אוכל  טעם החיים
חתיכה ישראלית: 5 מתכוני פרגיות
עמית קאופמן
פורסם: 28.09.12, 09:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות ב-14 דיונים
1. יש מצב לקבל מתכון שכל אחד יכול להכין בבית
רונן   (29.09.12)
ולא איזה מתכון פלצני שצריך בשבילו לינסוע לחול להביא מצרכים
2. ומה עם קורדון בלו? לא ציינת כי "זה לא כשר"?
(28.09.12)
3. מעורר את בלוטות הטעם
ו   (28.09.12)
4. סוף סוף מתכונים שאפשר להכין בבית... אנסה בקרוב תודה
שירלי   (29.09.12)
5. חצי מהמרכיבים אין לי מושג איך להגות אותם
אילן   (29.09.12)
אז איך אני אשאל איפה קונים אותם?
ואחרי כל הטרחה אולי אני בכלל לא אוהב את זה?
6. עמית היה השף שלי בחתונה
מירב ,   יבנה   (30.09.12)
איזה יופי עמית ככה לראות את המתכונים שלך. תמיד משבחים את האוכל בחתונה שלנו. אתה גדול. חג סוכות שמח
7. האמת............
(01.10.12)

הכי טעים: מלח, פלפל, פפריקה, מעט שום והכי חשוב בשר איכותי.

מה זה כל הקשקושים למעלה אתם אוכלים את הרוטב ולא את הבשר.לכל הבשרים אותו טעם שדל הרטבים  ולא של הבשר.

מספיק כבר עם כל ההמצאות האלו!

8. כבר מקריאה וצפייה מעורר תאבון
מבשלת בבית   (30.09.12)

כל המתכונים ינוסו. שילוב הטעמים מרתק.

 

בשנים האחרונות למדתי לשלב בוטנים בתבשילים והתוצאות מדהימות.

9. אתמול אירחתי
דושי ,   צהלה תא   (02.10.12)
על פי המתכונים של השף קאופמן והגשתי ל-12 מאורחי פלטות מדהימות במגוון טעמי הפרגיות שהציעה השף (כמה קל להכין את המנות). אין אחד מהאורחים שלא התענג על הטעמים. לצד הפרגיות פלטות ירקות טריים ושני סלטים מבושלים שהביא האורחים והייתה חגיגה של ממש אצלי בחצר + טפטופים של שמחה וצהלה בצהלה. חג שמח ועוד מתכונים מנצחים בבקשה
10. עם ישראל אוהב בשר על האש מתובל
(02.10.12)
טוב טוב בתיבול מזרחי
ללקק האצבעות!

11. רוצים מתכונים קליםםם
ורד   (02.10.12)
12. עלי כפיר, מיסו לבן, אבקת קארי, מחית קארי
(02.10.12)

תמרהינדי, פלפל סצ'ואן וכוכב אניס - אני נוסעת על השטיח המעופף שלי מייד לערבות אגרבה לרכוש במטבעות זהב את הרכיבים.מה שאין בחצי חינם הגדול - לא נחשב כרכיב הגיוני למתכון הבנתם ?!

13. מזה קלים חחחח - אפשר משהו יותר פרקטי ?
נירית ,   צפון   (02.10.12)
פנקו אותנו לחג השני - יאאללהה קדימה לרבותה ...
14. ניסיתי את ה "שיש טאוק לבנוני" קצת מאכזב לדעתי בטעמים שלו
א   (06.03.15)
.הרוטב מיונז שום לימון, כמה שהוא פשוט, היווה שידרוג רציני לטעם.\

הנה מתכון פשוט שתמיד יוצא לי טוב על הגריל ואפילו על מנגל חשמלי:

1. שמן זית
2. דבש
3. תבלין פילדלפייה
4. מלח פלפל

לא דורש השרייה ארוכה (לפעמים הכנתי ללא השרייה בכלל), כנראה הדבש עושה עבודה מצויינת ומדביק את התבלינים כמו שצריך.

לפעמים אני מגוון ומוסיף סויה, ושמן שומשום ו/או שום.

ניסיתי לצלות חזה עוף, פחות התאים, מתאים מאוד לפרגית.

אגב, פילדלפייה זאת תערובת שנמכרת כמעט בכל חנות תבלינים. לשים לב שהיא לא טחונה דק מידי. מתאימה מאוד גם לתפוחי אדמה בתנור אותו המתכון אך ללא הדבש אבל רצוי להוסיף שום.

בתיאבון
חזרה לכתבה