אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
ניפגש בצלחת: אורי שביט פוגשת בגארי יורופסקי
אורי שביט
פורסם: 16.09.12, 09:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 54 תגובות ב-44 דיונים
1. כל הכבוד!!! שנזכה לעוד הרבה שפים טבעוניים השנה
(16.09.12)
2. תודה ל-YNET שנותנים במה לאוכל שאינו כרוך בשיעבוד של אחרים
רונן   (16.09.12)
יופי של כתבה!!
3. גארי יורופסקי הוא אוונג'ליסט ודמגוג
מישו   (17.09.12)
כל מטרתו היא הצלת בעלי החיים, שזו מטרה לגיטימית בפני עצמה, אבל הדמגוגיה שהוא נוקט בה ע"מ להעביר את המסרים שלו היא פשוט בלתי נסבלת. הרבה מאד בולשיט בכיסוי מדעי לכאורה ופניה לרגשות האשם שלנו על ה"עוול" הגדול שאנו מעוללים לבעלי החיים.

מפליא שכ"כ הרבה ישראלים מתחברים למטיף הזה...
4. מחנות ריכוז?
יוני   (17.09.12)
מחנות ריכוז? גרי כל כך מחליא אותי עד כדי כך שמתחשק לי להפסיק להיות טבעוני.
5. מישהו שם לב לדמיון בין גארי לסטיב ג'ובס?...
דרויד   (17.09.12)
גארי יורופסקי הוא הגורו של הטבעוניים כמו שסטיב ג'ובס היה של מעריצי האפל
6. כבר 3 חודשים מאז ההרצאה ואומנם לא הפכתי לטבעוני אך צימצמתי
רון ,   ר״ג   (17.09.12)
צימצמתי מאוד באכילת בשר ועוף !
בתור עיראקי הגדלתי את כמות הפעמים שאני אוכל מג׳דרה (אורז עם עדשים שחורים) וקיצ׳רי (אורז עם עדשים כתומות)
זה טעים בריא וקל להכנה !

גם בגבינות צימצמצתי...
בדגים עדיין לא - אבל זו החלטה שלי
בכל אופן להתחיל להבין שאנחנו גורמים לסבל של החיות מתחיל לחלחל וזה עובד...

וכמובן תודה ענקית לגארי יורופובסקי !!!

נשלח מהסלולארי שלי
7. עוד הזדמנות להתעלות...
דוד   (17.09.12)
עוד הזדמנות להתעלות, חבל להחמיץ אותה.
8. תודה
אילה ,   השרון   (17.09.12)
תודה על הכתבה המעולה.
הפכתי לטבעונית ואשמח לקבל עוד ועוד מתכונים.
לאו דוקא של קינוחים אלא של ארוחות מלאות.
תודה לכם והפיצו בשורה זו.

נשלח מהסלולארי שלי
9. שפי הטיבעונות לא יכלו לקבל טוב מזה!!
שלמה   (17.09.12)

שנהיה לראש(חסה) ולא לזנב.

10. כתבה נהדרת. תודה לאורי, ותודה לגארי
טבעונית מארחת הרבה   (16.09.12)
11. כן ירבו אנשים כמוך..
לרי ,   נתניה   (17.09.12)

מצדיע לכל הטבעונים, לא משנה אם זה מהסיבות הבריאותיות או המוסריות.

אני טבעוני כבר 4 חודשים היה קצת קשה בהתחלה אבל עכשיו כבר הכי נורמלי בלי שום תחושה שחסר משהו, וזה שווה!!! הלוואי שהייתי מצליח לשכנע את כל המשפחה שלי לעבור לטבעונות אבל אני נדהם עד כמה שרוב האנשים אטומים ולא מוכנים לפתוח את העיניים.

שנה טובה ובריאה לכל עם ישראל 

12. גארי פשוט מרצה מושלם!
(17.09.12)
ניסיתי להיות טבעוני ולא שרדתי יותר משלושה שבועות! אני חושב שהוא מרתק...
נשלח מאייפון שלי
13. טבעונות = שמירה על האדמה שלנו
אלי   (17.09.12)
טבעונות זה הדבר הכי טוב שניתן לעשות על מנת לשמור על משאבי האדמה והמים המדלדלים שלנו בארץ.
כל גידולי הבשר-עופות-חלב גוזלים במאות אחוזים יותר מים ואנרגיה מאשר לגידולי האוכל הטבעוני.
14. מעולה, תודה!
אפרת   (17.09.12)
15. טבעוני/צמחוני זה סבבה
אני ,   כפ"ס   (17.09.12)

למי שמסתפק בקינוחים.

טעמתי, ניסיתי, חוויתי, רציתי אבל זה פשוט לא טעים ולא משביע את הנפש (אלא אם כן אתה יורד על אורז או פסטה וגם זה חלקית).

העיניים של בני האדם לא סתם נמצאות אחת ליד השנייה בחזית פנינו, אנחנו טורפים ומלקטים! ככה התפתחנו!

אם לצורך העניין רק נצוד את מה שאנחנו אוכלים, לא ישארו בע"ח בטבע.

דבר אחד כן חורה לי, הבזבוז האדיר באוכל!

אני גאה לפחות בעובדה שהמקרר והמזווה שלי מכיל אך ורק אוכל ליום יומיים הבאים. וכשאני אוכל אני לא מפוצץ את הקיבה שלי ולא מבשל כמויות וזורק. 

 

16. כל הכבוד אבל חפרת!!
פוצי ופוצה   (17.09.12)
17. בחיים לא אוותר על חמאה, שמנת מתוקה וגבינה צהובה
גבנ"צ זה סוג ,   של אוצר יקר   (17.09.12)
להפחית- כן. להאבק על תנאי גידול של בע"ח כדי למנוע סבל- כן.
אני מוכנה להשקיע ולקנות רק ביצי חופש ובשר שהחיות הסתובבו באחו ולא גודלו בתנאים מחפירים... אבל לעבור רק לנבטוטים?? זו קיצוניות.
ועם כל הכבוד לשפית- כל התמונות שלך מבוססות על נבטוטים וצנע. עצוב ולא מעורר תיאבון. (רק קינוחי פרווה מהיום ואילך?? אלוהים ישמור!! בתור אחת שמחזיקה בכמה מתכוני פרווה מעולים- לעולם לא הייתי מוותרת על גנאש אמיתי לנצח.)
18. גארי הנפלא- בזכות אנשים כמוך יש תקנה לעולם...
מאיה   (17.09.12)
הלוואי שארוחות החג הבאות יכילו פחות בשר ויותר חמלה, רחמים ותקוה לא רק ל'נזר הבריאה', כי אם גם לשאר החולקים עמו את כדור הארץ.
בימינו- ממש, אבל ממש לא חסר מה לאכול. צאו מהקיבעון, וגלו מזונות חדשים, טעימים, מזינים ובריאים להפליא, שהכנתם אינה כרוכה באכזריות זוועתית כלפי יונקים, ציפורים וחיות ים, רק כלפי צמחים (שהם נחותים יותר מבחינה תודעתית ותחושתית בסולם האבולוציוני).
19. איזו כתבה אופטימית
נעה   (17.09.12)

לפתוח את השנה עם טעם טוב ומוסרי :)

טבעונות היא מגמה קולינרית הולכת וגוברת בארץ, יותר ויותר אנשים מגלים שהיא יותר בריאה, טעימה לא פחות וכוללת בתוכה הרבה חמלה ואהבה לסביבה...

 

 

20. מאמר מקסים. תודה. והמתכון ינוסה
22   (17.09.12)
21. תודה תודה תודה יש לך מסעדה משלך???
אורן צ   (17.09.12)


נשלח מהסלולארי שלי
22. תודה. עזרת לי להתחזק ולעמוד מול ארוחות החג
מאיר   (17.09.12)


נשלח מהסלולארי שלי
23. שני אנשים ששינו את החשיבה בישראל
דנה ,   תל אביב   (17.09.12)
תודה לכם אנשים יקרים! בזכותכם "טבעונות" היא כבר לא מילה גסה.
24. מתגעגעים אליך ביוגה
את מלכה אורי ,   תל אביב   (17.09.12)
כל הכבוד לשינוי ולעוצמה השקטה והממוקדת

נשלח מהסלולארי שלי
25. שאפו ynet
אלי ,   חיפה   (17.09.12)
הגיע הזמן שהתקשורת תתן במה לאנשים שקוראים לשינוי חיובי.
לאנשים שלא ממומנים ע"י תעשייה מושחטת.

הגיע הזמן שאנשים ישמעו את האמת. וביחד נראה לכולם למה באמת "מותר האדם מהבהמה" ומנגזרת שמו האדם הוא הומני.

חג שמח ושנה טובה!
26. אפשר לעודד טבעונות בלי להצטרף למכחישי השואה.
דור ,   שני   (17.09.12)
גארי וחבורת מעריציו, משווים ללא הרף את הסבל של החיות, למחנות הריכוז וההשמדה של הנאצים.
אולי בלי משים, הם תורמים למקהלת מכחישי השואה, שטוענים שמעשי הנאצים לא היו שונים או יוצאי דופן בחומרתם.
הניסיון הפתטי להשוות בעלי חיים לבני אדם הוא טעות, שמוליכה את הטבעונים לדרך ללא מוצא. השוואת חלק גדול מהציבור לנאצים, כמוה כהכרזת מלחמה, ובמלחמות צריך לזכור יש למרבה הצער גם קרבנות.
אני ממליץ לגארי ולתומכיו, לרדת מהעץ המסוכן שעלו עליו, ולהתמקד בהסברה חיובית, השמה את הדגש על חמלה לבעלי החיים.
עדיפה דרך ארוכה עם הישגים קטנים, מקיצורי דרך שעלולים להביא לאסון.
27. Ynet תמשיכו בכתבות על טבעונות!!!
אורן   (16.09.12)
אין כמו להיות טבעוני!. תודה רבה אחלה כתבה
28. שנזכה להרבה שפים טבעונים
שולי ,   להבים   (17.09.12)
אמן!!
29. טבעונות היא דרך חיים מוסרית ובריאה כל הכבוד על הכתבה
דניאל   (17.09.12)
ממליצה :)

נשלח מהסלולארי שלי
30. תודה לכולכם, בזכותכם הביקוש לבשר ירד כמו גם מחירו!
(17.09.12)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה