בריאות  דיאטה
איזה פופקורן למיקרוגל הכי בריא? דיאטנית בדקה
יעל דרור
פורסם: 19.12.12, 08:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 96 תגובות ב-56 דיונים
31. הפופ קורן בשקית מסרטן. ויש בו הרבה חומרים מזיקים.......
מתי   (19.12.12)
32. הכי בריא: לקנות גרעינים בתפזורת
אבו משו   (19.12.12)

ולהכין במיקרו בלי שמן....

 

( יש כלי לפסטיק זול לצורך כך)

0% שומן.

33. לגמרי לא מקצועי. עשו פופקורן בבית, לקרוא:
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (19.12.12)
השאלות שלי אליכם הן:
איך זה יכול להיות שהכותבת כאן שכל כך "מלומדת", "י,,,דיאטנית קלינית וספורט ומנהלת תחום תזונה קלינית וספורט במרכז רפואי מדיקס" מודעת על הדברים הבאים, לא מחפשת מינון ולא מזהירה על הבאות:
"דו"ח של ה-FDA מצביע על כך שציפוי כימי המשמש בשקיות פופקורן במיקרוגל מתפרק בחימום לחומר הנקרא perfluorooctanoic (PFOA). הסוכנות להגנת הסביבה זיהתה PFOA כמו" חומר מסרטן סביר ". מחקר אחר מצא כי חומצה אפשר להפיק מהחומר הכימי גורם לסרטן בבעלי חיים, והוא קרא עוד "עלול לגרום לסרטן בבני אדם.":. http://www.care2.com/greenliving/dangers-of-microwave-popcorn.html # ixzz2FW19pPLH.
איך זה שהיא לא מזכירה על הכמות העצומה של המלח?
שהפופקורן מעולם לא רואה חמאה אלא תחליף טעם כימיכלי?
אנחנו אף פעם, אף פעם לא, אני חוזר ואומר משתמשים בפופקורן עשוי. לא משתמשים בפופקורן מסחרי. יש לנו כאן גרעיני תירס פשוטים עבור המיקרוגל - אבל אנחנו אף פעם לא משתמשים במיקרוגל,. יש לנו מכונת אוויר חם פשוטה, שלתוכה אני שם את תירס רגיל ולא מוסיף שום דבר, וזה מה שאנחנו לוקחים לקולנוע.
כך, איזה שירות נותנים המדופלמים האלה? וזה חוזר עם אחרים... תראו במתכוני הטבעונים כאן את הכמות העצומה של המלח - מהמחמאות של עוד בעלי ניירות על הקירות...
לגמרי לא מקצועי. עשו פופקורן בבית, לקרוא:
34. נאצ'וס
שונא פופקורן ,   ישראל   (19.12.12)
משאיר לפופקורן הרבה הרבה עשן אנשים פופקורן במיקרו מסרטן יש מאמרים על זה
35. מנהל המזון האמריקאי אסר לאכול פופקורן בטעם חמאה=רעל
אוכל   (19.12.12)
36. דיאטנית ולא יודעת חשבון קלוריות. או סתם זלזול
להעתיק גם אני יודע .   (20.12.12)

מה ההפרש הקלורי בין התכולות ?

 איך הם הגיעו לחשבון שלהם ?

לא צרם לך בעיין החישוב הזה

 

קלוריות: 330

חלבון (גרם): 10

פחמימות (גרם): 68

שומן (גרם): 7

------------------------------

 לעומת החישוב הזה

קלוריות: 380

חלבון (גרם): 10.5

פחמימות (גרם): 70

שומן (גרם): 7

--------------------------------

1 גרם פחמימה מספק ארבע קלוריות. 1 גרם חלבון מספק ארבע קלוריות. 1 גרם שומן מספק תשע קלוריות.

