בריאות  חדשות
הנחיות חדשות: ברזל לתינוקות - עד גיל שנה וחצי
שרית רוזנבלום, "ידיעות אחרונות"
פורסם: 15.08.12, 16:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 19 תגובות ב-10 דיונים
1. מעניין שאף אחד לא שואל:
צ'ידאנס ,   יממלח   (15.08.12)
- למה? למה אין מספיק ברזל? למה התינוקות לא מקבלים אותו מהיניקה.
-מה, העולם ניברא עם תוספים בבקבוקים?
ברזל בבקבוקים?
ויטמין D בבקבוקים?
- לא רוצים להסתכל לאמת בעינים...
2. אם כמעט בכל התינוקות רמת הברזל נמוכה מדי,
איך יודעים   (15.08.12)
אולי ההגדרה של הרמה התקינה לא נכונה???
3. שוב חסר כסף לחברות התרופות
רועי   (15.08.12)
4. אם התינוקות לא יונקים
מה הפלא שחסר ברזל   (16.08.12)
בספרו "שוטי החלב" ד"ר אריה אבני מסביר על תהליך בריחת הברזל (ומינרלים אחרים) מגוף התינוקות הניזונים מתחליפי חלב המבוססים ברובם על חלב פרה.
אני לא נתתי טיפות ברזל לילדיי כלל אך הם ינקו עד גיל שנתיים, בנוסף הם קיבלו ארוחות מזינות המותאמות לגילם ולא החזיקו חטיפים בידיהם השמנמנות עד שלא למדו לבקש אותם וזה כבר סיפור אחר.
בבדיקות דם גילנו שרמות הברזל בדמם אפילו עוברת מעט את הנורמה.
תנו אוכל עשיר בברזל (הודו, בשר טחון, ביצים וכד') עם ויטמין סי טבעי (לימונדה ביתית, פלפל אדום ) והברזל ייספג ולא יברח!
5. ברזל מהנקה לעומת ברזל מפורמולה
דנה ,   ת"א   (16.08.12)

לתינוקות בהנקה מלאה אין בד"כ חוסר בברזל (להוציא מקרים מיוחדים) המרכיב החלבי בפורמולות לא מאפשר ספיגה יעילה של הברזל שמכניסים באופן מלאכותי בפורמולות.

העניין הופך להיות חמור יותר כאשר רוב רובן של האימהות שבחרו לא להניק כלל את תינוקם גם לא משקיעות במזון מוצק בריא לאחר מכן

6. שקרנים
מיכאל   (16.08.12)
ולמה לא מספרים על נזקים אחרים של הברזל - עצירות, פגיע בכבד? משרד בריאות דואג רק לכיס שלו ורוצה למכור לנו יותר תרופות
7. הגורם לבעייה: תפריט לא בשרי במעונות היום
דורון ,   מודיעין   (16.08.12)
ויצו ונעמ"ת לא מגישות בשר ועוף לילדים ולכן הגיוני שהן תורמות למאזן השלילי הזה.
8. רופא המשפחה שלנו ממליץ
(16.08.12)
לתת ברזל עד גיל שנתיים.... דרך אגב כנל לגבי ויטמין D
9. האם ניתן לפורר חלודה
זיוה רחמני ,   צפת   (16.08.12)

לתוך החלב ?

הבנתי שכך הברזל כבר מחמצן ויש לזה יתרון

הדומה לפעילות האנטיאוקידנטים הטבעיים בגוף

10. תשתמשי באנטיאוקסידנטים אמיתיים.
מיטל ,   נטורופטית   (08.01.13)
בשום פנים ואופן אל תשימי חלודה בחלב!!!!
חלודה היא תוצר לוואי של התחמצנות הברזל, בדיוק אותו אפקט שקורה בגוף שיש ריכוז גבוה של רדיקלים חופשיים שמחמצנים תאים בריאים.
אם את רוצה תוספות ברזל טבעיות ואנטיאוקסידנטים חזקים במיוחד תנסי כמוסות מורינגה וספירולינה שני הצמחים מלאים בברזל שנספג טוב מאוד, או שתשקלי שימוש במזונות על עתירי ברזל אבל בשום פנים ואופן לא להשתמש בחלודה, מי ייעץ לך עצת אחיטופל כזו?
חזרה לכתבה