אוכל  עוגה לשבת
אבו עגילה: חלה עגולה בקלי קלות
ynet
פורסם: 18.04.13, 08:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 56 תגובות ב-24 דיונים
1. איך משנים את המתכון לחלה מלוחה?
(18.04.13)

תודה רבה!

2. קמח מלא
של   (18.04.13)
כל הכבוד על היוזמה !!
אפשר להשתמש בקמח מלא ?
מה זה שמן אפיולה ? איכן ניתן להשיג זאת ? אפשר להחליף בשמן זיית או שמן בריא (יחסית) אחר ?

תודה רבה
3. לא כתוב באיזו טמפרטורה צריך לאפות
daniela ,   north   (18.04.13)
אין לי שמע במחשב, אשמח לדעת באיזו טמפרטורה צריך להיות התנור
4. או ללכת למאפיה
יצחק השועל ,   פולג   (18.04.13)
ולקנות 3 חלות ב 10 שקל
5. טמפ' אפייה?
אוהד   (18.04.13)
6. נראה לי שזאת חלה מתוקה .
????????????   (18.04.13)
7. שמו קונדיטור מצוין; פרזנטור ומגיש גרוע
(18.04.13)
המתכונים שלו מצוינים (למרות שהוא לא מגלה הכל ולכן מטעה קצת).

אבל הוא פשוט לא יודע לדבר. מדבר לאט. אוצר מילים דל מאוד. הפסקות תכופות במהלך הדיבור. טועה בהגיית המילים. מונוטוני.

בקיצור, אפשר את אותם מתכונים או בספר או בפרזנטציה אילמת בליווי מנגינה נעימה.

נשלח מהסלולארי שלי
8. 170 מעלות לחצי שעה
שלי   (18.04.13)
9. כמה שמרים יבשים?
zoei   (18.04.13)
אם אני שמה שמרים יבשים אז כמה כפות זה יוצא ??
10. שימו לב..
zoei   (18.04.13)
בוידאו הוא שם את המלח ביחד עם השמרים והקמח.. ובמתכון רשום את המלח רק בסוף.. ומי שהחליט להכין אז מלח שמים רק בסוף אסור שיבוא במגע עם שמרים..
11. מה גורם לזה להקרא חלה ולא לחם?
ערן   (18.04.13)


נשלח מהסלולארי שלי
12. יש מצב להוריד את כמות הסוכר ואת כמות המלח לחצי?
(18.04.13)
13. אין על שמו
קפטן אמריקה ,   קרית חיים   (18.04.13)
הקונדיטוריה הכי טובה

והגלית הזאת מה זה חמודה (צ"חצ"וחה)
14. אפשר להקפיא?
שירלי   (18.04.13)
אפשר להקפיא את הבצק?
איך מטפלים בו אחרי הפשרה?
15. מיקי מתי תתחיל למכור עוגות פרווה או לפחות לא חלבי?????
נו הגיע הזמן לפרווה   (18.04.13)
16. למה הוא מדבר על חלת צמות וכך גם במתכון
זו אמורה להיות חלה ,   עגולה   (18.04.13)
17. אין כמו הלחם של אימא שלי
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (18.04.13)
הלחם הכי טוב שאכלתי היה הלחם של אמא שלי –סוניה
התקופה היא תחילת שנות השישים.שפע לא היה בארץ.על עגבניה אחת התמודדו אמא אבא ודני הקטן.ואם נדבר על הלחם.אמא היתה קונה קמח מהמכולת של אבר'שה,מוסיפה כל מיני אלמנטים לניפוח הבצק.מכינה מק"ג אחד של קמח 5 כיכרות לחם ענקים.כיכר אחד היא מכרה לשמשון הגיבור שגר קומה מעלינו.כיכר אחד מסרה בחינם לנינו העיוור שגר בקומת הקרקע. שני כיכרות מכרה לאבר'שה החנווני. הכיכר האחרון נשאר לנו.הלחם היה טפל וקשה כמו אבן, מכיוון שאמא לא ידעה להכניס את המרכיבים הנכונים לתערובת הבצק.
כשחזרתי מבית הספר חיכתה לי פרוסה גדולה של לחם מרוחה ברסק עגבניות ו-3 פרוסות של נקניק אווז עממי. זו הייתה ארוחת הצהריים שלי.היום אני נהנה מהפיתות הנהדרות של עבדול בעל חנות התבלינים מול הפארק. עבדול מכין לי פיתות לפי דרישתי,קמח מלא,שומשום,לפעמים אני מבקש שיכניס לבצק ,ערק לבנוני. וכשמתחשק לי סיגנון צרפתי אני מבקש להכניס לבצק יין בורגונדי עם פירורי כמהין,ובשר אווז מבושל בשומן שלו.אך איזה חיים טוב
18. אפשר מתכונים ללא המיקסר
בני   (19.04.13)

זה קצת מכביד העיסוק במיקסר, יותא מידי כלים על השולחן,

יש לך אולי מתכונים לעוגות, עוגיות, לחמים, חלות, שלא מצריכים מיקסר?

19. יצא לנו מדהים!
ענת   (20.04.13)
בעלי ואני הכנו אתמול שלוש חלות מהמתכון, בארוחת השישי משפחתינו התמוגגה מהטעם!! יצא בטעם של בריוש צרפתי-רך, חמאתי וממכר.
התוספת היחידה שלנו היה ׳משפר אפייה׳, אין לי מושג אם זה ׳עשה׳ את ההבדל אבל זה הצליח.

תודה על מתכון מצוין
ענת מב״י :)

נשלח מהסלולארי שלי
20. סכום מאוד שפוי של מלח כאן - מתכון מצוין:!
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (20.04.13)
כמות המלח היא בהחלט לא מוגזמת, כי עם 15 פרוסות לכיכר אתה מקבל רק 50 מ"ג נתרן לכל פרוסה. בדרך כלל בלחם מסחרי יש 150-300 מ"ג נתרן לכל פרוסה - הרבה יותר מדי!
סכום מאוד שפוי של מלח כאן - מתכון מצוין:!
21. שמח
ראשי תיבות   (20.04.13)
להרחיק שמח מהשמרים!
ראשי תיבות: שמן, מלח וחום- אסור שיגעו בשמרים!
22. ניתן גם ללוש ביד!!
פעמיים   (20.04.13)
מתפיחים וארי כשעה לשים שנית
23. תעשו 2 קילו
הפרשת חלה   (20.04.13)
זכות גדולה לאהבה ושלום בבית
להפריש חלה משתי קילו
24. אבו עגילה
dina   (21.04.13)
אבו עגילה.

תכינו, פשוט וקל . והכי הכי טעים ......אבל, בעייה קטנה....החלות נעלמות בצ'יק..... בתיאבון !
תגובות נוספות
חזרה לכתבה