בריאות  דיאטה
אשליית העוף: מזוהם, ללא ברזל ואולי מסרטן
כרם אביטל
פורסם: 19.12.13, 09:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 228 תגובות ב-122 דיונים
61. מעדיף לסתום עורקים עם בקר ולא להיות מסיונר טבעוני.
רונן   (19.12.13)
62. מה לגבי עוף בגריל?
(20.12.13)
האם החום הגבוה של הגריל מזיק כמו מחבת לוהטת, גם אם לא מוסיפים שמן לצלייה?
63. מלא אנטיביוטיקה שמתפקדת כמו הורמון גדילה, זה ידוע ממזמן
ג'ני   (20.12.13)
למה אתם חושבים שהילדים של היום מתבגרים כ"כ מהר?
64. שמח על התגובות
גיל   (20.12.13)
לאחרונה קראתי שיש עליה במקרי הסרטן, ובייחוד של סרטן הריאות. ואז אני קם בבוקר ורואה אנשים מעשנים בשש בבוקר ברכבים סגורים. ואני שמח. יודעים למה? כי אלה רבותי הסטאטיסטיקה. אלו אותם אנשים שאח"כ ממלאים את בתי החולים ומתפלאים...למה דווקא אנחנו? למה זה מגיע לנו? אותו הדבר בבשר. אוכלים זבל ואחכ מתפלאים. אה, וכן, אני צמחוני. אולי הייתי צריך לציין זאת בכותרת כדי שחלק לא יקראו כלל את התגובה.
65. בגלל זה Health Canada מייעץ לאנשים לבשל את כל סוגי הבשר לט
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (21.12.13)
66. לא מוותר על כנפיים ברוטב בר בי קיו!!!
ג.רגרן   (21.12.13)
ללקק את האצבעות.
67. איפה הגילוי הנאות שהכותבת הינה עורכת מדור טבעונות בנענע?
מייק זק ,   ירושלים   (21.12.13)
68. נגעלתי.
(21.12.13)
נראה לי עוברת לטבעונות.

נשלח מהסלולארי שלי
69. עכשיו..לא טבעוני..ולא צמחוני..אבל:
דרור ,   חלם   (22.12.13)
למה להרבות באכילת בשר ?
הרגלים, כי זה טעים, שטיפת מוח (שיווק אגרסיבי, מחקרים מוטים)
ועוד אי-אלו סיבות אינטרסנטיות וצרות.

למה להמעיט באכילת בשר ?
נזקים סביבתיים,נזקים בריאותיים, מוסריות.
ועוד אי-אלו סיבות אנושיות גלובליות (לטעמי)

מה אתם בוחרים ? אילו סיבות נראות לכם ?
שטפו לנו את המוח !
הורגלנו לחשוב ש.."אם אין בשר בארוחה זה לא אוכל"
אני פשוט ממעט באכילת בשר וזהו
פעמיים-שלוש גג בשבוע וזהו


70. איזה מין שטות היא זו: " כיוון שמגדלים אמורים להפסיק להשתמש ב
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (22.12.13)
איזה מין שטות היא זו: " כיוון שמגדלים אמורים להפסיק להשתמש באנטיביוטיקה כמה ימים לפני שחיטה " ... ? ממתי בדיוק עצירת האנטיביוטיקה בעוף מסירה את ההצטברות של האנטיביוטיקה בהם? מדוע אנטיביוטיקה לא עוזרת לאנשים ? אתם יכולים למצוא את הסיבה מכל רופא ובאינטרנט - משום שאנשים לוקחים הרבה אנטיביוטיקה. אינו עוף דומה לאדם במובן זה ? יש לכם משרד בריאות מאוד "חכם" בישראל ... ומי מוודא כי המגדלים לא מהאכילים את ההורמונים ? כמה פקחים ? מדיניות זו היא בדיחה מוחלטת.
כאן בקנדה , זו עובדה ידועה על מה שהם מאכילים תרנגולות, פרות, חזירים , וכו '
ולא האנשים "האורגניים" המזויפים יפתחו פה כאן כדי להטיף על מה שנקרא צמיחה אורגנית ... איך המגדלים האורגניים יכולים לעצור מחלה מלהתפשט בכל התרנגולות שלהם?
הנה מאמר שכותרתו : " ה-FDA לבסוף מודה שעוף בשר מכיל ארסן הגורם לסרטן - ב: . 16 אוגוסט 2013. Roxasone מיוצר על ידי פייזר - מזון לעופות המכיל ארסן. ה FDA אילץ להסיר את המוצר, אבל מה לגבי מדינות אחרות. ?
וכן הלאה וכן הלאה ...
71. מה זה השטות הזו?
WTF?   (22.12.13)
ברור שלכל אחד יש דעה על משהו, אבל אפילו דעה מבוססת צריכה להיות קשורה למציאות. כלשהי.

אני שוטף את העוף לא בגלל העברת החיידקים אלא כדי להסיר את הג'יפה שבשקית. אני לא משפריץ מהכיור לשיש, כי ברור שאצטרך לנקות לאחר מכן לא רק את השיש אלא את הרצפה, את ארונות המטבח וכו'. אגב, מי שם אוכל ליד הכיור ומשפריץ אליו? ילדים קטנים לא עושים את זה, אז שמבוגרים יעשו את זה?

האם מישהו אוכל עוף טבעי? האם למישהו לא ברור שהחום המתמשך הורג את החיידקים? מה זה השטויות האלה? למי מיועדת הכתבה הזו, לבורים?

רק לראות אמריקאים אוכלים אוכל מחומם בסטקיות ובהמבורגריות שליד מרכזי הקניות, במיוחד הזולים שביניהם, כדי להבין שהדבר האחרון שמעניין את האמריקאי הממוצע הוא נקיון והיעדר חיידקים. במגרשי הפוטבול והבייסבול יש אלפי נקניקיות והמבורגרים מונחים שעות על גבי שעות אחד על השני וכאשר כולם רצים לקנות הם רק שמים אותם בנייר צלופן מעוצב יפה ובקופסת קרטון עוד יותר מעוצבת שמסתירה את הטינופת שיש באוכל הזה.

הכל נראה נקי ומסודר, אבל בינינו זה בולשיט את גדול.

מעצמה שמרעילה עצמה לדעת משקיעה בשטויות ומלמדת אותנו ש- "אין טעם לשטוף את העוף". כאילו חסר להם מים שם באמריקה. כן! שישטפו את העוף כדי להוציא את הדף והשומן שמצטבר בשקית הניילון, לפני ששמים אותו בתנור. מה יש?

