אחרי שהמרק מוכן לוקחים כוס או חצי כוס וטוחנים בבלנדר סטיק עם חופן או כמה חופנים של עלי חובזה, ומחזירים למרק. הטעם לא משתלט, כל העלים טחונים ןמעורבבים במרק כך שילדים לא שמים לב שהם שם, וכך במשך כל החורף אני מעשירה למשפחה שלי כל יום את המרק בשפע ויטמינים, מינרלים, כלורופיל והמון אנרגיה של צמיחה, שהרגע נקטפה בשדה...
שמחתי לקרוא שהירק המדהים והבריא הזה נכנס לתודעה - חובייזה פשוט נפלא מאז ומתמיד - חובייזה כיכב במטבח הדרוזי בעונת החורף לכל המתעניינים, ניתן ללקטו בחופשיות בתקופה זו כמעט בכל מקום, בייחוד באדמות שנחרשות שמחתי לראות את המתכונים המוצעים, בהחלט אנסה את חלקם. והנה המתכון הפשוט המקורי והטעים שלי שמבוסס על גרסת הסבתות הדרוזיות : חותכים שני בצלים לקשתות דקות חותכים צרור עלי חובייזה טריים וצרור עלי שמיר (השילוב של שניהם מצוין ואף הכרחי) מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את החובייזה והשמיר החתוכים מוסיפים מלח ומערבבים הכל מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ונותנים להתאדות על אש נמוכה במשך 25 דקות מגישים עם לימון - בתאבון