אוכל  טעם החיים  מר בשר - רפי אהרונוביץ'
יא מוסטפה: מתכון לשווארמה ביתית וקלה
רפי אהרונוביץ'
פורסם: 24.10.12, 01:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 115 תגובות ב-71 דיונים
1. נשמע כמו דרך מעולה להרוס אנטריקוט טוב
(24.10.12)
2. שווארמה מאנטריקוט..נשמע טוב לעשירים בלבד!
שווארמה חזן   (24.10.12)
3. אדוני היקר אתה מדרדר!
(24.10.12)
מה זה הגוש השרוף בצלחת של מוסטאפה? גם אוכל עממי ראוי שיהיה עשוי נכון.

השווארמה הכי טעימה בתחומי תל אביב היא זו של הטורקי בקרליבך - לדעתי כמובן.

4. השמן בית שמש. השווארמה הכי טובה בעולם
yossi   (24.10.12)


נשלח מהסלולארי שלי
5. אני מכין משייטל מיושן ומעט שומן טלא, קינמון, הל, פלפל ומלח
אפשר טיפה כמון   (24.10.12)
אפשר גם לטגן בצל פרוס דק בשומן הטלא כפי שמכינים כבד.... ולהוסיף את רצועות הבשר (הקצב פורס לי דק). אבל חייבים מחבת כבדה ולוהטת כדי שהטמפרטורה לא תרד
6. איך אפשר לאכול חומוס אחרי מרק עדשים?????????.
ולא מלכי ישראל - ,   כיכר רבין   (24.10.12)
7. אני החלטתי - אני רץ לא אוכל - רק תזוזה מהירה
בחור ,   הארץ   (24.10.12)
8. איזה טור מבולגן יותר מידי לא מובן ומרגיש שספידי גונזאלס כתב
מבולבל   (24.10.12)
כתב אותו ריצות ממקום למקום מלכי ישראל הפך להיות רבין איפה הכתובת של השווארמה הראשונה ? מה שמו של המקום ? בקיצור צריך להשתפשף קצת בכתיבת טורים .
9. השווארמה של כבש ב "LGB" או לגרדיה גריל בר--בבגט הנפלא שלהם.
דיוויד ,   גבעתיים   (24.10.12)

גם הכי טעים לי....הבגט נפלא..אחד הטובים שטעמתי...גם יש משלוחים (היי  שמחה).....אל תעמיסו על הבגט...קצת טחינה /חומוס בפנים והשאר שווארמה...צ'יפס תבקשו בנפרד!!!!

תזכרו שווארמה של כבש......(כי יש עוד סוגים פרגיות, הודו,)

המקום נמצא בפינת הרחובות לה גרדיה-משה דיין  איפה שבית גיל הזהב..

בתיאבון לכם....

נשבע לכם..אין לי קשר אליהם בכלל. אני רק לקוח מרוצה!!!

10. כאחת שגרה
יונית ,   יהוד   (24.10.12)
במעוז הטורקים אני חייבת להמליץ על מסעדת דונר באזור התעשיה ביהוד. שווארמות מצויינות ומנות נדיבות במחיר סביר. הם מגישים בעיקר במהלך היום לצערי בשעות מאוחרות יותר של הערב כבר אין כל כך מה לאכול (ניסיתי פעם ב 21:30).
11. בראכה בגדרה
הכי טעים   (24.10.12)
12. אך בא לי שווארמה עכשיו!!!
רחמנות...   (24.10.12)


נשלח מהסלולארי שלי
13. אין שוארמה טןבה בחוץ רק בבית אני מצאתי בשוארמה נוצות .....
סימה   (24.10.12)
רק בבית השוארמה הכי טעימה...!..!!!
14. לדעתי שווארמה כבש אמיתית זה חג' כחיל הנמצא ברח' יפת ביפו
טוני ,   תל אביב   (24.10.12)
גם החומוס והסלטים שהם שמים בלאפה הינם מתוצרת המקום ולא מקופסא...
15. רק מזרחים אני רואה בשווארמה
אשכנזי   (24.10.12)

ותמיד תשמעו את המזרחי התורן אומר תשים שומן

 

 

 

16. רק עזרה מזכרת בתיה
RR ,   מזכרת בתיה   (24.10.12)
רק חיים עזרה. הכי טעים הכי נקי והכי מצחיק בעולם
17. שווארמה סלח החלוץ 7 חיפה הכי טובה בארץ
ענת ,   ניו יורק   (24.10.12)
שווארמה שאני רצה לאכול איך שאני מגיעה לארץ. נמצאת שם כבר 40 שנה. יאמי..........
18. 1/4 כפית בהרט על כמעט 3 קילו בשר?
(24.10.12)
זה מספיק?
19. השוארמה הכי טובה היא ערן לוי
דודי ,   חיפה   (24.10.12)
אין כמו ערן לוי אחלה שוארמה שמן מלא הפיתה או בבגט מלא שומן עומד ולא רץ אחלה שוארמה ערן לוי
20. לחאג כחיל אין שום שוארמה של כבש
^ ,   אלמוני   (24.10.12)

סתם בשר של ברוז עם שומן כבש מעל

הכבש מתבטא רק במחיר-ולא בכבש!

21. הדונר הכי טוב שאכלתי היה בסיינט גייקוב בקנדה
חיים ,   רעננה   (24.10.12)

יושב שם איש עם דוחן קטן

טורקי משופם ונחמד

אנשים שם מכל הגזעים והעדות עומדים בתור שעות

הדונר עשוי מבשר  בקר נטו

מוגש בפיתה ערבית כמו שאנחנו מכירים (עם כיס)

רק בלי חומוס וטחינה

הם מוסיפים לפיתה סלט ומשהו  טורקי מקביל  לדזדזיקי יווני

שזה תערובת של יוגורט עם מעט חומץ שום מלפפונים מלח ושמיר

והטעם? בעננים!

ולכל הפרענקים שביננו אפשר לבקש ממנו גם חריף!

22. שוארמה טובה? רק דונר באיסטנבול!
שלומי ,   חיפה   (24.10.12)

דונר אמיתי מבשר כבש נטו

הדונר הכי טעים שיש

אין להשיג בארץ שלנו

בארץ שלנו אפשר להשיג רק את הגזירות הכלכליות של ביבי נתניהו

23. אחלה רעיון ,אולי אפשר עם שייטל?
(24.10.12)
רזה וזול יותר..
24. שווארמה מים המלח
הטיפש התורן   (24.10.12)
השווארמה לא רעה אצל מוסטפה אבל כמות המלח שיש בבשר מטביעה את חוש הטעם מזל שיש שם  תמי 4 אחרת הייתי נהפך לנציב מלח.לטיפול השף דחוף.
25. היכן השוארמה הטובה ביותר בגוש דן
רעב..   (24.10.12)
SHUARMA
26. הצילו - מישהו מכיר שווארמה טובה באמת בטורונטו?
אורי   (24.10.12)
27. תן לדפוק לאפה בעאוני
הג׳מוס   (24.10.12)
עזוב אותנו מלעבוד קשה.

נשלח מהאייפד שלי
28. האוכל הערבי-אותנטי הכי טעים שיש!!!!
מורן   (24.10.12)


נשלח מהסלולארי שלי
29. אפשר וגם אפשר למה לא?
שועל זקן   (24.10.12)
אתה יכול להשתמש בכל נתח שאתה אוהב. אני למשל, שונא את האנטרקוט ומעדיף את הסינטה. אלא שבמקרה של השאוורמה הכי חשוב זה לא סוג הבשר אלא אופן ההכנה. והרעיון הבסיסי בהכנה הוא צלייה עמוקה של נתח הבש עד כדי חריכת הקצוות בצורה כזאת שהבשר יספוג טוב יותר את השומן הנוזלי המטפטף עליו מפיסת האליה (שומן מזנב הכבש מעדן לצדיקים לבחא בגן עדן!). אגב, החדרת שכבת בשר טחון אל בין שכבות הבשר הרגיל אין בו כל חדש ובחיפה מוכרת לי מסעדה המכינה שאוורמה נהדרת לפי שיטה זו. ברם, מתוך תגובת המשפחה והחברים לשווארמה נפלאה שאני מכין בבית (שלא לדבר על הקפדה על פרודוקטים נהדרים ונקיון למופת) אני למד כי חלק לא מבוטל של תענוג השאוורמה נובע דווקא מהמנהג הבהמי של תושבי הארץ לנגוס בעמידה מול דוכן השאוורמה בפיטה הנוטפת מיצי בשר, שומן ורוטב ענבה על הסנטר ועל החולצה והבאלט של האוכל להתחמק, ע"י תנועות גוף מהטפטוף. כנראה קשור עם הרגלים קמאים של אנשים אלה בטרם למד האדם לשבת על שולחן ובנימוסי הגברת בבלי להשתמש בסכין ומזלג.
30. נדוש אבל אין על שמש בר"ג. עכשיו הייתי טוחן פיתה
(24.10.12)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה