרוך חלב ומוצריו בזמן הישפוז ומחלה

סידן ניתן לקבל מהצומח

כף של טחינה גולמית מספקת את כול כמות הסידן היומית הדרושה לגוף מבלי לאכול מוצרי חלב כלל

בברכה והצלחה וחג שבועות שמח

5. באו לי בטוב המתכונים.תודה :)
טליה   (12.05.13)
6. כמה הבלים ושקרים בכתבה אחת!
איזי   (12.05.13)
חלב הוא לא מקור טוב לסידן כי כמויות הזרחן שבו מקזזים את הסידן, חלבון חלב לא בוודאות טוב לבני אדם וסוכר החלב לא מתעכל טוב אצל הרבה אנשים.
לא צריך לצרוך כמות עצומה של שקדים וגרעינים בשביל לקבל מספיק סידן מן הצומח, גם בקטניות, ירקות ופירות יש סידן ואפשר לקבל מספיק סידן מהצומח.

איך עוגה עם כוס סוכר נחשבת בריאה? בגלל 4 כפות קמח מלא?!
7. עדיף להמנע ממוצרי חלב
(12.05.13)
כמה כתבות בנושא של נזקי החלב:

חלב לא מחזק את העצמות, הוא זה שהורס אותן
http://healthy.org.il/node/64

הרע שבחלב ולא הטוב שבו
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=3389

מישהו עדיין מאמין לפרסומת של שטראוס ותנובה?
http://www.youtube.com/watch?v=IwFgEEW12X0&feature=player_embedded

יובל עילם תזונה נכונה לבריאות
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b3hQ76vOEjE

אני רוצה את מה שיש לך!
http://www.youtube.com/watch?v=_Wkd3rxm-HM&feature=player_embedded
8. מקורות טובים ודלי קלוריות לסידן חוץ מחלב
דיאטנית אחרת   (12.05.13)
-עלים ירוקים (חוץ מתרד ומנגולד) עשירים בסידן הנספג כפי 2 טוב יותר מאשר ממוצרי חלב.
-קיטניות (בעיקר סויה ושעועית לבנה) .

טחינה אמנם עשירה בקלוריות, אך מאוד דחוסה בסידן:
בכף טחינה מלאה גולמית יש 130 מ"ג סידן (בכוס חלב יש כ220 מ"ג).

9. הנייר - סליחה המסך סובל הכל!
אולי תפרשי כבר?   (12.05.13)
שוב מגיעה הגב' המדופלמת ומפיצה את הגיגיה.

אחת ולתמיד, צריכה גבוהה של מוצרי חלב לא משפרות את מאזן הסידן בגוף אלא מערערות אותו; שהרי עצמותינו מכילות מגוון של מינרלים ולא רק סידן. ובנוסף, יש יותר מדי דגש על צריכת סידן במקום על בריחת או אי ספיגה. אגב, צריכת סידן עודפת גורמת למחלות לב. בהתאם, חשוב לוודא שאנו מקבלים ויטמין D-3 וK-2 ומלח טבעי בלבד (כמו מלח ים ובמיוחד מלח הימליה המכיל מינרליים חיוניים) להבדיל ממלח שולחן שעבר עיבוד תעשייתי.

אם הסידן הקיים במוצרי חלב כל כך נהדר ואקוטי לבריאותינו, כיצד זה שאסטאופורוזיס כל כך שכיח במדינות עם צריכת סידן הגבוהה בעולם, כמו ארה"ב, קנדה וארצות סקנדינביה?

כדאי מאוד לקרוא את המאמר הבא http://www.naturalnews.com/034677_calcium_bones_vitamin_D3.html ואת המאמר של ד"ר מרקולה המופיע בתחתית הכתבה
10. שכתי להוסיף: איכלו מעט מוצרי חלב עם אינכם רגישים
(12.05.13)
אבל עם אחוזי שומן גבוהים.

וכל מי שמיד יצעק כולסטרול שיפנה את טענותיו למערכת הבריאות ולאלו שמדברים בגנותו; כמו הכותבת.

1. אין דבר כזה כולסטרול LDL רע; יש כולסטרול מחומצן
2. כולסטרול גבוה לאו בהכרח אומר שאתם בסיכון למחלות לב, כי בין היתר יש להתייחס לרמת ה-HDL, הטריגליצרידים והסוכרים בדם. סטטיסטית דווקא אלו עם סיכון נמוך לכאורה שערכי הכולסטרול נמוכים ונשמרים מכל משמר משומן, מתים יותר. אבל אני רוצה להדגיש, שאם תאכלו שומנים אבל לא תוותרו על סוכרים (בין אם מדגנים, מאפים, משקאות ממותקים וקולה), תצאו נפסדים.
3. אם מערכת הבריאות תשקיע עוד מספר שקלים בבדיקת ערכי ה-LDL סביר שרבים לא יצטרכו לקחת ססטינים, שאף שהם מורידים את סך הכולסטרול בגוף, לא אומר שהלוקח לא ילקה בהתקף לב. פשוט מאוד: ה-LDL שתפקידו לתקן "נזקים" מורכב מחלקיקים גדולים וחלקיקים קטנים, כאשר האחרונים הם המסוכנים והגדולים חיוביים.

יאללה ביי
11. הכתבה יותר סיבכה אותי מאשר עזרה לי .
עדנה   (12.05.13)
12. העומס הגליקמי של 100 גרם בטטה הוא 8
העומס הגליקמי   (12.05.13)
ואילו העומס הגליקמי של 100 תפוח אדמה לבן הוא 7 כלומר נמוך מזה של הבטטה. ראי USDA A215 USDA A230
הבטטה עדיפה בהיותה אנטי דלקתית. בבטטה אין הרבה סוכר - 4.7 גרם ל100. בבטטה הרבה עמילן - 12.7 גרם ל100.
13. נשמע כמו פרסומת לתאגיד החלב
מגיב ,   מרכז   (12.05.13)


נשלח מהסלולארי שלי
14. מאיה רוזמן, את עדיין סופרת קלוריות?!
(12.05.13)
כמות קלוריות זה טימטום אחד גדול, אנחנו לא אמורים לדעת כמה קלוריות יש במזון, לא ראיתי אף פעם בעלי חיים שסופרים קלוריות, הם פשוט אוכלים את המזון שלהם והגוף מווסת את תחושת השובע והרעב באופן טבעי. תורידו את כל המוצרים המעובדים מהתפריט, כל מה שמכיל דגנים, קטניות,סוכר,שמנים צמחיים. תאכלו אוכל אמיתי - בשר בלי לדלג על השומן, ירקות ופירות במידה. הגוף יחזור למצבו הטבעי של וויסות תחושת השובע והרעב, תחושו טוב יותר מאי פעם. רזים יותר, והרבה הרבה מחלות אוטואימוניות יעלמו באורח פלא. קוראים לתזונה הזו פליאו, תזונה קדמונית, לאכול כמו שאנו אמורים לאכול לפני שנכנסו לנו מזונות חדשים לתפריט אחרי המהפכה החקלאית. תחפשו אותנו בגוגל ובפייסבוק.

נשלח מהסלולארי שלי
15. לא לספור קלוריות, הגוף סופר לבד.
מאיה רוזמן   (12.05.13)
כמות קלוריות זה טימטום אחד גדול, אנחנו לא אמורים לדעת כמה קלוריות יש במזון, לא ראיתי אף פעם בעלי חיים שסופרים קלוריות, הם פשוט אוכלים את המזון שלהם והגוף מווסת את תחושת השובע והרעב באופן טבעי. תורידו את כל המוצרים המעובדים מהתפריט, כל מה שמכיל דגנים, קטניות,סוכר,שמנים צמחיים. תאכלו אוכל אמיתי - בשר בלי לדלג על השומן, ירקות ופירות במידה. הגוף יחזור למצבו הטבעי של וויסות תחושת השובע והרעב, תחושו טוב יותר מאי פעם. רזים יותר, והרבה הרבה מחלות אוטואימוניות יעלמו באורח פלא. קוראים לתזונה הזו פליאו, תזונה קדמונית, לאכול כמו שאנו אמורים לאכול לפני שנכנסו לנו מזונות חדשים לתפריט אחרי המהפכה החקלאית. תחפשו אותנו בגוגל ובפייסבוק.

נשלח מהסלולארי שלי
16. מתי מאיה רוזמן תודה בטעות שלה?
(12.05.13)
ששומן לא משמין? שמזון מהחי בריא לנו. שצריך להוציא מהתזונה את הדגנים והקטניות. תתעוררו, תזונת הפליאו כאן והיא פופולארית.

נשלח מהסלולארי שלי
17. מוצרי חלב? דיאטנית בשקל, תתקדמי, חלב ומוצריו = רעל.
זיו ,   צפון   (12.05.13)
18. על פי העקרונות של הפליאו, שומן זה דווקא טוב
פליאו   (12.05.13)
פחמימות זה דווקא רע.

יש לפחות שלוש גישות לתזונה שסותרות אחת את השניה.

תזונה טבעונית
תזונה רפואית מערבית דלת שומנים ועתירת פחמימות
תזונת פליאו דלת פחמימות ועתירת שומנים.

והכל מגובה כביכול במחקרים מדעיים.
אז מי באמת יודע מה טוב לנו?
19. את אולי דיאטנית (נניח) אבל ממש לא בשלנית...
יעל   (12.05.13)
לבשל את הברוקולי 15 דקות במים? לא רק שרבה ויטמנים עברו למים שאותם שופכים (וככל שמבשלים יותר- מאבדים יותר), זה גם הרבה יותר מידי זמן לבישול ברוקולי! זה יצא קווצ'י ומגעיל!
אפשר במקום לשים 5 דקות במיקרו. יותר ויטמנים ויותר טעים.
20. ככה אני הורדתי 23 קילו שוה לקרוא
(12.05.13)

תראו את  www.safradiet.com  הראיון איתו בטלויזיה היה אדיר

הראיון מהטליזיה ועוד פרטים נמצאים באתר הנ"ל.

שיטת הרזיה מצויינת, הוא ממליץ לכל גיל מתכון שונה שהמומחים בראיונות כתבו:

"גורם להרגשה שאתה מלא וחלק מהקלוריות לא נספגות.

המתכון שמתאים לגיל מסויים לא מתאים ולא יעזור לגיל אחר, וכמור לכל גיל

הוא ממליץ מתכון אחר.  אני, בילי ושתי חברות במתכונים שונים בגלל הבדלי הגיל

רזינו: אני 23 קילו, בעלי27 קילו ושתי חברות 13 ו-32 קילו.

21. מתכונים של דיאטניות מזכירים לי טעם של קופת חולים
בלי גיל בעוגת גבינה!   (12.05.13)

סכנה ממתכונים בלי תמונה. בסרט ג'ולי וג'וליה היתה כותבת מתכונים שסיפרה שהיתה כותבת מתכונים בלי לנסות אותם.

מתכונים של דיאטניות מזכירים לי את הטעם של קופת חולים.

מי שם גיל בעוגת גבינה? בעעעעע.....

22. הכי טוב? מה שנוסה הכי הרבה זמן - חד משמעית פליאו
קרן גולן   (12.05.13)
תזונה דלה בשומן קיימת מקסימום 50 שנים, טבעונות אולי 30 שנים הפכה להיות טרנד פופולארי.

התזונה היחידה שהוכיחה את עצמה במשך 2.5 מיליון שנים זאת תזונת אבותינו: תזונה פליאוליטית או בקיצור פליאו.

מה שאכלנו ב99.9% מזמן אבולוציית האדם הוא חיות בדש על השומן, ירקות, פירות, שורשים ומעט אגוזים. לא אכלנו קטניות ולא דגנים ולא הפקנו שמן מסויה/קנולה וכו'.. גם לא השתמשנו בסוכר.

כל המזונות החדשים הללו הם הגורמים למחלות מערביות, הם קיימים 6,000-8,000 שנים במקסימום תלוי מקום בעולם, וזה הרף עין במונחים אבולוציונים, אנחנו לא מותאמים אליהם, כלכך הרבה מחלות נגרמות רק מצריכת אותם מזונות. ואז מאשימים את השומן הרווי. השומן הרווי איתנו כבר מיליוני שנים והוא הכרח בסיסי בתפריט שלנו. ההמלצות של ימינו מנותקות באופן מבהיל ממה שאכלנו במשך התפתחותנו במיליוני השנים האחרונות. לאכול בריא זה לאכול כפי שאכלנו, הגוף הוא אותו גוף כמו לפני 10,000 שנים, המזון כבר לא ואיתו גם מחלות מערביות. אז במה אתם בוחרים? בתזונה שעבדה יופי 2.5 מיליון שנים או בשמן קנולה שהומצא לפני כמה שנים? או בדיאטנית שממליצה לכם לבסס את התפריט על דגנים וקטניות? בחירתכם בידכם וכך גם בריאותכם. פליאו זה לאנשים חושבים.
23. זה חג שהומצא ע'י יצרניות החלב והעם מתנהג כעדר וקונה המון .
רונית ,   חיפה   (12.05.13)
החג הוא חג קדוש ולא מוזכר באף מקום להתנפח מגבינות ולמלא עגלות בסופרים עם גבינות ולחמים ומאפים .יצרניות החלב יוצאות במבצעים וחוברות אין ספור של מתכונים. לא לשכוח : מיתון,מיתון,מיתון.
24. אין שום דבר חדש תחת השמש...:
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (13.05.13)
הדיטטנית הכותבת את המאמר צודקת ב100% וזה הוכח באופן מדעי, מחקרים רבים צביעים על כך וזה גם לא מה שהוא חדש - הכל נמצא ברשת. וגם להוסיף על העולם הדמיוני, הזיה, של הטבעונים, מס' 6 :
מה אתם מבלבלים את המוח על חלב סויה? איך מיצרים חלב מסויה? איך מיצרים טופו? - רק 2 דוגמאות מהעולם המזויף שלכם - של הטבעונים, האורגני ... האם אתן יודעות את הסוגים והכמויות של החומרים הכימיים אשר נכנסים בעיבוד 2 המוצרים האלה? למי אתם מספרים סיפורים אלה?לילדים קטנים? את דיאטנית רופאה כמו הרגל שלי .. דיאטנים כאן בקנדה אומרים את האמת, לא שקרים! אין דבר כזה כרופא דיאטני. כל מישהו עם תואר שלישי קורא לעצמם רופא, אבל הם לא רופאים אמיתיים. עוד יותר, זה הוכח מבחינה רפואית, במחקר רשמי (לא מהעולם המזויף שלכן ללא כל השפעה מדעית, כי יותר מדי סויה אינה מתאימה לגוף האדם וגורמת נזק.
אכן, המתכונים הם לא כל כך בריאים - כמו שאת אומרת, יותר מדי סוכר והגבינה עם 3% שומן נראת טוב, אבל כשהיא מעובדת ומשופרת עם מוצרים אחרים - זה לא בריא בכלל. אני מעדיף להשתמש בגבינת השמנת שלי עם שומן 3.75% שאני עושה מ 2% יוגורט ביתי שלי, מחלב 2%. זו הגבינה שאשתי משתמשת לעוגות הרזות שלנו עם מעט הקלוריות. שליש - חצי הכוס סוכר עם פירת יער - למשל.
אין שום דבר חדש תחת השמש...:
תגובות נוספות
חזרה לכתבה