אוכל  טעם החיים  וידאו
ריזוטו? זה קל!
ויקטור גלוגר
פורסם: 18.11.14, 07:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות ב-8 דיונים
1. איך אני יודע מה סוג האורז? בסופר אין כאלה דברים
(18.11.14)
2. ריזוטו לפי שף אטלקי אמיתי
אילנה   (18.11.14)
ורז רגיל (אחד אחד) ידעתי לעשות. אבל א ריזוטו. ואני אוהבת ריזוטו!! אז ככה: פעם הביאו במיוחד לתוכנית "מסטר שף שף איטלקי שהכין ולימד איך עושים ריזוטו. לא התעצלי לקחתי מייד נייר ועט ורשמתי. מאז, אני עושה אורז רק "ריזוטו". זה יוצא לי טוב וטעים. הנה מה שאני עושה: (לפי השף האיטלקי):
לוקחים סיר רחב. שמים שמן זית וחמאה. על זה, 1 בצל בינוני חתוך דק-דק, עד שנעשה שקוף. על זה, שמים 1 כוס אורז מהסוג העגול. מערבבים עד שהכל נספג באורז. מתחילים לשים נוזלים: או מים או מרק עוף. אני שמה מרק עוף. מכינה לי לידי כמות של 1 ליטר. לא תמיד צריכים את כל הליטר. מתחילה למזוג את הנוזל לאט לאט עד שנספג. מוסיפים עוד נוזל, ושוב מרבבים. בלב הזה מוסיפים יין לבן וגם קצת פרמז'אן. עוד נוזלים. כלומר כל הזמן מערבבים וזה לא לוקח 19 דקות אלא הרבה יותר!! כמה נוזלים? עד שהאורז רך ולא סופג עוד. ולמהמערבבם כל הזמ? כד שלא יידב בתחתית הסיר. בצלחת ההגשה, מוסיפים גבינת פרמז'אן מגורדת. יוצא טעים בטרוף!! באורז הרגיל, שם אנחנו רוצים שהגרגירים ייצאו אחד-אחד, לא נוגעים עד שמוכן!! זה הבדל העיקרי.
3. זמן ההכנה בכתבה מגוחך!
ליאור ,   יהוד   (18.11.14)
עבדתי בשיקגו במסעדות האיטלקיות היוקרתיות ביותר, עם שפים מתחלפים שהוטסו במיוחד מאיטליה.
בכל פעם שמישהו ביקש ריזוטו, המלצר הדגיש שמדובר בלפחות שלושת רבעי שעה הכנה.
גם כשאני עושה ריזוטו, זה לוקח זמן דומה.
עבודת פרך, אבל באירוע חגיגי זה שווה.
האיטלקים מוסיפים בסוף חמאה ופרמזן כמו בכתבה אבל גם חצי כוס שמנת מתוקה.
4. ויקטור
יואל   (18.11.14)
אחד השפים היותר מוכשרים ונחמדים שיש בארץ
5. סוג האורז
ויקטור גלוגר   (18.11.14)
תוכל להסיג ארבוריו וקרנרולי במעדניות ועם אורז עגול שתקנה בסופר גם תוכל להצליח. בתאבון
6. אפשר מתכון זריז לציר?
לנה   (19.11.14)
7. ריזוטו
(20.11.14)
יש מאכל אצל המיזרחים שנקרא ,רווז או פסוליה ,
מעט מאוד מסעדות יודעים לההגיש את הארגינל עים תוספת של המרק בטעם בשר ומח עצמות
יש בחיפה ליד הנמל וקוראים לה גילס
8. אכלנו ריזוטו במסעדה "קימל בגלבוע " - טעים בטירוף
אבי   (20.11.14)
ומאז - הזמנו פעמיים ריזוטו, פעם במסעדה בתל אביב ופעם שניה בירושלים -
והאכזבה ומפח הנפש - היו גדולים.
ממש לא דומה - חוץ מאשר הגדרת המאכל.
חזרה לכתבה