אוכל  יין ואלכוהול
אהוב ליבי: היינות המומלצים לחג
ליבי שפרלינג
פורסם: 20.03.13, 17:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-20 דיונים
1. יאללה מארי אנטואנט, תארזי. תיכף פומפיי נחרבת!
דון חואן נהנתניהו ,   שאטו דה לה פומפה   (20.03.13)
2. רמת כל היינות האלו, גג 14 שקל לבקבוק.
kolbasush   (20.03.13)
3. אני רק דלתון..חצי שנה מאז שגיליתי את הדלתונים
אורן מהקריות   (20.03.13)
אני מקפיד לקנות וללגום רק יינות מתוצרתם של היקב הגלילי הנהדר הזה
הייון שנותן את הטון,רק דלתון!
4.  לעודד רכישת יינות ישראליים
מירה בוכניק ,   אור יהודה   (20.03.13)
״שאפו״ ליבי! מאמר מקצועי,יסודי,אמין ומעל לכל בעל מסר חשוב ביותר- לא חייבים ״לרעות בשדות זרים״ . אני ברילוקיישן - ניו יורק ואני רוצה לומר לכם שאנחנו יכולים להתגאות בחלק ניכר מהיינות המיוצרים בארץ.אני רוכשת רק יינות ישראליים.

נשלח מהסלולארי שלי
5. כל ההתייפייפות הזו מסביב ליין...אחרי שתי כוסות לא שמים לב.
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (20.03.13)
כי הראש כבר קצת מסובב.
תשאירו את הפלצנות אצלכם.
גם יין ב30-40 ש"ח עושה את העבודה בכיף.
6. יין קינוח של ססלוב ואריזתו מעוצבים להפליא!!!!!
ציפי   (20.03.13)
היין והאריזה מעוצבים כמתנה יוקרתית.

כל העיצובים של היינות המוזכרים בכתבה יפים ומכובדים.

יש רצון לטעום את היינות האלו.

היינות הישראלים עלו בכמה דרגות מבחינת העיצובים.

חג שמח!!!!
7. בלי לעשות חור בכיס - יינות עד ~50 שקלים
א ,   צפון   (20.03.13)
כל היינות הבאים אמורים להיות זמינים בחנויות, לשתיה מיידית, ב-50 ש"ח או פחות.
אדומים:
הר חרמון אדום 2012 / הר חרמון אינדיגו 2012
תבור אדמה קברנה סוביניון טרה רוסה
הרי גליל ברברה / הרי גליל אלון / הרי גליל אלה
גמלא סנג'יובזה
רקנאטי שיראז 2012

לבנים:
הרי גליל ויונייה
רקאנטי שרדונה
גמלא שרדונה
כרמל סדרה איזורית ויוניה / כרמל סדרה איזורית שרדונה
רמת הגולן ירדן שרדונה / רמת הגולן ירדן סוביניון בלאן

ולמי שקונה יינות ביותר מ-50 ש"ח - כנראה שאתם כבר יודעים מה אתם אוהבים, ולא צריכים המלצות ממני.

חג שמח.

8. פלצנות אמרנו? למה 140 שקל ליין יש שם זהב?
מגיב פירותי ,   בשל ברעננות אביבית   (20.03.13)
יינות כרמל מצויינים עכשיו במבצעים ברשתות השוהות גם פרייוט קולקשייו וגם סלקטד
יינות פשוט מצויינים (אני אישית אוהב את מרלו)
לקנות ארבע במאה או שלוש במאה
לא מגיעים למחירי העושק שבכתבתה
9. למה בכל חתונה יש יין ברקן
לינה   (20.03.13)
10. לעודד רכישת יינות ללא תוית "כשר"
נעם ,   ירושלים   (21.03.13)
כדי שיין יתהדר בתוית הכשרות, חייבים הייננים לשלם סכומי עתק על מנת שכמה עבדקנים ישחקו בנדמה-לי עם החבר הדמיוני שלהם.
ואנחנו משלמים את המחיר.
11. אם כבר אמפורה אז את הריטון
שי   (21.03.13)
נכון עולה קצת יותר (למרות שניתן למצוא בדילים ב- 65ש"ח).
היין הישראלי (עד מאה שקלים) הכי טוב שאני מכיר.

בכלל תעשיית היין שלנו מאוד מוצלחת לטעמי. אשתי ואני היינו בנאפה וואלי (Napa) , טעמנו עשרות יינות, ואני חייב לציין שאנחנו לא נופלים ברמה, להפך.

כל הכבוד לכל ייקבי הבוטיק שלנו!
12. גמלא סנג'יובזה
(20.03.13)
13. ליבי, עדיין ממתין לסבב טעימות
ערן   (21.03.13)


14. אתם רציניים? המלצות לפסח יין לא כשר??
חילונית   (20.03.13)
מה עובר פה על המדינה הזו???
באמת, אני לא דתיה ולא כלום אבל טוב שלא שמתם המלצות לפיתה הכי טובה לפסח
חוצמזה תמליצו שבועיים קודם. עכשיו כבר סיימנו עם הקניות;)

נשלח מהסלולארי שלי
15. יין מעולה מהאי היווני פארוס
יאניס   (20.03.13)

יש יין מעולה מהאי היווני פארוס בשם מוראיטיקו, מומלץ מאד!

 

16. טפרברג
דביר.ו ,   מוצא   (21.03.13)
אין על היינות של טפרברג איכות במחיר מצוין

נשלח מהסלולארי שלי
17. שאלת תם, היינות הלא כשרים יקרים יותר מהכשרים???
אייל   (22.03.13)
ואל תאמרו לי שהם טובים יותר, כי לעיתים זה אותו יקב שמייצר גם וגם,
כמו יקב אחד מצוייין שבקרתי בו בעמק האלה.

אז אולי חובבי היין הלא כשר משחקים בנדמה לי ? ובגלל זה מכפילים להם את המחיר, שירגישו שהם אנשים איכותיים ששותים יין איכותי.

מהכרות קלה שיש לי עם ינות אני מבין שיקבים שרוצים לפרוץ ולהרוויח ולגדול חיבים לפזול למגזר הכשר, שם יש מאסות של לקוחות.
כששבעה אנשים מתענגים בביקור אחד בשבת אחת על בקבוק אחד ביקב אחד, היקב לא ישרוד גם אם בקבוק יעלה 200 שח .
18. יין
אלי ,   קריות   (24.03.13)
לא מבין למה צריכים יין בכאלה מחירים יקרים , לדלתון יש יין שניקרא כנען במחיר הרבה יותר זול לדעתי לא נופל מאף יין אחר בטעם ובאיכות , כדאי לנסות אחלה יין .
19. לאחרונה, יין ארזה מפתיע,עד 40 שח
דני ,   ראש העין   (31.03.13)
20. כל הישראלים האלה עם הרקע הלבן של הצילומים
אלימלך זורקין   (12.04.13)
מכוער.רק לבן אפור ובז' שולט פה.
תלמדו מכפיר חרבי לעשות צילום אווירה.יין זה לא תרופה,כל המהות שלו זה האווירה,יא יחצנים סתומים.
שססלוב-קדיתא יחליפו צלם,כי כאן אפילו תאורה מקצועית אין,מה שיש בשאר.
חוצמיזה,לא זכורים לי היינות הללו כטעימים.כל המיתוג העלוב הזה,עם סוגי הענבים ושם הכרם: פאטט.
יין צריך להיות עשיר כבד וטעים,לא מעניין אותי אם זה קברנה או שיראז או זובי.
ולא מעניין אותי אם זה מהגולן או מהנגב.
עוד מעט יכינו פה מרק מקישואים שגדלו בערבה כי הם יותר עפיצים.
או משהו
תגובות נוספות
חזרה לכתבה