אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
אין כניסה לגבינה: קינוחים טבעוניים
שיראל אורגד
פורסם: 28.05.12, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 106 תגובות ב-38 דיונים
1. מרגרינה???-רעל!! עדיף חמאה
מיכל   (28.05.12)
2. חזק
חזי ,   חדרה   (28.05.12)
3. דבש זה לא טבעוני
טבעונית   (28.05.12)
טבעונים של ממש נמנעים מאכילת דבש.
4. איזה טבעונות במיטבה.... מגרינה וסוכר
אלעד ,   רחובות   (28.05.12)

ממש כמו ציידים לקטים אמיתיים-

 

אוכלים מרגרינה, שמנת מסויה וכמויות ענקיות של סוכר

(אני מניח שאת יודעת שאין שום הבדל בין סוכר חום לסוכר לבן?)

 

 

על מי אתם עובדים!?!??!?!?!?!

 

 

אבל תשמעו על שיטה הרבה יותר טובה להבטיח אוכל בריא, גידול הומני ולא מתועש, ואיכות מעולה-

 

המגמה החדשה של התאגדות בקבוצות צרכנים, שפונות ישירות לחקלאי ומסכמות מראש לכמה שנים של מכירה (כידוע להשקיע בגידול חלקאי דורש זמן ותכנון) הם קובעים מה הם רוצים, החלקאי יודע מראש למי מתי וכמה הוא מוכר...

ושלום על ישראל!

 

חקלאי בינוני שמגדל כמה דונם עגבניות, כמה דונם מלפפון, כמה דונם בצל, כמה דונם גמבה, כמה תרנגולות וכמה פרות לחליבה יכול לספק את הצרכים של שכונה או מס' בניינים קטן, 30  חקלאים כאלה סוגרים את הפינה לעיר קטנה.

 

ומבטיחים, מלבד איכות הגידול והטיפול במזון שאתם מכניסים לפה שלכם, גם חיי קהילה מגובשים וטובים יותר, מה שהוכך כאחד הגורמים העיקריים באיכות החיים של האדם בזמן המודרני- חיי קהילה מפותחים ואיכותיים שמתבססים על איכות וטריות המזון שאנחנו צורכים, ובנוסף נהנהים גם מהוזלה כספית (בגלל פערי התיווך שנחסכים). אז מה רע אני שואל אותכם?

 

כמובן שיש לקחת בחשבון שהמוצרים תלויים בעונות השנה, תלויים בהצלחת הגידול (מה שהרבה פחות בטוח מאשר ירקות קפואים) ובגורמים סביבתיים, עונתיים ובכלל במשתנים רבים, אבל מה ששכחתכם שככה בני אדם אמורים לחיות, וככה הם חיים יותר טוב יותר בריא ויותר בשמחה.

 

אפילו יותר מאשר גלידה מחלב קוקוס, חלבה קילו סוכר ומרגרינה- שיא הטבעוניות כמובן

 

המגמה הזאת כבר תפסה בכל אירופה, ביפן, בארה"ב, באוסטרליה.

 

רק בארץ הקודש כנראה יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם....

 

אם מישהו מכיר, שמע או יודע על קבוצות דומות בארץ, או חקלאים שמוכנים לשתף פעולה אני ישמח מאוד לשמוע על זה.

 

 

5. תודה רבה!
טבעונית   (28.05.12)
רק הערה לגלידה - אם יש בה דבש היא לא טבעונית! בטח אפשר להחליף דבש בסילאן, נכון? תודה רבה והכל ינוסה בקרוב
6. תודה! לאחרונה גיליתי כמה חלב זה רע וטוב לקרוא מתכונים שונים
שיחקתם אותה   (28.05.12)
7. וואי המיצים נראים מעולה!!! חייבת לנסות
דניאל ,   רעננה   (28.05.12)
8. נפלא, תודה
ענבל   (28.05.12)

אזיו כתבה מקסימה!

העוגה נראית מדהימה וגם הגלידה - נראית ממש קלה להכנה.

 

9. שמן קוקוס
דנה ,   תל אביב   (28.05.12)
טבעוני, הרבה יותר בריא ממרגרינה- אומנם לא שיא הבריאות (למרות המקור הצמחי ,מדובר בשומן רווי)אבל היות והוא מגיע מגובש מהטבע ולא עובר עיבוד, אז אין בו שומן טראנס ושאר חולרות.
לעבוד איתו הזהירות, כי כשהוא מתחמם מידיים הוא הופך לנוזל.
החדשות הטובות-אחרי שעובדים איתו לא צריך קרם ידיים(((-P
10. אין אדם קונה דעתו בפת לחמו
אמיל אדמונדשווילי   (28.05.12)
או במוצרי החלב שלו
11. תמונות מהממות והשייקים מגרים!
טבעונית גאה ,   תל אביב   (28.05.12)
כל הכבוד..
12. מדהים!
שולה B ,   חוות מזור   (28.05.12)
אוהבת לבשל את הפאי! התמרים הם תוסף מעולה!
13. לגבי הטרוניה על שתיה שלה
(28.05.12)
שתיה בארוחה אמורה להרוות את הצמא, ולא להיות מעמסה. השייקים האלו עושים בדיוק את ההיפך, ומכבידים מאוד על הסועד. ממלאים מאוד. (אלא אם זאת הכוונה).
14. דבש אפשר להחליף בסילאן אם רוצים שהמתכון יהיה לגמרי טבעוני
(28.05.12)
15. הגלידה הזאת זה בדיוק מה שאני צריכה עכשיו
יאמי!   (28.05.12)
16. מתכונים מעניים אולי אפילו אנסה חלק
מיכל ר ,   ת"א   (28.05.12)
למרות שאני לא טבעונית
17. גלידה !!
דניאלה ,   מגדים   (28.05.12)
אשמח לקבל תגובה על הגלידה - מישהו הכין וטעם ?

בבקשה - תגובות !
18. יאמי
בני ברק   (28.05.12)
נשמע מעולה טעים ובריא!
19. וואו!!!! הגלידה נראית מדהים!!!!!!!!!!
וגם קישור להרצאה ,   הכנסו!!!   (28.05.12)

 

20. מרגרינה?????!!!! נו באמת!
נוי   (28.05.12)
21. לא שותים בזמן האוכל
טלי   (28.05.12)
שותים שעה לפני או אחרי. ועוד משהו - לא מערבבים פרי עם פחמימות, שומנים או חלבונים. פרי עובד רק עם עצמו ועם ירקות.
22. פשוט נפלא
רוני ,   רמת גן   (28.05.12)
איזה כתבה כיפית

בעיניי מצאה חן מאוד השתייה.

23. מרגרינה זה רעל עדיף כבר שמן קנולה או זית
מיקוש   (28.05.12)
24. מרגרינה=רעל . לא מומלץ. שמן עדיף.
לב ראי   (28.05.12)
לכותבת המתכונים,
כשאני רואה מרגרינה במתכון, אני מבינה ר ע ל וממש לא בא לי לנסות אף אחד ממתכונייך.
אני מבינה שזה מיועד לטבעוניים שלא צורכים מוצר גבינה, אבל יש שמן ,קוקוס למשל.
ברגע שאת נותנת מתכונים לציבור הרחב, יש לך גם אחריות מסוימת לבריאותו ולכן לא מומלץ להמליץ על רעלנים.
שום טבעוני או צמחוני לא ישתמש במרגרינה וכך מתכונייך מאבדים מחינם.
25. שיראל, תודה! כן ירבו :-)
טבעונית   (28.05.12)


נשלח מהסלולארי שלי
26. הספקתי כבר להכין ובעלי הספיק להנות מכל רגע - משו משו !:)
ישר סיגל ,   בני ברק   (28.05.12)
27. מבלנדרים... אהבתי!
מיי-מיי   (29.05.12)


מיי-מיי
28. מדהים
אורלי ,   בני ברק   (29.05.12)
מדהים וטעים .
גלידה טעימה ובריאה
29. הכל הבנתי, יש בזה רק פירות ואין בהם כל רע
אנין טעם   (29.05.12)
אבל מה עם טעם שומן החלב? הרי הוא טעם החיים. אין בעיה עם המלצותיו של שיראל, יש בעיה עם השמצותיו. חיים בני אדם עד גיל מכובד ואוכלים מאכלי חלב כל חייהם וברוך השם מגיעים גם לגיל 100, בלי ליחה ובלי סרטן ובלי התקפי לב, ולעומתם חיים בני אדם שאוכלים רק אוכל בריא והופ בגיל 70 סוגרים ענין מאיזה חולי. אז קצת פרופורציה
30. מדהים !
ר.ו.   (29.05.12)
איזה רעיונות !! יש לשיראל כתבות קבועות ?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה