אוכל  טעם החיים  יפה עירון-קוץ - גלויה מעיר האורות
על שום מה ולמה: 3 מתכוני מרק שום
יפה עירון-קוץ, פריז
פורסם: 18.01.13, 09:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 36 תגובות ב-21 דיונים
1. נהדר.
אריק   (18.01.13)
2. "מערכת העיכול והשום" היא מערכת מענינת.
חוקי הפיסוק החדשים ,   של עידן הבורות   (18.01.13)
3. יש לקרוא לכתבה ביצים ולא מרק שום
איכסססס   (18.01.13)


נשלח מהסלולארי שלי
4. כל המוסלמים בצרפת ח
הפך לשיפודייה בגלל   (18.01.13)
5. שום זה מסריח!!!!! ובהמי
שימי   (18.01.13)
6. מרק שום
אבי ,   עפולה   (18.01.13)
בספרד מוכר מאוד מרק שום SOPA DE AJOS. פשוט ובלי כל כך הרבה מרכיבים. שום, שמן זית, לחם ישן ואם רוצים, קצת פפריקה וביצה.
ללקק את השפתיים.
7. מאד אוהב מרק שום. משהו על ערכים תזונתיים
גבי ,   תל-אביב   (18.01.13)
לכותבת הכתבה:
הערכים התזונתיים של השום קיימים בו רק בהיותו טרי.
טיגון, אידוי, בישול ואפיה, גורמים לחומר הפעיל (אליצין) בו להתנדף וכל שנשאר הוא טעמו הנפלא. אפס חומר פעיל.
לידעתך,
בכל מקרה, אוהב מרקי שום, בעיקר זה הירוק שמבקר אצלינו לכשלושה שבועות באזור פסח.
8. איך למנוע ריח של שום - שילוב שום עם קימל ולימון
דן   (18.01.13)
9. השום מתפקד כאנטיביוטיקה רק כאשר איננו מבושל!
קנובל   (18.01.13)
10. תשתדל שגם אשתך תאכל את זה
שמואליק   (18.01.13)
כדי שלא תישן בחוץ.אין על דיאטת שום שתמיד מוכיחה את עצמה.
11. שום לא מבשלים לא מטגנים ולא אופים אלא
אוכלים אותו חי   (18.01.13)
ורק בצורה זו הוא לא משאיר ריח מסריח . אגב חמאה + 6 ביצים זה מתכון לרעל ולא מתכון למרק . מי צריך מאכלים של הצרפתים המגעילים האלה.
12. הכי טוב זה מרק רגיל
(18.01.13)
לגרד כמה שיני שום במגדרת וזהו.
13. מה זה ציר?
זיגמונד ,   וינה   (18.01.13)
ואיך מכינים את זה?
14. כמה שומן... בררררר...
מוטי   (18.01.13)
15. יש מתכון נפלא שמבוסס על אבקת שקדים וחלב
במקום כל הביצים ,   והחמאה שפה.   (19.01.13)
16. אפשר גם ביצת עין
מיטל ,   דרום   (19.01.13)
כאשר המרק על האש מבעבע אני שוברת ביצה לתוכו,היא מתבשלת מעט ואז אני מוציאה אותה עם המרק,יש לפזר קרוטונים או שקדי מרק..טעים ומשביע! לבריאות

נשלח מהסלולארי שלי
17. קבלו מתכון , הכנתי אתמול , חבל על הזמן.....
זהר גלברט ,   צורן   (19.01.13)
מרק שום / מתכון של המגזין bon appetit

המרכיבים ל-6-7 מנות:
25 שיני שום לא קלופות
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
2 כוסות בצל חתוך
1/2 1 כפיות טימין (טרי או יבש, רצוי טרי)
20 שיני שום קלופות
1/2 3 כוסות ציר מרק עוף (או 3.5 כפיות אבקת מרק עוף עם 3.5 כוסות מים רותחים)
1/2 כוס שמנת מתוקה (לא חייבים אם רוצים את הגירסה הפחות משמינה)
2כפיות מלח
פלפל שחור גרוס


להגשה:
1/2 כוס פרמזן
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים בתנור את שיני השום הלא קלופות ומוסיפים מעליהן את השמן המלח והפילפל. מערבבים היטב עד ששיני השום מצופות, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 45 דקות.
מוציאים את השום מהתנור ו"סוחטים" את תכולתו מהקליפות לקערה. שומרים בצד.

מחממים בסיר את החמאה ומוסיפים את הבצל ואת הטימין. מאדים כשש דקות עד שהבצל נהייה שקוף. מוסיפים את השום האפוי ואת שיני השום הקלופות ומאדים יחד כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את ציר המרק או את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים ב-20 דקות.
טוחנים את תכולת המרק בבלנדר או בעזרת מוט. אחרי הטחינה מחזירים לסיר ומוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה, מרתיחים ובתאבון.....
18. יש מישהו שבאמת מחזיק ציר כלשהו במקרר?
נו באמת   (20.01.13)
19. הכי טוב וטעים כנסו
ש ,   נהריה   (21.01.13)
מרק בצל עם גבינה בפנים וגם עם הקרוטונים וואי וואי מממ

נשלח מהסלולארי שלי
20. יצא מדהים
ליאור ,   תל אביב   (22.01.13)
ניסיתי את המתכון השני ויצא מדהים, גם קל מאוד להכנה.
21. טוראן א-ל'איי - מרק שום מדרום צרפת - Tourin à l'ail
Blue Meanie   (21.03.17)
במרכיבים רשום כף קמח, בהוראות ההכנה אופן השימוש בכף הקמח נותר סודי... אני לא מעריך ספרי מתכונים שלא נבדקו והוגהו כמו כן גם כתבות שלא מדייקות בפרטים ובודקות את אמיתותם, אם במתכונים ואם בכל פרט אחר.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה