בריאות  טעמים בריאים
סוכר בהסוואה: לא תאמינו באילו מזונות הוא קיים
ענבל דרוקר
פורסם: 22.07.13, 12:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 111 תגובות ב-49 דיונים
1. סוכר בהסוואה
טוטי ,   תל אביב   (22.07.13)
אני צריכה לאכול מאכלים ללא סוכר. לפי הכתבה אין לי מה לאכול. אז מה כן אפשר לאכול?
2. גם בסושי שמים סוכר בלי ליידע אותנו על כך
ששת   (22.07.13)
3. בדוכנים לממכר מיצי פירות מוסיפים סוכר והרבה שלא יצא חמוץ...
תזהרו משהו אמיתי ,   במו עיני ראיתי זאת   (22.07.13)
4. אבל יש צורך לברור בין סוגי הסוכר.
(22.07.13)
אי אפשר להגיד - נמנעים מסוכר לחלוטין. צריך לדעת איזה סוגים טובים יותר או "איכותיים" יותר ועדיפים מאחרים.
5. ומה עם "פרסומת בהסוואה"?
יניב   (22.07.13)
6. מוצרים תעשיתיים ברובם מכילים סוכר על כל צורותיו ושמותיו
מוצרי חלב מכילים סוכ   (22.07.13)
לפני מספר שנים הבנתי שיש סוכר במוצרי חלב(קוטג' אשל גיל ועוד) אין ספק המוצרים התעשיתיים מכילים סוכר בשמות שונים ומשונים.
תזהרו מסיסמאות כגון: מופחת סוכר, דל קלוריות, סוכר פירות,סוכר אורגני ושאר שטויות המטעות את הציבור, אפילו במלפפונים בחומץ יש סוכר שלא נדבר על כל הסלטים במעדניה שהם עתירי שומנים,מלח וסוכרים...להתרחק מהסלטים המוכנים כמו מאש - להכין בבית לא קשה ובריא יותר.

*בתאבון
7. מה שכולם שוחכים לומר
מור   (22.07.13)
זה שכל הממתיקים המלאכותיים בסופו של דבר הרבה יותר גרועים מסוכר עצמו.. עדיף לסבול מהשמנת ייתר מאשר מהמחלות הנוראיות שהתחליפי סוכר גורמים.
8. כל האמת על סוכר סמוי במוצרי מזון !!
אורית   (22.07.13)
דף הפוסטים - פוסט ראשון
"המדריך האחרון - חיים נכון" - חפשו באינטרנט
9. צריך להוציא את מוכרי שערות סבתא מחוץ לחוק
(22.07.13)
או לפחות לחייב אותם לעשות הסבה מקצועית ולייצר כפכפים אורתופדיים.
10. תיקון חשוב
(22.07.13)
רק תיקון. על מוצרים שכתוב עליהם "איל", זה לא שאין ממתיק מלאכותי.... סיכוי גדול שיש!!
11. כתבה בהסוואה.
יוסי   (22.07.13)
12. הלחם מפוצץ בסוכר
א   (22.07.13)
רוב הלחם זה עמילן שהופך בגוף מייד לגלוקוז.
13. כן, מהיום נתחיל לצום.....הכל אסור
חולה סכרת   (22.07.13)
14. יש גם בירות המכילות סוכר: גולדסטאר למשל
michael ,   tel aviv   (22.07.13)
15. בקיצור..
מעיין גלילה ,   בית יצחק   (22.07.13)
תאכלו ירקות, פירות, חלבונים רזים, קטניות ודגנים ומידי פעם קצת שוקולד לנשמה :)
16. אפילו ביוגורטיםפשוטים ללא שום תוספות פרי יש סוכר- זהירות
פנינה   (22.07.13)

 

17. תבלנים שונים- כגון אלו לפיצות, רובם סוכרים.
(22.07.13)
18. למה לתירס בקופסאות שימורים מוסיפים סוכר? איפה משרד הבריאות?
אזרחית   (22.07.13)
למה משרד הבריאות לא אוסר את הוספת הסוכר לתירס משומר בקופסאות? מי צריך את זה? עושים מזה לפתן?
ברוב רשתות השיווק, כל התירס הנמכר בקופסאות שימורים ממותק. למה??
משרד הבריאות צריך לאסור זאת.
מה עוד, שרוב הצרכנים לא יודעים זאת כלל וחושבים שזהו טעמו הטבעי של התירס.
19. סמל של איל ובכל זאת יש סוכר
חן   (22.07.13)
אל תסמכו על סמל איל יש הרבה מוצרים שבהם יש סמל ובכל זאת יש במוצר סוכר כגון : בקבוקי מיץ למיניהם ועוד , כמו שנאמר הכסף יענה את הכל . 
20. גם ברסק עגבניות יש סוכר וזה מרגיז כי פעם לא היה
למה מרעילים אותנו ?   (22.07.13)
21. מה באמת? בקטשופ יש סוכר??
רן ,   חולון   (22.07.13)
22. בכול מסעדה הכול מפוצץ בסוכר
יאיר   (22.07.13)
אפילו במנה עיקרית .
בכול נודלס שאתם קונים בקניון הבקבוק אם המים ששמים כרוטב. אלו מי סוכר...
קניתם מיץ טבעי בדוכן שסוחט מולכם ....יוסיפו לכם מי סוכר בקרח

קניתם חומוס טעים ...יש בו סוכר.

ככה מוכרים לכם דברים טעימים



23. לחלק מהמוצרים שיש להם סמל אייל יש סוכר !
רונן   (22.07.13)
אייל זאת אגודה שכל המרבה במחיר מקבל את הסמל שלה במיוחד לעסקים .. נתקלתי למשל במשקה תפוזינה עם סמל אייל עליו ושקראתי את התכולה של המשקה כתוב במפורש בין המרכיבים סוכר !!! ששאלתי באייל מה פשר הדבר הזה כי אני סכורתי ולא צורך כלל סוכר .. פטרו אותי בכך שאמרו שזה בכמות המותרת ... אמת בפירסום ... גם הדיאטנית כאן מקדמת אינטרסים .. חבל
24. קשה להאמין!
רמת גן   (22.07.13)
אבל גם בכל סוגי הפסטרמות והנקניקים יש סוכר!!!  - זאת לידיעת חולי הסכרת.
25. עצות בסיסיות
אהרון   (22.07.13)
מתוך נסיון שלי מציע לכל המעוניין :  לא לצרוך מוצרים תעשייתים כלל וכלל  אלה רק במקרים שאין ברירה . לא לצרוך חלב ומוצריו באופן גורף . להמעיט ביקור במסעדות לזרות את הקמח הלבן והסוכר מהבית . לאכול הרבה ירקות  ירוקים פירות לא הרבה להמעיט באכילת בשר לאכול אורז מלא . הכי חשוב לעסוק בספורט כל אחד לפי יכולתו ממליץ על יוגה ומתיחות . ואז תוך זמן סביר תרגישו וגם תראו את ההבדל .
26. סוכר מאכיל את הסרטן וזה למה כל כך הרבה חולים במחלה
מוכח   (22.07.13)
27. הפנים הרבות של הסוכר ואצלכם הכמות לא אמורה:
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (22.07.13)
הדיאטנית הזו היא זאב בודד, לבוא לכאן עם אמת כזו. בדרך כלל הדיאטנים בעיתון הזה "לא יודעים" על מה הם מדברים או אומרים את מה שהיצרנים רוצים לומר - שקרים על גבי שקרים - אני לא מבין איך הם יכולים להצדיק את הכותרות וההסמכות שלהם ...
אני גם מופתע שהתוויות שלכם בישראל לא מראות את כמות הסוכר במוצר! לפעמים אני אפילו רואה כאן בקנדה וארהב שמחצית ממשקלו של המוצר הוא סוכר!
כמו הדיאטנית אומרת, מוסיפים סוכר כדי לשפר את הטעם - זה כנגד עוד יותר מלח ושומנים, משום שהיצרנים לא רוצים להשתמש ביותר חומרי גלם.
אנחנו בעצם משתמשים בסוכר מעט מאוד בבישול והאפייה שלנו. אתם יכולים להשתמש במחצית הסוכר בכל המתכונים. אנו מתרחקים מאד ממזונות מעובדים.
הפנים הרבות של סוכר ואצלכם הכמות לא אמורה:
28. תנסו לבזוק סוכר במקום מלח על ביצה קשה. החלמון יצא בריקודים
(22.07.13)
29. חמור בעיקר שמציינים "ללא סוכר" בגוף האריזה אך מוסיפים תחליפי
סוכר המזיקים לבריאות ,   לא פחות מהסוכר עצמו   (23.07.13)
30. צריך להעיף מהמדפים את שלל מעדני החלב הממותקים מולסה סוכרים
מעדני החלב קטלניים ,   מופרזים סוכר ותמציות   (23.07.13)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה