אוכל  טעם החיים
דוקטור, תציל אותי: ביקור אצל ד"ר שקשוקה
לאה גולדה הולטרמן
פורסם: 25.04.13, 09:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 134 תגובות ב-63 דיונים
1. שקשוקה וטחינה נהדרת.ללא מלח
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (25.04.13)
בסיום מלחמת ששת הימים,לאחר שחוויתי את זוועות המלחמה הן בסיני והן בגולן כלוחם בצנחנים.החלטתי שאני יורד מישראל לטורונטו קנדה.דודי מנחם מנדל שיכנע אותי שיש מקום לבן משפחה נוסף בעסק הפרטי שלו.למנחם מנדל היתה חנות דליקטסן.הוא מכר את כל סוגי הגבינות המובחרות בעולם .את הנקניקים הנהדרים והמבוקשים יצר בעצמו. דגים מלוחים מכל הסוגים קנה מסוחר הדגים ארליך, שהחבר'ה קראו לו גפילטע .שימורים ייבא מכל העולם.את היינות וכל סוגי משקאות האלכוהולים קנה מפייר. לחמים ודברי מאפה קנה מאנטואן בורז'ן הצרפתי.ועיקר ההתמחות שלו היה בסוגי החלבה שקנה מיולוז התורכי. יולוז היה מכין מטחינה משובחת מאוד,חלבות מכל הסוגים .עם שוקולד, פיסטוקים, שקדים, נוגט . חלבת הדגל שלו היתה חלבה מערבבת עם פולי קפה ומרמלדה שהיה לה ביקוש גדול מאוד בקרב הלקוחות.. אני אהבתי מאוד מאוד את החלבה הרגילה הפשוטה.כי זה מה שהיה בארץ באותה תקופה.לעיתים רחוקות שדוד מנחם הגיע לבקר את המשפחה,הביא איתו מתנה ,חבילות קטנות של חלבה מהסוג הרגיל.וצנצנת זכוכית עם טחינה משובחת.מאוד שמחתי שאמא אמרה לי שדוד מנחם יגיע לישראל ביחד עם אתל אישתו השנייה.הוא רוצה ללכת לכותל ולכל המקומות הקדושים ששיחררנו במלחמה.חיכיתי בקוצר רוח לבואו ותיכננתי שאולי אקבל את הצעתו ואסע איתו לקנדה.סוף סוף הגיע הדוד ואיתו חבילות קטנות של חלבה, וצינצנת טחינה מיולוז התורכי.שמחנו מאוד לבואו.אמא הודיעה לי להגיע בשעה שבע בערב לארוחה שהכינה, ושיהיו מטעמים רבים על השולחן.החל מכבד קצוץ עם חזרת,למרות שחזרת אוכלים אצלנו רק בפסח.מרק עוף עם איטריות,קלופס ,כרוב מבושל בבירה לבנה עם קימל.פירה,גזר ומבושל עם צימוקים.לקינוח קומפוט תפוחי עץ עם שיזיפים וצמוקים שחורים.הגעתי הבייתה מורעב מאוד,האורחים ישבו בסלון, ולאחר מילות נימוס וחיבוקים, רצתי למקרר לאכול חבילה קטנה של חלבה.זה יסתום קצת את הרעב שקירקר בבטני.פתחתי את המקרר, שלפתי חבילה קטנה ומרובעת, בעלת עטיפה מוזהבת. פתחתי את העטיפה,גוש קטן של חלבה מהסוג שאני אוהב בצבץ מול עיניי. דחפתי לפי ,לעסתי בפעם אחת, ובלעתי. את צעקות הגועל שמעו עד קצה הרחוב.אמא ודוד מנחם הגיעו במהירות למטבח,ראו את העטיפה,והתחילו לצחוק בקול רם.הגוש בעטיפה המוזהבת, היה גוש שמרים טריים שאמא קנתה כדי להכין עוגת שמרים קקאו.היום אני שמן מאוד ודי נפוח.דוד מנחם משוכנע שבטני נפוחה מהשמרים שאכלתי בילדותי.
למרות שאין מלח שגורם ל-PTT בכבד
2. בוודאי המזונות נהדרים, אבל התוצאה מראה ...:
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (25.04.13)
אין לי מושג מי זה ה"רופא" הדה, אבל ממה שהוא נראה בתמונה שלו, הוא מבשל עם המון קלוריות, שומנים וכנראה מלח (מלח נוסף מקדם השמנה). אני בטוח שמזונו הוא אלוהי, אבל הייתי מתרחק מהמסעדה שלו, אם זו היא התוצאה - הוא ...
בוודאי המזונות נהדרים, אבל התוצאה מראה ...:
3. כל הכבוד
אסתר ,   הרצליה   (26.04.13)
כל הכבוד בינו אתה שומר טוב מאוד על המאכלים הטעימים מבית אמא ואבא שלי .הגעגועים לא מרפים .אין כמו אוכל שמבשלים עם המון אהבה .בהצלחה .
4. ביקור ראשון ולא אחרון. ומה שיחזיר אותי זה השווארמה.
(26.04.13)
ביקרתי במסעדה לראשונה לא מזמן - חודש בערך. בינו לא היה ואולי בגלל זה השקשוקה לא הרשימה אותי, לא ממליץ עליה. מצד שני, השווארמה הכי טעימה שאכלתי מעולם. ממליץ בחום.
האוכל הטריפולטאי לגווניו היה טוב ומהנה. שורה תחתונה ממליץ ורוצה לחזור.
5. די די די הרגתם אותי מצחוק !!! לאן הגענו עאלק דוקטור ?!?!?!
דוקטור חטללטורה   (26.04.13)

 

כולה אוכל

 

א ו כ ל !!!!!!!!!!!!!!!

6. דני,הרגת אותי עם הקו"ח שלך ! (תגובה 1 -מומלצת בחום)
מוקה ,   אשדוד   (26.04.13)
7. שמעתי ביקרתי והתאכזבתי
חזון   (26.04.13)
8. פעם היה טעים אבל בפעם האחרונה שאכלתי
הרצל ,   יפו   (26.04.13)
היה סתמי ותפל - חליק אנשים, תחזירו את האופי לטעם של האוכל!

נשלח מהסלולארי שלי
9. מתה על המקום הזה!! אוכל מעולה
(26.04.13)


נשלח מהסלולארי שלי
10. האוכל לא מי יודע
שושו   (26.04.13)
הכי טעים בשקשוקה היה הפיתה
11. ד"ר לשקשוקה בלי שיטת השקשוקה
מיקי רוזנטל   (26.04.13)
12. נהדרררררר
אורניהו ,   קריות   (26.04.13)
גדול אתה בתיאורך
שבת שלום
13. האוכל הטריפולטאי לא בריא, מלא בשמן ועתיר קלוריות !!!
יעקב קרוייצפלד ,   נתניה   (26.04.13)

۩*)☼(*۩

14. עשו ממנו יותר ממה שהוא... השקשוקה בינונית ביותר
ניר   (26.04.13)
15. ממתי שווארמה וקובה סלק זה אוכל טריפוליטאי?
נועם   (25.04.13)
16. ביקורת מסעדה או ביקורת המסעדן?
משפר אפיה   (26.04.13)
פרט למחמאה לשווארמה אין אף מילת ביקורת על האוכל המוגש במקום. אפילו לא על השקשוקה.
חסרים גם פרטים בסיסיים על המסעדה (כתובת, טלפון, נקיון, נגישות, כשרות וכו').
17. לא מתקרב
arbh585858 ,   ראשון לציון   (26.04.13)
אכלתי כמה פעמים ביפו (נהיה ממש תעשייתי ) והוא לא מתקרב בטעם וביחס של השקשוקה שהיתה בצומת ביל"ו המיתולודי לפני 35 שנה.
18. ביקורת חד צדדית ומתעלמת מהמציאות !
(26.04.13)
19. לא יודע אני אל התלהבתי הזכיר לי את מכונת יחסי הציבור
סביחולוג   (26.04.13)
של עובד מגבעתיים כשכשל רמת גני אוכל סביח בנגבה הרואה
20. האמת שאוכל טריפוליטאי הוא די מגעיל, ים של שמן סויה, הרבה חלק
(26.04.13)
האמת שאוכל טריפוליטאי הוא די מגעיל, ים של שמן סויה, תיבול מופרע, מלח בכמות מסוכנת לבריאות, הרבה חלקי פנים של בהמות ועופות שבדרך כלל נהוג לזרוק לפח, בישול ארוך עד צאת הנשמה שבסופו מקבלים מין בליל אדום בלתי בלתי מזוהה. לא מפתיע שעם אוכל כזה הקהילה הטריפוליטאית הגיעה להישגים כה כבירים בתחום הספורט והתרבות.
21. איתי הם לא היו הוגנים
לא חוזרים לשם   (26.04.13)


נשלח מהסלולארי שלי
22. אוכל טריפולטאי מושלם!!
דני תפסיק לחפור   (26.04.13)
כל ביקור מלונדון אנחנו שם קבוע :) אוכל מושלם, שירות מדהים ומפנק ביד רחבה ,והטעם מהמם...המשיכו כך! אחת המסעדות האהובות עליי ועל בעלי בארץ :)

נשלח מהסלולארי שלי
23. אין מתכון לשקשוקה?! בשביל מה הכתבה הארוכה!
רפי   (26.04.13)
24. ל-1,2
טריפולטאי   (26.04.13)
איזה חפרן אתה.

נשלח מהסלולארי שלי
25. שקשוקה ופלאפל זה מצרים,.
(26.04.13)

פלאפל תימני שקשוקה טריפולטאי זה בכלל מצרים,

שקשוקה ופלאפל זה מצרים,.

26. אפשר לחשוב,כולה שקשוקה....
בית"רי מרחובות   (26.04.13)

עוד לא טעמתם את שלי

27. 50 שקל לסועד - זה שוד . לא שוד כסלנג. שוד אמיתי !!
יוקו   (25.04.13)
50 שח למנת שקשוקה ושתיה . שיהיה טעים כמו לראות את אלוהים.

50 שח לכוס שמן שתי ביצים עגבניות ופלפל חריף - 3 שח.
הוסף הוצאות שוטפות ל100 סועדים ביום - סהכ יוצא 6 שח לסועד .

אייך 50 שח ?
50 שח הם שעתיים של שכר עבודה ממוצעת בישראל.

באף מקום בעולם (בדוק) לא תמצאו מנה המורכבת ממזון בסיסי (חלקו אף מסובסד) במחיר "שעתיים של שכר עבודה ממוצעת".


אתם- הישראלים- פראיירים ויש מישהו שצוחק עליכם כל הדרך לבנק.
העיקר שאתם חושבים שאתם קומבינטורים. למעשה אתם טיפשים.
28. משעשע,
מילי ,   לונדון   (26.04.13)
נהנית לקרא את סיפוריך, תמשיך,
29. האם המסעדה כשרה?
גיל ,   פ"ת   (26.04.13)
30. שווארמה בינו
מיכל   (26.04.13)
גם הפרגיות, ובעיקר הכבש,
אחת השווארמות הטעימות ביותר שיש בעולם.
שני בלוקים שמאלה מד"ר שקשוקה, אותה משפחה. אין ביקור בפשפשים שלא נגמר שם.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה