בריאות
עדיף בלי בשר: הלב של צמחונים בריא הרבה יותר
רות נווה
פורסם: 31.01.13, 11:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 362 תגובות ב-140 דיונים
1. no shit.. הגוף שלנו בכלל לא בנוי לאכול גופות.
(31.01.13)
2. נו...תספרו לנו משהו שכבר לא ידענו.
ליאור   (31.01.13)

 

3. אלוהים הורג את הרוצחים :)
צימחוני   (31.01.13)
זאת הנקמה של כל הפרות , השווארמות והסטייקים שאתם דופקים בלי חשבון . צאו מזה כבר , זה לא בריא ובטח ובטח שזה לא מוסרי.
4. שטיות...
(31.01.13)
לרוב צמחונים משקיעים המון זמן ומחשבה במה שהם אוכלים בשבל להשאר מאוזנים. רק בגלל זה ולא בגלל תוכן האוכל, יש מלא אנשים שאוכלים בשר ושומרים על תזונה נכונה והכל בסדר...
דיי עם הרצון הדבילי הזה לגרום לאנשים להפסיק לאכול בשר!
בשר זה טעים!
5. מצוין. זה המחיר שמי שאוכל בשר משלם על האכזריות שלו.
דודו ,   דרום   (31.01.13)
6. מה קדם למה הביצה או התרנגולת
טבעוני   (31.01.13)
זה ברור שטבעונים אוכלים יותר בריא ולא יוכלו זאנק
ומי שמתחיל לשמור אל תזונה נכונה יבין שיש לצמצם בצורה חדה אכילת בשר וחלב ואז הוא צמחוני \טבעוני
אז שלא יעבדו אליכם .
7. התגובות הקרניבוריות הצפויות:
צמחוני   (31.01.13)
הכופר בעובדות: "מה כל המחקרים האלה..."
הציני: "מה אני פרה שאוכלת עשב..."
הנהנתן: "בלי בשר אין טעם לחיים, תנו ליהנות..."
תוקף הצמחונים: "כשאתם הורגים מלפפון ואורז, זה בסדר?"
הבעיה היא שהגוף שלכם לא מקשיב להבלים הללו, העורקים הולכים ונסתמים ויביאו בתורם להתקף לב, שבץ מוחי, סרטן וכו'.
בקיצור קחו אחריות על בריאותכם ועל הסביבה, תקשיבו לאמת ותפחיתו משמעותית באכילת בשר.
רק בריאות.
8. משמיים מגיע לרוצחים למות מהר ובסבל
דורון   (31.01.13)
תמשיכו לרצוח ולאכול פגרים.
מגעילים.
9. בצמחים יש כל מה שצריך, כנסו...
ענת מהדרום ,   באר שבע   (31.01.13)

לידיעת הקוראים בצמחים יש הכל בעיקר בקטניות. ממליצה לכם לנסות, אני הפסקתי לאכול עוף ובשר בגלל כל הג'יפה שמכניסים לחיות, גועל נפש!

המקור הכי טוב לויטמין B12 הוא בקטניות ובצמחים שהפרות אוכלות ואח"כ אומרים לנו לאכול את הפרות, מספיק עם השטויות. תעשיית מזון השתלטה עלינו.

10. תזונה טבעונית מאוזנת, היא התזונה האידיאלית לאדם.
דניאל ,   ת"א   (31.01.13)
11. אתה קשקשן שלא מבין הרבה ......
אחד שיודע   (31.01.13)
12. איך מזהים צמחוני?
(31.01.13)
הוא יציג את עצמו כצמחוני תוך 3 משפטים ראשונים יוצאים מפיו.
13. i took a demp last night
gary   (31.01.13)
14. טבעונות היא התשובה
טבעונית ,   תל אביב   (31.01.13)
טבעונות בריאה בהרבה ומוסרית בהמון

נשלח מהאייפד שלי
15. אז במקום התקף לב נקבל אלצהיימר
גוסטב   (31.01.13)
לא ברור מה יותר טוב.
16. הלב בריא יותר וגם כמות החומרים המסרטנים גבוהה יותר
הקישונאי   (31.01.13)
הצמחונים מכניסים לגופם מהסביבה
את כל חומרי ההדברה והזיהום הסביבתי הנאגרים בצמחים
ללא כל סינון.
העולם מציע לבחירתכם: התקף לב או סרטן
17. פחות בשר פחות סרטן!!!
אתי   (31.01.13)


נשלח מהסלולארי שלי
18. צמחונות אינה טרנד, היא אורח חיים
(31.01.13)
19. צדקנות
(31.01.13)
יש נתחים רזים וטעימים גם בפרה..רפתן רזה ובריא

נשלח מהאייפד שלי
20. הסבר
סרדין   (31.01.13)

אתם כולכם בלבלנים.

להיות טבעוני זה יקר מדי וחלש מידי. זה מתאים לעולם שבו הכל יפה וורוד ואפשר להתייחס לזה ברצינות.

להיות צמחוני זה עניין של אידיאולוגיה ככה שצמחוניים בדרך כלל יאכלו לך על זה את הראש.

בשר זה באמת לא בריא לאכול, ואם מדברים על צפון אירופה לדוגמא אכילת הבשר במשך דורות הפכה אותם לחסונים וענקיים עם שיער שופע ובריא. אבל זה היה כשהבשר היה אורגני ולא היו חוות גידול מטורופות.

חוץ מזה שכולם שכחו לכלול דבר אחד בגל הסיפור הזה. וזה דגים. דגים (מהים) זה הדבר הכי בריא שתאגלו להכניס לגוף. הלוואי והייתי יכול להרשות לעצמי לאכול כל יום חצי קילו סלמון. יש שם הכל ואדם שיקפיד לאכול המון המון דגים ובמיוחד סלמון יזכה לראות שינוי חל בגופו כבר אחרי חודש.

דגים זה הכי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21. היום ברשת ב' פורסם מחקר רפואי שקובע חד
(31.01.13)

משמעית שכולסטרול גבוה מטיב עם האוכלוסיה המבוגרת.

 

אז תעשו מה שאתם רוצים. אולי המחקר הבא יפגע בול לדרך חייכם.

 

 

22. מעניין כמה ממאותגרי הB12 הגיעו לפסקה הבאה:
קרניבור   (31.01.13)
"במהלך המחקר המדובר, החוקרים בדקו 15 אלף צמחוניים וכ-30 אלף איש שאכלו בשר ודגים. המחקר נערך במשך 11 שנה, ובמהלכו 169 איש מתו מתקפי לב ו-1,069 נזקקו לטיפול רפואי. רובם היו מקבוצת אוכלי הבשר והדגים."

מן הסתם, כש2/3 מהנבדקים הם אוכלי בשר, רוב התקפי הלב יקרו בקבוצת אוכלי הבשר.
23. מחקר טפשי. בשוקולד \ גבינות שמנות אין כולסטרול???
רז   (31.01.13)
24. למה , למען השם, לזרות חול בעיני הציבור ??
רז   (31.01.13)

הבעיה היא לא בבשר, אלא בשומן שבבשר.

המסקנה היא שצריך לעבור לאכול חלקים רזים (עוף, הודו, סינטה אם רוצים בקר) של בשר, ולא להפסיק לחלוטין עם בשר.

25. אוי איך אני שונא כתבות מטומטמות כאלה
קורא אקראי   (31.01.13)

"בדקו 15 אלף צמחוניים וכ-30 אלף איש שאכלו בשר ודגים. המחקר נערך במשך 11 שנה, ובמהלכו 169 איש מתו מתקפי לב ו-1,069 נזקקו לטיפול רפואי. רובם היו מקבוצת אוכלי הבשר והדגים."

 

אז מה בדיוק ההפתעה הגדולה שרובם היו מקבוצת אוכלי הבשר? הרי קב' אוכלי הבשר גדולה רק פי 2 מקבוצת הצמחונים. גם אם היו בודקים כמה ג'ינג'ים יש שם, מן הסתם רובם היו מקבוצת אוכלי הבשר. בקיצור לנתון אין הרבה משמעות אם לא מביאים אותו באחוזים.

 

מה שעצוב זה ש-99% מהמגיבים לא ישימו לב וישר ירוצו להתלהם בתגובות שבשר זה רצח או שסטייק זה טעים, וואינט ייראו כי טוב וימשיכו להשקיע רק בניסוח כותרות פרובוקטיביות במקום בתוכן ראוי בכתבות הבריאות שלהם.

26. מעדיפה אם כבר למות מהתקף לב...
נועם ,   רמת גן   (31.01.13)
כשאני אוחזת באיזה סטייק עסיסי.
27. כל החסרים בצמחונות הם ממש יחסיים
תומר ,   מרכז   (31.01.13)
צמחונות וטבעונות הם שני דברים שונים. אך המהות של צמחונות וטבעונות זה להיות תזונה ״נקייה״ אם אפשר לקרוא לזה כך. אך כיום אנו נחשפים לאוכל מתועש, מהונדס גנטית, מזוהם, דל בערכים תזונתיים, מרוסס ומודבר וכו׳.
כמי שבחר לעבור לתזונה צמחונית ולאחר מכן טבעונית אני יכול להגיד שהכל הוא עניין של רצון, ידע ושליטה. כיום אני מבין הרבה יותר בתזונה ואני עושה בחירות טובות יותר בכדי לקבל את כל ה״דלק האיכותי״.
כמובן שכולנו מעט שונים מן האחר מבחינה הורמונלית/כימית/ביולוגית, ולכן לא כל דבר שעובד בשביל אחד יעבוד בדיוק אותו דבר על האחר. צריך לדעת היכן לשנות, לכוונן ולהתאים אישית. הדרך טובה לעשות זאת היא לרכוש ידע ונסיון עם הזמן. יש המון חומר והמון אנשים שעברו המון חוויות, אך החוסר שאני רואה אצל רובם הוא שכשהם מגיעים למסקנה כלשהי במצב נתון כלשהו הם לוקחים את אותה מסקנה ומקצינים אותה כמו למשל דיאטות דלות/ללא חלבון/פחמימות/שומן בתוך התמקדות באחד ושלילת האחר. איני פוסל שום דבר אך לא ניתן לפסול משהו בשביל אחרים גם כן. אני בטוח שיש אנשים שיודעים לאכול בריא ואוכלים גם בשר, חלב וביצים ויודעים מה הם עושים כך שהם מקבלים את המקסימום ומפחיתים את הנזק למינימום בדיוק כמו מישהו בתזונה צמחונית/טבעונית.
בקשר לוויטמינים וכו׳ זה הכל יחסי. למשל, לפני שעברתי לצמחונות הוויטמין B12 שלי היה 396, ופני שעברתי לטבעונות (כשעוד הייתי צמחוני) הוא עמד על 364 ועכשיו אחרי כשנה וחצי של טבעונות עשיתי בדיקת דם והוויטמין בכלל קפץ ל 734. לכן הכל תלוי בהכל, ושום דבר לא מובן מאליו, גם לא אלו שאומרים בקלות כל הזמן שצריך כל הזמן לאכול מאוזן, הרי המאוזן הזה שלהם הוא ממש לא המאוזן של הגוף של מישהו אחר ולהיפך, אם כך איזון בתזונה הוא דבר ממש אינדיבידואלי. לכן עשו את השיעורים שלכם כמו שצריך, חפשו במקורות שונים ורחבים, התעדכנו בממצאים חדשים וגם בידע שכבר נראה ש״חלף זמנו״. ולעולם אל תפחדו לשאול שאלות והיעזר באחרים, אך קחו את דבריהם בפרופורציות ולא כמובן מאליו. ולבסוף עשו הכל רק מתוך הנאה ואהבה אחרת שום דבר כאן לא יועיל לאף אחד אלא רק יעשה נזק. בהצלחה ובריאות שלמה לכולם!
28. עוד מחקר מקושקש
לא צמחוני ולא פנאט   (31.01.13)
בואו נתחיל קצת בלהבין מה זה בדיוק קרניבור בבריטניה: הוא יתחיל את הבוקר שלו עם בייקון וביצים, ימשיך עם איזה נקניק בקר טוב בצהריים או סטייק ויסיים בערב עם כמה בירות בפאב על צ'יפס. מן הסתם מי שזה אורח החיים שלו יחטוף יותר התקפי לב. הדרך היחידה לעשות מחקר מהסוג הזה היא כמו המחקר שנעשה בכור בדימונה בו שלטו לחלוטין במרכיבים של הדיאטה של המשתתפים, והפלא ופלא התגלה שמי שאוכל תזונה ים תיכונית (הרבה ירקות ופירות, שמן זית ודגים) יהיה בסיכון מופחת לבעיות לב לעומת מי שלא. הצמחונים יכולים לקשקש עד מחר שהדרך שלהם טובה יותר, אבל מה שתמיד טוב יותר זו דיאטה מאוזנת של בשר, דגים ירקות ופירות. מה לעשות ו-B12 מגיע רק מן החי, וכדורים זה לא אותו דבר.
ושלא יגידו שאין לינקים למחקר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4289991,00.html
29. אז עכשיו יש ביסוס מדעי למה שידענו תמיד. שומן מהחי = כולסטרול
מאיר ,   כפר סבא   (31.01.13)
30. בסדר בסדר... שיהיו עם לב בריא יותר
בובי בייקון   (31.01.13)
אז יזכו לחיות את התקופות המאוחרות של סוף החיים שמחליפים להם חיתולים ומקלחים אותם על שרפרף במקלחת - לקצת יותר זמן, מאוכלי בשר.
אני אחיה עם זה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה