אוכל  טעם החיים
כל החסות דוגמניות
רועי ירושלמי
פורסם: 19.09.14, 21:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-16 דיונים
1. איך זה שאין אצלה שום מזיקים בירקות? לא יכול להיות!
Yael   (22.08.13)
2. דוגמניות הן מדי רזות
אילן ,   נתניה   (22.08.13)
3. אהבתי!!
קובי   (22.08.13)
כל כך יפה וטוב!


נשלח מהסלולארי שלי
4. דוגמניות הכרוב
נ.ר.   (22.08.13)
תמונה של כרובים עם חורים על העלים מעידה על מזיקים. התמונה לא ממש מתאימה לכתבה על "דוגמניות"...
5. פנייה למגי רוזנברג ולעיתון: אשמח אם תפרסמו איך לגדל נבטים
תודה מראש   (22.08.13)
6. משעמם לי, אז אני אתמרמר כאן.
ניר   (22.08.13)
מתכונים לפלצנים שמאלנים
7. מגי, אנא אמצי אותי...
אחת העם   (22.08.13)
מבטיחה להיות בת טובה, ולסייע בכל מה שיידרש :-))
8. פרדוקס - דוגמנית שאוכלת כרובית דוגמנית
האוכל של האוכל   (22.08.13)
9. מדהיםםםםםםםםםםםםםםם!
(22.08.13)
זה בדיוק (גנן) מה שאני רוצה לעשות; אפשר להתפרנס מכך?

אגב, בתמונה למעלה זה "אקורן סקוואש" לא דלעת ערמונים והצהוב כמו מילון דלעת ספגטי. אבל ייתכן שאני טועה.

במקום אחד מכרו דלעת גדולה מאוד הדומה בצבעה לזוקיני כדלעת ערמונים ובמקום אחר דלעת עגולה וחומה כדלעת ערמונים. שתיהן היו טעימות אבל לא ברור מהי מה.
10. אני מהתגובה העל השאיפה לעבוד את האדמה
(22.08.13)
את הדלועים (לא משנה איזה) אפשר לחתוך לקוביות גדולות או פרוסות כמו סהר (ירח) לצלות בתנר עם מעט שמן זית, פלפל שחור ומלח גז ולהגיש עם חתיכות של גבינת "בושה", גורגונזלה או כל גבינת עזים או כבשים בשלה.
11. הגינה שלנו, מה שאנו מגדלים בטורונטו - ללא כימיכלים:
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (22.08.13)
זה נחמד מאוד, אבל:
1 - במיה אדומה / חום היא רק לפני הבישול - היא הפכת לירוקה במהלך בישול.
2 - אני לא מאמין שהמגדלת(כמו כל המגדלים ה"ירוקים"...) אינה משתמשת בתרסיסים - כימיקלים, משום שהכרוב שלי מקבל רימות / תולעים, כפי שאני לא משתמש בשום כימיקלים בגינה שלנו.
3 - אולי בעלת הגינה יכולה ללמד אותי איך למנוע את המזיקים?!
4 - היא חייבת להשתמש בכמויות אדירות של מים!

המוצרים בגינה שלנו - טורונטו -- ממש אורגני - ללא כימיכלים:
1 - סוגים רבים של עגבניות, פלפלים חריפים (Scotch Bonnet, Habanero, וכו '), קישואים ירוקים, דליות, סלרי אירופי, כרישה, סוגים רבים של בצל, שום, גזר הודי, צנוניות למיניהם, שעועית ירוקה וצהובה, Tomtillos, כוסברה, פטרוזיליה, מלפפונים, בזיליקום, שמיר, רוזמרין, Levander, קארי, סטיביה, חסות שונות ומרות(אשתי - טוב לגוף).
2 - אני גם מגדל פלפלים מתוקים, אבל יש לי תולעים בהם, כנ"ל.
3 - עשבי תיבול רב שנתיים: חומעה, אורגנו, ריבס, 3 סוגים שונים של נענע, Summer Savory,
4 סוגים של קורנית, עירית.
5 - יש לנו את הפירות הבאים שהם רב שנתיים: אסנה (Blackberries) - טונות מהם בשנה זו, פטל, תותי שדה, דומדמניות (סגולות), תפוחים.
הגינה שלנו, מה שאנו מגדלים בטורונטו - ללא כימיכלים:
12. חסות יפות כאלו
טל   (22.08.13)
כבר מזמן לא ראיתי....
למרבה הצער בסופר הן נראות כמו סוג של סחבה שעברה התעללות קשה.
13. בריא עם ויטמנים.
חולה חסה   (22.08.13)
תפריט לסלט חסה:
חסה שלמה + רוטב אלף האיים.
שלושה עגבניות + גבינה בולגרית 5%
גרעיני חמניה קלויים/ לא קלויים
מלח לימון שמן זית + גבינה מגורדת 100 גרם
בתיאבון !
14. שני ירקות שיחסרו לי השנה
IBRAHIM ABOU KHALIL   (23.08.13)
מבלי שחלילה אני באנלרפות את ידיהם של העושים במלאכה, הצורה החיצנית של דוגמנית צמרת, אולי, אבל הטעם, הטעם הוא של בלאסטיק, עקב ההכלאות וההינדסים למינהם. איפה איפה הטעם של הבלדי של פעם. אגב הזכרת ירקות הארץ שיעלו ויבואו על שולחן סעודת ליל החג, חסרים לי שניים. אגב, ירקות אלה שהכפריים הערבייים מסביבת ירושלים היו מגדלים בערוגותיהם, היו מופיעים שבוע או שניים בשווקים לקראת ראש השנה. האחד הטה מין קישוא גדול ומאורך יותר מן הקישוא הרגיל, בצבע ירוק בהיר קראו לו בשוק, ״גרעה״ (מהערבית قرعة). אימי, מנוחתה עדן הייתה מכינה הימנו ריבה נפלאה שהייתה מוגשת בכלי מזכוכית בתוך מעמד מכסף. היינו מברכים עליו, מבין הברכות של סדר ליל ראש השנה, ״שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו״.הירק השני, שניתן למצוא הימנו, כיום, וורסיה מהונדסת בשווקים הוא הירק דמוי השעועית הירוקה, הלא היא ה-״לוביה״ (لوبية בערבית) או ״רוביא״ בעברית. ההבדל הוא בכך שהירק ההוא היה מלא בשומת וטעם. כל פעם שאימי היית מבשלת ירק זה, השכנה הווזווזית שלנו הייתה אמרת שריח התבשיל הופך את הביית ליותר ״היימיש״. היום אין ריח ואין בטיח, סתם שעועית תפלה. את הלוביה, מבושלת עם גולש בשר, היו מגישים לשולחן ומברכים ״שירבו זכויותינו״. היו זמנים. תזכו לשנים רבות, טובות ונעימות.
15. לא חייבים להסתפק בירקות אפשר גם להוסיף סיבי קונג'אק
שפרה   (20.09.14)
כמו שיש לסופהרב, לפני הארוחה, למלא בהם את הבטן ופשוט לאכול פחות מהכול. ככה לא נמנעים מלטעום ליהנות מהכול, רק עושים זאת במידה.
16. רשימת ספקים של אוכל אורגני
עליזה יתום ,   המרכז   (26.12.15)
אפשר למצוא באתר אוכל אורגני ושאר ירקות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה