בריאות  טעמים בריאים
עשירה בברזל ומונעת מחלות לב: 10 מיתוסים על סויה
אורית אופיר
פורסם: 06.10.13, 09:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 112 תגובות ב-52 דיונים
1. עושה קצת גרפצים. אבל בריא מאוד.
(06.10.13)
2. יופי, אבל למה הפרסומת של 'אלפרו' מתחת לכתבה?!
צמחונית   (06.10.13)
3. אוכל מלא מוצרי סויה הרבה שנים, ובריא כמו שור.
גבר   (06.10.13)
4. ברוטב סויה של קנור 3293 ל100מל נתרן !!! לא מכניס הביתה
מה בריא בזה ???   (06.10.13)
5. לכתבה כזאת צריך לצרף ציטטות מדעיות
ב   (06.10.13)
אחרת זה פשוט לא אמין
6. אתם מצפים ש"מחקרים באסיה" יגידו שסויה לא בריאה?! חצי מתושבי
אסיה משתמשים בזה. ,   מחקר מכור.   (06.10.13)
7. לא אוכל,לא אוכל. מעדיף חלב 3% וסטייק טוב.עם חמאה.הממממממממ.
הומר   (06.10.13)
8. אני תמיד אומר "מווסתים בררנים של קולטן אסטרוגן"!
(06.10.13)
9. כתבה מוזמנת , לא להאמין לכלום פה
בלה   (06.10.13)
10. קצת תמוה בעיני. אני תוהה מי עומד מאחורי הכתבה?
לי   (06.10.13)
אם יהיו קישורים למחקרים מדעים (שממנים אונ' ולא החברות שמייצרות סויה) אני לא אומרת שהכל שקר אבל זה נראה לי יותר מדי מגמתי ולכן אני שואלת את עצמי עד כמה זה נכון?..
11. תודה! כתבה חשובה, אני נגמלתי ממוצרי חלב לגמרי ובריאה מתמיד!
רומי ,   נתניה   (06.10.13)
12. למה יש לי הרגשה שלמונסנטו יש קשר כלשהו בהתגלגלות המידע לכתבה
(06.10.13)
13. הכי פחות סרטן בסין
בסין 1 ל10000 חולות   (06.10.13)
בסין תחלואה בסרטן השד 1 ל 10000 לעומת המערב 1 ל 1000!
הם אוהבים סוייה ולא נוגעים בחלב!
שחלב זה מזון לתינוקות בלבד! בטבבע אף יונק לא צורך חלב בבגרותו.
תחשבו על זה.
14. המרוקאים של אשקלון הגו הטענות האלה....
אין שכל אין דאגות.   (06.10.13)
בטוח.
15. ואני קראתי פעם שנאמר על סויה שאם אינך מורגל לזה מגיל ילדות
ששש   (06.10.13)
אין טעם להתחיל ליטול מאכל זה,אנא תגובתכם.
16. מה עם סויה ויוריק אסיד והקשר שלה לגאוט? יש לך מחקר בנושא?
רגישות לסויה   (06.10.13)
ויש גם בעולם המערבי אלרגיה לסויה שדומה לאלרגיה לחלב. במקרים של נזלות חוזרות כדאי לנסות להפסיק מוצרי סויה לכמה חודשים טובים.

וגם 3 מנות סויה ביום נראה לי מוגזם, בכל זאת מדובר גם בקטניה, לא רק חלבון. בקיצור לא להגזים, מה גם שלרוב הישראלים והאירופיםן מדובר במזון חדש יחסית בתזונה המודרנית ואין לנו את האנזימים שתושבי סין ויפאן והמזרח הרחוק פיתחו משך שנים
17. אולי תפרסמו מתכונים?
(06.10.13)
אני משתדלת לכלול סויה ומוצריה בתפריט

נשלח מהסלולארי שלי
18. תודה (:
כתבה מעולה!!   (06.10.13)


אני
19. מי מממן את הכתבה
ארגון מגדלי הסויה   (06.10.13)
בקיצור - די לכתבות פרסומיות
20. באיזו חוצפה היא פשוט מבטלת את כל האזהרות נגד סויה?
אסתי   (06.10.13)
רק כי יש כמה מחקרים שעדיין לא מצאו את הקשר בין התופעה לסויה? היא מוכנה לקחת אחריות על אלה שכן יושפעו לרעה מצריכה של סויה? מי משלם לה? מניסיוני (גרתי בסין במשך שנתיים), אחרי אכילה מרובה של סויה ומוצריו (כי כל כך נגעלתי מהבשר שם..) איבדתי את הוסת למשך חצי שנה!! הרופאים שללו כל סיבה רפואית שהם מכירים אז התחלתי לחפש מידע באינטרנט ולא תאמינו מה מצאתי, הסויה עלולה לפעול כמו גלולה נגד הריון כשצורכים ממנה הרבה. אני מציעה לכל מי שצורך סויה, שיעשה חיפוש באינטרנט ויקרא מאמרים רציניים שפורסמו בכתבי עת מדעיים/ רפואיים וכן מעידים על קשר בין התופעות השונות לצריכת סויה.
21. ומה עם הפלוצים מהסויה???
יוסוף   (06.10.13)
לזה אין לכם תשובה אה??
22. מאז שעברתי לטבעונות אני מרגיש הרבה יותר טוב ובריא
איתי   (06.10.13)
23. הייתרון הכי גדול של סויה נראה כאשר מפסיקים לצרוך סויה
ופשוט חוזרים לבשר ,   טעים ובריא ועשיר.   (06.10.13)
24. אכילת מוצרי סויה גרמה לי לליחה כמו של מעשן כבד
(06.10.13)
25. ואת הטעם הזוועתי של הסויה לא מזכיר אף אחד. כולם מתייחסים
חגית   (06.10.13)
לבריאות, עם מרכאות או בלעדיהן, אבל לא לטעם, שהוא סיבה מצוינת לא לצרוך
26. תרמילי אדממה/ מנצ'ו בשקית האטומה לעיתים יבשים כמו חבלי קש
מחוסר טריות ,   רק האריזה "טרייה"   (06.10.13)
27. מנצ'ו מהווה חלבון מלא וטעם נפלא בשילוב אורז מלא/ קינואה/ סלט
וסתם כך עם מלח   (06.10.13)
28. לי יש בעיה בבלוטת התריס אך איני נוטלת אלטרוקסין. האם אני
חן   (06.10.13)
יכולה לאכול סויה מתי שאני רוצה?
29. הסינים אוכלים סויה כי אין מספיק אוכל למיליארד סינים
די לטמטום של המחקרים   (06.10.13)
30. יופי של כתבה! המתייחסות מלאה ונכונה לכל הנושאים הבעייתיים.
קירה   (06.10.13)
כל הכבוד
תגובות נוספות
חזרה לכתבה