72. לכל הטבעונים שחיים בסרט שהם אוכלים בריא
יניב   (23.12.13)
הפירות והירקות שאתם אוכלים מלאים בכימיקלים ומהונדסים גנטית יא חבורה של פאטתים. בתיאבון
73. ברגע שראיתי מי הכותבת ותוארה הפסקתי לקרא
מיכאל   (23.12.13)
די ברור מה היא תכתוב.
74. תבשלו בוואקום, הכי טעם... בלי טעם מכובס.
תומר   (23.12.13)
75. לא בא לי לאכול עוף עכשיו מכל הכתבות האלה
(23.12.13)
גם מה שראיתי בטלוויזיה שעושים לפרות וגם מה שעושים לעופות
מעורר בי גועל, בחילה, רחמנות על החיות
אני מרגישה כמו רוצחת בדם קר
אבל מנסה להעלים ולהדחיק את ההרגשה
כי הרופא אמר ואמא אמרה שאני צריכה לאכול בשר כי אני חלשה
אז אני אוכלת... לא הרבה, לא כל יום, אבל לא מרגישה שזה עוזר לי
כמה אכזריות יש בעולם הזה
ולמה ?
איך אנשים מסוגלים לעבוד בעבודת רצח כזאת ?
יום יום להגיע לעבודה ולשחוט חיות בעינויים
האם בן אדם לא נדפק ככה לחלוטין ?
76. "אולי" מסרטן. מ"אולי" לא עושים כתבה
לא מאמין לשטויות   (23.12.13)
77. איך "תזונאית קלינית" מרשה לעצמה להטעות כך?
וטרינר עופות   (23.12.13)
עובדתית: אין כל שימוש בהורמונים בגידול עופות. אין שום קשר בין זרזי גידול להורמונים. אין חיידק ששורד בישול או אפיה. בדיקות הן תמיד מדגמיות ובישראל הן מראות על שאריות ברמה מאד מאד נמוכה. המקור העיקרי לעמידות לאנטיביוטיקה הוא שימוש בתרופות בבתי חולים. ההרכב התזונתי של בשר עוף בריא ומאוזן. איכלו בתיאבון כאוות נפשכם.
78. מעכשיו - רק סטייקים!
(23.12.13)
79. נכון יש לאכול בקר בלבד גם יותר טעים
בן   (23.12.13)
80. אשמח לאינפורמציה אמינה מהקוראים או המערכת לגבי דגים,תודה !
לגבי דגים? ,   האם יש מידע דומה   (24.12.13)
81. המשפט האחרון מסביר הכל,הכותבת טבעונית
צריך אוביקטיביות   (24.12.13)
82. לא בטוח שהיא טבעונית
גםאני דיאטנית קלינית   (24.12.13)
זה שהיא חברה בפורום טבעונות וצמחונות לא אומר בהכרח שהיא צמחונית/טבעונית.
לגבי אמיתות הדברים - תכלס אף אחד לא באמת יודע את האמת המוחלטת..
וכולנו בשורה תחתונה יודעים שהמזון של היום באיכות ירודה בדיוק כמו שהאוויר של היום הרבה יותר מזוהם והמים הרבה יותר מזוהמים...בקיצור - אנחנו לא חיים בוואקום..זה עצוב ויום אחד נשלם את המחיר ועדיין ההתנהלות האנושית כנראה בלתי נמנעת
(תרגום: נדפקנו)
83. זה לא התחום של הכותבת!
אלי   (24.12.13)
התחום שלה זה תזונה אבל תברואה זה ענין לוטרינרים.
84. הגיע הזמן שיאמרו לנו מה כן לאכול כי לא נשאר מה לאכול
מניפולציות מלוכלכות.   (25.12.13)
בכל משהו חדש אסור לאכול כי הוא מזוהם ומסרטן עושה רושם שזה מגמתי ואינטרסנטי אילו ידעו מה באמת מסרטן המחלה הייתה נעלמת יש כאן מיניפולציות מלכולכול על גבינו.
85. החיידקים היחידים..
רבקה ,   תל אביב   (25.12.13)
שיפסיקו לאכול במסעדות - שם לא שומרים על הגיינה בכלל בתוספת כל המסתננים שמפיצים מחלות.
שמעתם על נטילת ידיים??
שמעתם על אוכל כשר???
שמעתם על תורת ישראל שאומרת לנו בדיוק מה לאכול, איך לאכול, כמה לאכול ,מה לברך וכו'?
בריאות כהרף עין לכל עמו ישראל.
86. לכל הצמחונים והטבעונים
הגורם מס' 1 ,   להרעלות מזון   (26.12.13)
הגורם מס' 1 להרעלות מזון: ירקות ירוקים עליים!!

http://www.cbsnews.com/news/cdc-leafy-greens-most-common-culprit-behind-food-poisoning/
87. ואפילו לא נתחיל לדבר על המחלוקת לגבי פיטו אסטרוגנים...
אחת העם   (26.12.13)
88. תודה רבה, הסייגים הללו מאוד חסרו לי בכתבה
אחת שיודעת   (26.12.13)
כל חיידקי הסלמונלה והאי קולי מושמדים היטב בבישול, במיוחד בעופות שאף אדם לא אוכל אותם "נא" או "מדיום".
בנוסף, גם שכחו לציין כי שאריות האנטיביוטיקה נמצאות בעיקר בכבד, ולא מצויות באיברים הפופולאריים של העוף - החזה והשוקיים.
אני בהחלט מעריכה אנשים שבשל החמלה והאהבה לבעלי החיים בוחרים בטבעונות, אבל כשזה הופך למיסיונרי, דמגוגי ומאוד לא מדוייק - זה מטריד מאוד!
89. ומה עם כל הבשרים המעובדיםהקפואים שמופשרים ונקראים מיושנים?
בשר מעובד שנקרא מיוש   (26.12.13)
90. אכן כתבה מיותרת,
alex   (27.12.13)
חבל על זמן, Ynet תפיקו לקחים ותתנו שירות טוב יותר
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה