|
1. זה שאתה תוניסאי לא אומר שאתה יכול לנכס לעצמך מאכל מרוקאי!!
מדובר כמובן על המרק סולת שהוא מרוקאי בעליל ואתה פתאום החלטת סתם ככה שהוא תונסאי!
|
|
|
2. איך מכינים ״ ציר ירקות״ ...?
(-:
|
|
|
|
|
4. אוהבת את האוכל של בן אדרת
|
|
|
5. מתכונים נהדרים
חנית , |
ירושלים |
|
(03.02.13) |
מתכונים נפלאים ושף נפלא! אנסה להכין את ה"עוף בלימון כבוש" נראה מאוד מפתה...
|
|
|
6. יפה; כעת מנה קלה ומהירה להכנה וטעימה מאוד.
עוף חצוי ל-2 או איזה חלקים שמתחשק לכם - לא חזה, כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי, תבלין סומק (אדום חמצמץ) ברוחב יד, פלפל שחור, פלפל צ'ילי אדום, מספר שיני שום, ופרוסות לימון. ערבבו את כל המרכיבים והניחו בצד למינימום חצי שעה (אפשר גם להכניס למקרר ליום; הטעמים רק ישביחו).. העבירו לתבנית, כסו ואפו לכחצי שעה על 180 מעלות חום. הסירו כיסוי והפעילו מצב גריל עד להשחמה. אפשר להגיש עם פירה תפו"א וסלט עלי חסה ערבית.
במקום הסומק, אפשר גם לתבל עם תערובת קארי ובצלצל ירוק קצוץ גס.
|
|
|
7. אחלה מתכונים. לימון משדרג תבשילים
|
|
|
|
|
9. שאול אין עלייך!!! כפרה
ציפי , |
גבעתיים |
|
(03.02.13) |
|
|
|
לגבי הפסטה, מכיוון שאספרגוס יקר להחריד , אני תמיד עושה שילוב של זוקיני , גרידת לימון , מיץ לימון , חמאה ומי פסטה ( או ציר ירקות / יין אם יש) . מוזיל עלויות וטעים מאוד
|
|
|
11. הכ לנראה טעים. הייתי אוכלת את זה במסעדה, אבל אין לי כוח לבשל
רק המחשבה על בישול המנות פה - מעייפת אותי.
אני צריכה לנוח ;)
|
|
|
12. למה לקלל? מה אתה משיג בזה?
|
|
|
אני חותכת את הלימון לפרוסות דקות, מסלקת גרעינים. מסדרת שכבות של לימונים, שום פרוס דק , פפריקה ומלח . למעלה "חותמת" עם שמן זית. כמה ימים מחוץ למקרר זה מוכן. אם את רוצה שיהיה מוכן מהר אפשר להכניס את זה למיקרו ל 3-4 דקות. בהצלחה.
|
|
|
14. המון שום, מספיק 1-3 שינים ולהשאיר שלמות לארומה בלבד.
|
|
|
15. המתכון האחרון של הלימונים האפויים באבקת סוכר
האם הם נאכלים כחטיפים מתוקים? או לקישוט עוגה? לא הבנתי בדיוק למה הם משמשים.
|
|
|
הלימונים בתנור אבל עם הרבה אבקת סוכר.
| |