37. תודה YNET תרעילו אותנו למוות
(20.12.12)
לפני מספר חודשים פרסמתם כתבה שפופקורן במיקרו מסרטן
כנראה נפח המכירות ירד פלאים כל מבשלי השקשוקות נתקעו עם מלאי ועכשיו משמנים דיאטנית סוגז לכתוב איזה פופקורן מסרטן הכי בריא לנו
38. אתם מטעים
(19.12.12)

איך אתם מציינים שעל מוצרי הוט פופ, "לא צויין" ערך שומן טראנס? הרי על הקופסאות של המוצר מופחת השומן כתוב באותיות גדולות (רואים בצמונות שבכתבה) "ללא שומן טראנס"?

ואני מצטרפת לאחרים שכתבו שחבל שלא התייחסתם לאפשרות של בישול עצמי - או במכשיר אויר או במתקן של הכנת פופקורן במיקרו מתוצרת כתר (הכנה ללא שומן).

39. מכשיר בדמות מיקימאוס
זהבית ,   שרון   (19.12.12)
קניתי לפני מספר שנים מכשיר חמוד לעשיית פופקורן בצורת מיקימאוס. אני עושה בזה פופקורן וזה יוצא מעולה , קל להכנה בריא וטעים.
40. כדיאטנית
מאיה ,   תל אביב   (20.12.12)
אני חושבת שזה לא מקצועי כלל לכתוב מאמר כה רדוד.
פופקורן למיקרוגל לא בריא עלל ואינו מומלץ בתפריט.
הכינו פופקורן בסיר הכי טעים וגם בריא ואגב מאוד קל להכין פופקורן בסיר.

נשלח מהסלולארי שלי
41. אחלה כתבה
נבו   (20.12.12)
תודה
42. המלצה, קיראו
עמיר   (20.12.12)
לא קראתי התגובות האחרות, ואם אני חוזר על שנכתב, סליחה. אז רבותי, תפסיקו לקנות פופקורן למיקרוגל, זה עולה המון ואפשר אחרת. אני מכין פופקורן רגיל, מתפזורת, במיקרוגל. יוצא נהדר. אחרי ההכנה, מי שרוצה, יכול להוסיף טעמים כרצונו, חמאה, מלח, סוכר, ועוד כיו"ב. לנסות ואולי לשרוף קצת בפעמים ראשונות, ואח"כ אוטוסטרדה בכיף. אני מכין בכלי מתאים למיקרוגל. אגב, יש דוגמאות באינטרנט ביוטיוב. כדי לחזור על עשיה, יש להקפיד על כמויות, זמן, ועוצמה, כי אלה המאפיינים את התוצר הסופי במיקרוגל.
43. Diacetyl chemical butter-flavor popcorn & Alzheimer link
Papamaneiros ,   Raanana   (19.12.12)
An ingredient used in artificial butter flavoring for popcorn may worsen the effects of an abnormal brain protein that's been linked to Alzheimer's disease.
A new study in Chemical Research in Toxicology examined diacetyl (DA), an ingredient used to produce the buttery flavor and smell in microwave popcorn, margarine, candy, baked goods, and even pet food. It is also created naturally in fermented drinks like beer, and gives some chardonnay wines its buttery taste, according to the study.
Scientists at the University of Minnesota in Minneapolis conducted an analysis of DA, a chemical which previously has been linked to respiratory problems in employees at microwave popcorn and food-flavoring factories.
They found that DA has a structure that's similar to a substance that makes beta-amyloid proteins. Too much amyloid that clumps together to form plaques are a tell-tale marker of Alzheimer's disease in the brain. The researchers wanted to see whether DA would clump those proteins in a similar fashion to form plaques.
They found DA did lead to an increase in levels of beta-amyloid clumping, leading to toxic effects on nerve cells the scientists grew in a laboratory. The experiments also showed that DA easily penetrated the blood-brain barrier, a layer of cells that is supposed to keep harmful substances from entering the brain but allows other helpful materials to cross. The chemical was also found to mitigate the effects of glyoxalase I, a protein that protects nerve cells.

http://www.cbsnews.com/8301-504763_162-57489905-10391704/diacetyl-chemical-in-artificial-butter-popcorn-linked-to-alzheimers-plaque-build-up/
44. דיאטנית ממליצה על פופקורן - בושה
יריב ,   רמה"ש   (20.12.12)

אין גבול.

קודם במבה, עכשיו פופקורן.

והשומן, אוי אוי אוי, רק שלא יהיה שומן.....

לא פלא שהאוכלוסיה בעולם המערבי משמינה וחולה אם אנשי מדע התזונה ממליצים להם לאכול פופקורן, במבה וכו'.....

45. מי לוקח פופקורן מהבית לקולנוע? מה זה אירן?
יאיר5656   (20.12.12)
46. עצלנים, תכינו בסיר
ערן   (20.12.12)
הכי פשוט, הכי טעים, הכי ״בריא״

נשלח מהסלולארי שלי
47. הרצאה על התזונה הקדמונית - פליאו
אבי   (20.12.12)
http://www.paleostyle.co.il/?p=1518
48. תזונת הפליאו! ההרצאה הכי טובה שתראו - כנסו!
עלמה   (20.12.12)
http://www.paleostyle.co.il/?p=1518
49. תקדישו שעה להרצאה - ולא תשמינו יותר לעולם
יוסי   (20.12.12)
http://www.paleostyle.co.il/?p=1518

תזונת הפליאו, זה פשוט עושה פלאים לאכול שומן רווי.
50. הכי בריא: שמים גרגרים בשקית נייר פשוטה ומכניסים למיקרו.
(20.12.12)

בלי שמן, בלי מלח. בפעם הראשונה מפעילים לשתיים וחצי דקות ועומדים ליד זה כדי לראות מתי מפסיק להתפוצץ. בפעמים הבאות כבר תדעו בערך כמה זמן זה לוקח.
בתאבון.
51. גרגרים בשקית נייר
חגית   (20.12.12)

הכי נוח - לא צריך לנקות סיר שרוף אחרי זה.

ככה שולטים בכמות המלח, השמן והסוג שלו (אני שמה כפית שמן זית על הגרגרים המוכנים, וטיפה מלח).

 

זה גם משמעותית יותר זול. במחיר של קופסא אחת למיקרו, אפשר לקנות קילו גרגרים...

52. יש סוג שלא כתוב עליו כאן. מארה"ב.
יש עוד סוג   (20.12.12)
יש על האריזה דמות שדומה קצת לקני רוג'רס (עם כובע בוקרים) אם אני זוכר נכון, ועד כמה שאני יודע - הנתונים שם הרבה יותר ידידותיים למשתמש.
53. מוטב פופקורן ללא תוספות מלח וחמאה
דיאצטיל   (20.12.12)
לא מזמן קראנו במדור הבריאות על אמריקאי שתבע את יצרני הפופקורן על הופסת טעם מלאכותי של חמאה באמצעות החומר הרעיל דיאציל. התובע התמכר להרחת שקיות הפופקורן ונשם במשך שנים שעות מרובות מדי יום את אדי החומר המזכיר חמאה והרס את רקמת הריאות. למחלה האופיינית למי שעובדים ביצור דיאצטיל קוראים ברונכיוליטיס אובליטרנס.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4284149,00.html
54. כמה שהכול מסחרי יש טוב יותר
דליה ,   מרכז   (13.02.13)
לקנות פופקורן במשקל לשים בסיר המיוד למיקרוגל לטפטפ כמה טיפות של שמן זית או  שמן סומסום..וזהו דל קלוריות...למה את זה לא רמאת גב' דיהטנית
55. אין שום קשר לחמאה, זו מרגרינה של מוסכים ומפעלים
יניב   (24.03.15)
אפשר עם החומר הזה לשמן טנקים.
טעים אין מה לעשות, עם השמן של הפלאפלים אפשר להתניע חללית, עם המרגרינות בכל בתי המאפה אפשר לקבל התקף לב ברגע שיוצאים מהמקום.
רוצים בריא? לכו תחיו בשבטים נידחים, עוד מעט הכל יהיה מסינטטי 100 אחוזים, כל הטבעי יהיה רק בפירסום, במוצר עצמו הכל יהיה אבקות כימיות.
הכי קרוב לטבע זה יהיה הקקי הירוק שנחרבן בקוביות.
56. שקיות חומות
עכגג   (08.02.16)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה