אוכל  טעם החיים  יפה עירון-קוץ - גלויה מעיר האורות
הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות
יפה עירון קוץ,פריז
פורסם: 06.07.12, 01:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-14 דיונים
1. מקסים! חולה על הטורים של יפה
לולן קשראל ,   פריז   (06.07.12)
ממש כמו שמם - פשוט גלויה ססגונית ממקום אחר

תודה לך יפה על הסיפורים הנפלאים אם את קוראת את התגובה הזו!

נשלח מהסלולארי שלי
2. שתי שאלות- סוג קישואים? איזה תבנית?
ענבר   (06.07.12)
אמורים להשתמש בקישואים הכהים ולא הבהירים, נכון? או שאפשר בשניהם?
האם אפשר גם בתבנית שהיא לא חרס (נגיד פיירקס)?

תודה!
3. יש אפשרות להחליף את תבנית החרס?
מורן   (06.07.12)
4. עגבניה זה פרי ולא ירק.
(06.07.12)
5. חשבתי שיהיה כאן מתכון ללאפה
אבי ,   ת"א   (07.07.12)
6. נראה לי אני הייתי הופכת: שעה מכוסה וחצי שעה לא מכוסה אולי אפ
לילי   (06.07.12)
פילו בגריל.
7. בשביל זה היית צריכה לנסוע עד לים האטלנטי?
יקי ,   תל אביב   (07.07.12)
8. מה עם הפלפל האדום?
(06.07.12)
מסדרים אותו גם בין הירקות?
9. כדאי לתקן את שם המסעדה: Le Franklin
נטאלי   (06.07.12)

מקום מומלץ מבחינת אוכל, אבל השרות לזרים - לא משהו! אנחנו דוברי השפה, אבל ראינו איך מתיחסים לשולחנות של תיירים על ידינו וזה לא היה נחמד בכלל.
10. פרי או ירק
זוכמיר ,   קרית שמונה   (07.07.12)

לפי התשובה שהתקבלה -  האבטיח הוא ירק????

 

ובכן :  כל הירקות שאנו אוכלים הם פירות בהגדרתם הבוטנית. ההבחנה שלנו לקרוא להם ירקות היא רק בגלל החלוקה של המתוק לעומת מי שאינו מתוק וקראנו לו ירק.

מה שמתפתח בעקבות פרח , על שיח או על עץ - הוא פרי.

11. רזות היא דרך דבר זה וירד ויפעל
חגי ,   רחובות   (07.07.12)
12. ומה היה לו כאן?
(07.07.12)
ירקות צלויים בתנור,עם שמן זית,איזו מקוריות!
13. זה לא נראה מושך זה חיוור מידי לא יודעים לצלם
(07.07.12)
14. אפשר להוריד את כמות השמן?
ענתי ,   הרצליה   (08.07.12)
חזרה לכתבה