|
1. ו, הרבה מלח בארוחה אחת ...
דני DANY , |
טורונטו, קנדה |
|
(21.09.12) |
מרק עוף מסורתי לא נעשה עם אבקה ...ו, את כמות הנתרן בזה .. עוף עם 2 כפיות המלח = 4800 מ"ג נתרן - לא מהעולם הזה .. כבר יש מספיק טעם מהמרכיבים. ו, הרבה מלח בארוחה אחת ...
|
|
|
2. וחצי כוס סוכר ללפתן של פירות יבשים?
גם צום של שבוע לא יעזור להוריד את המועקה.
|
|
|
3. שילוב בצל ובכלל טוגנים/תיבול יתר לא מומלץ בתפריט ארוחה מפסקת
מגרים את מיצי הקיבה |
|
|
(22.09.12) |
|
|
|
|
|
5. קומפוט אמיתי עושים מחבושים טריים, שזיפים מיובשים
וצימוקים ותפוחים , |
מיובשים |
|
(22.09.12) |
|
|
|
6. למה להוסיף סוכר לקומפוט ?
פירות יבשים מכילים הרבה מאוד סוכר. וותרו על הסוכר ועל הג'לי. אבל אפשר להוסיף ציפורן, ותבלינים אחרים.
|
|
|
7. אפשר מתכון לקרפעלך צמחוני? אני יודעת שעושים גם עם תפ"א
|
|
|
חבילת אורז בסמטי: לשטוף 4-5 פעמים ולסנן וליבש. טגן 2-3 בצלים חתוכים דק. כשהבצל נעשה שקוף תוסיף לבצל- כפית וחצי מלח כפית קנמון כפית וחצי או שתי כפיות וחצי הל טחון כפית פלפל אנגלי טחון כפית אגוז מוסקט טחון 3/4 כפית פלפל שחור ערבב טוב שלא יווצרו גושים. תוסיף את האורז השטוף וערבב היטב . לכל כוס אורז שים כוס וחצי מים. אחרי הרתחה ואיבוד רוב המים תעביר לאש קטנה. בתיאבון, אתה אוכל את האורז הכי טעים שאכלת בחייך האשכנזים!
|
|
|
9. למה לא לסבול?! זו המצווה להתענות!!
מי שרוצה להקל עם עצמו שלא יצום בכלל אי אפשר לעבוד על אלוהים
נשלח מהסלולארי שלי
|
|
|
10. איך זה עושה חשק... לשמור לארחה של אחרי הצום
|
|
|
11. המצווה היא לאכול ארוחה מפסקת כמו ארוחת חג!
ואז לצום. ממש לא לסבול ! התענית איננה לשם סבל (כמו בתשעה באב, שבו אוכלים סעודה מפסקת פשוטה ודלת אופציות) אלא התענית ביום כיפור היא לשם תשובה ! יום כיפור נחשב לחג ויום טוב, ומשום שאסור לאכול בו, הסעודה המפסקת היא כמו סעודת חג. שיהיה לך בתיאבון וצום קל!
|
|
|
שמעתי שעדיף לא לשים תפוחי אדמה במרק עוף כי הם מעכירים אותו. האם זה נכון?
|
|
|
להוסיף סוכר רק לפי הצורך, אם לא מתוק מידי. לקומפןט לא מוסיפים שום ג'ילי, זה כבר לא קומפוט! נוזל של קומפוט הוא בדרך כלל צלול.
|
|
|
|