בריאות  דיאטה
ספיישל קיץ: דיאטת הפשטידות - טעים ודל שומן
ד"ר מאיה רוזמן
פורסם: 12.06.12, 10:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 73 תגובות ב-37 דיונים
1. לקיץ מתאים יותר סלטים, שייקים, מיצים וכד'
מעין ,   חיפה   (12.06.12)
בחום יולי-אוגוסט אפילו פשטידה זה קצת כבד ומחמם. הרבה יותר מתאים, בריא ודיאטטי לאכול סלטים, שייקים, מיצים, פירות וירקות טריים וכד'.
מתכונים לסלטים, שייקים ומיצים בקישורים הבאים:
http://www.simply-yoga.co.il/category/recepies/salads/
http://www.simply-yoga.co.il/category/shakesandjuices/

2. יש לי מתכון ממש מוצלח לפשטידת קישואים דיאטית
shinshann   (12.06.12)
כל פעם שאני מכינה אותו כולם מלקקים את האצבעות (גם אלה שלא בדיאטה)

רכיבים:
5 קישואים גדולים
3 בצלים גדולים
1 וחצי כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
3 ביצים
כף אבקת מרק ויטה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מגרדים את הקישואים בפומפיה. קוצצים את הבצל דק ומוסיפים לקשיואים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כשעה.
ואוכלים יאמ יאמ !!!
3. פשטידה ללא אטריות משמינות
גד   (12.06.12)
4. והחצי כוס שמן כן????
נעמי   (12.06.12)

 

5. על ספריי שמן שמעתם?
לא חשוב   (12.06.12)
בצק פילו ניתן לשמן בספריי והפחית את כמות השומן.
6. הפשטידה לא משמינה - מי שאוכל אותה משמין.
(12.06.12)
7. הכתבה פשוט שקרית - חלב לא טוב לסידן, למעשה חלב זה רק רע!
לא יאומן שאת רופאה ,   זה בדיחה   (12.06.12)
די לשקר לציבור, יותר ויותר מחקרים מראים שאוסטיפורוזיס הוא תוצר של צריכת חלב. הגוף מוציא יותר סידן מאשר מכניס בצריכת מוצרי חלב (עקב עליית החומציות בגוף). עדיף בלי חלב בכלל.
8. לא נכון
אייל   (12.06.12)
כול עוד תשימי קמח בפשטידה היא תשמין נקודה , תפסיקו להתעסק עם קלוריות ותתחילו להתעסק עם פחמימות קלות וערך גליקמי של המזון שאתם אוכלים - ערך קלורי אינו המדד הנכון אלא כמות הסוכר הפשוט (פחמימות קלות)
9. חזרודוקי
חודה זיבת ,   חגיגי   (12.06.12)
דירביחה זבייחגיד
10. הצלחתי עם ספרה של ד"ר מאיה רוזמן להשיל 35 ק"ג
פ.כ. ,   ירושלים   (12.06.12)
11. קחו את משולש
שולה   (12.06.12)
האשפה מהכיור שפכו לקערה וערבבו עם ביצה וגבינה ,תאפו בתנור תטעמו מהתוצאה שפכו חזרה למשולש ותרזו
12. תאכלו את הירקות טריים.
יפה ,   רחובות   (12.06.12)
13. מעניין מדוע בגבינה של תנובה יש כמחצית הסידן מזו של שטראוס
t   (12.06.12)
נתון מאד מסקרן. איך יתכן שבאותו הרכב ואותם אחוזי שומן יהיה כזה הבדל בכמות הסידן. האין כאן משהו פרסומי?
14. אגיש בקשה למס מיוחד על פשטידות, על מי שאוכל אותם, עושה אותם
שטייניץ   (12.06.12)

או חושב עליהם

 

כן,.. כן.. אני מתרגש, מצאתי עוד דרך לדפוק את אזרחי ישראל :-)

15. פשטידה היא מאכל חלבי לכן קל לשמור על כשרות. מומלץ ביותר
אפרים   (12.06.12)
16. פרסומת ממומנת ...פרסומת לחלב .חלב מסרטן
גל   (12.06.12)
17. מעט קלוריות אך עמוס נתרן -זה לא אומר בריא !
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (12.06.12)
יפה ונכון עד שאני מגיע לגבינה בולגרית (פטה), פטריות מקופסת שימורים וגרוע - אבקת מרק ... - כמויות של מלח ...! בטח, היא מזהירה על הפטה, וגבינות אחרות + עוד היא מציעה מלח, וזה צריך לעניין את כולם ! אך מה שיותר גרוע זה הנתרן - 2000 מ"ג ב 2 כפות של אבקה -! אבקת מרק זה בריאות - מה???
כן, מעט קלוריות - אך עמוס נתרן - זה לא אומר בריא !
18. עלי פילו מורחים במעט חלב
Simon   (12.06.12)
חוסכים קלוריות ויוצא טעים
19. אני מעדיף למות צעיר מאשר לאכול את זה
30%   (12.06.12)
עדיף לחיות מעט ושבע מאשר הרבה ורעב.
20. למרוח גבינה 5% על פילו????
יצא יציקה   (12.06.12)
ממש המלצה מגוחכת. כל הרעיון בפילו זה הפריכות.

הפתרון מאוד פשוט - תרסיס שמן.
21. הרעיון טוב, המתכונים נשמעים זוועה
גם התמונות מגעילות   (12.06.12)
22. דלות בקלוריות, עתירות במחיר
שרון   (12.06.12)
במתכון הראשון, עלות הגבינות בערך כ 40 ש"ח... רוצים מעט קלוריות, אבל למה יקרות כ"כ?

23. פשטידת ברוקולי וגבינות
רחל   (12.06.12)
לא מבינה. אמרתם שהכי בריאה היא גבינת ריקוטה, נכון ? אז שימו 1/2 מיכל גבינת ריקוטה וותרו על אבקת המרק. בשביל מה צריך את זה ??? תוסיפו בצל וכרישה מאודים בשמן זית, יוגורט כבשים, קצת גבינת פרמזן 3 ביצים ו1 כוס קמח, מלח ופלפל ופרחי ברוקולי חלוטים ויש לכם פשטידה נהדרת !
24. למישהו יש מושג מה זו הפשטידה בתמונה הראשונה ?
תומר ,   פתח תקוה   (12.06.12)
הי נראית טוב, וגם בשרית משהו לא ?
25. לא כדאי להרבות באכילת פטריות. מעודד קנדידה על שלל תופעותיה
(12.06.12)
26. קמח
הילה   (12.06.12)
לכל מי שלא שם לב- בכל פשטידה 2 כפות קמח (!!) ולא 2 כוסות.
דר רוזמן אלופה

נשלח מהסלולארי שלי
27. אבל אבקת מרק זה בריא מאוד, כן?!
lior   (12.06.12)
ולא מזמן היתה כאן (בערוץ הבריאות) כתבה שטענה שמוצרי חלב זה לא בריא, אז עכשיו זה כן בריא?

28. אולי התכוונתם לכפית טחינה? כף שווה 135 קק"ל
אתי ,   מבשרת ציון   (13.06.12)
כף = 15 גרם כפית = 5 גרם! ולכן לא יכול להיות שכף טחינה שווה רק 45 קק"ל אולי כפית טחינה? כן! כי כף טחינה שווה ל 15גרם כפול 9 קק"ל (9 קק"ל לגרם אחד) 135 קק"ל
29. לא טעים
שיר   (12.06.12)
30. מתכונים לפשטידות מזינות
(13.06.12)

קינואה וירקות

מבשלים כוס קינואה ומניחים לה להתקרר

מטגנים בצל עליו מוסיפים גזר מגורד,קישוא מגורד +כל ירק שבא לכם:אפונה/תירס

מוסיפים את תערובת הירקות עם הקינוא +3 ביצים+קמח /פרורי לחם לפי הצורך(כ2-3 כפות),מוסיפים לתערובת המין שמיר קצוץ,מלח ,פלפל  ומכניסים לתנור.

יוצאת פשטידה קלילה וטעימה

 

תירס וגבינות

לטקחים את כל הגבינות שנשארו בבית ועומד לפוג תוקפם מערבבים עם תירס (קפוא/מקופסא/מבושל שמפרידים ממנו את הגרגרים) מוסיפים ביצים וקמח לפי הכמות של התערובת מטבלים במלח פלפל ופפריקה

 

 

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה