אוכל  טעם החיים
רומני צמחוני, פולני טבעוני וטברייני עני
אריאנה מלמד
פורסם: 17.11.14, 09:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 81 תגובות ב-42 דיונים
1. מנזלה זה לא מאכל טברייני, ובטח לא יהודי
גלילית ,   גליל   (17.11.14)
זה מאכל ערבי אופייני לאיזור הגליל (הייתי מצפה מאחת כמוך, שגרה באיזור הגליל המערבי, שתדע לפחות מה האוכל המקומי באיזור מגוריה...).
2. תבורכי אנה
ענת   (17.11.14)
שמחה גדולה לשובה של האנה.
ושמחה כפולה על המתכונים הצמחו-טבעוניים.
הפורצ'יני נעלמו מרשימת המרכיבים. כמה כמה?
תודה וחורף גשום וטעים.
3. קייטרינג צמחוני בחתונה, למה???
(18.11.14)
האבא העירקי שלי לא היה מאשר, האמת גם אני לא
4. אחלה כתבה! מצחיק.
אפרת   (18.11.14)


נשלח מהסלולארי שלי
5. למנש הגדול
משועשע   (18.11.14)
אם ידוע לך החומוס בתנ"ך נקרא חימצה, מדוע הוא נקרא חימצה מכיוון שהוא היה חמוץ.
איך הוא היה חמוץ?
בשיטה המסורתית של להחמיץ דברים, לתת להם להחמיץ כמו מלפפונים חמוצים וכמו שעשו לחם בזמנים עתיקים עם מחמצת. עכשיו תשאל מדוע ולמה. מכיוון שלא היה להם סודה לשתייה, אך יתרה מכך תהליך בישול חומוס דורש זמן רב ולא בטוח שבעת העתיקה היה להם את הזמן לבשל כה הרבה שעות עם משאבים מוגבלים ועם צורך של חיי שבט לפעמים לנדוד ממקום למקום.
אז הם החמיצו את החומוס וכך החומוס מתרכך.
עכשיו אפשר להגיע לחומוס חמצמץ בשיטה מודרנית עם הוספת לימון, זה לרוב הטעם של החומוסיות. לפעמים אתה טועם חומוס חמצמץ בחומוסיה והוא לא טעים בעיקר מכיוון שזה חומוס ישן או חומוס שהחמיץ בתהליך ההשרייה או הבישול. אפשר כמובן להחמיץ מעט את הגרגרים ולרכך אותם ואז לבשל אותם, אך רוב אוכלי החומוס המודרניים יחשבו שזה מזון מקולקל. חומוס גם מחמיץ בחומוסיות מטיפול לא הגייני ונוכחות מטבוליזית של קוליפורמים.

כל מה שרצית לדעת על חומוס ועוד.
6. חולה עלייך אריאנה. הכתבה היא שירה צרופה. בלי פוליטיקה בבקשה
רפאל   (18.11.14)
7. במתכון 1 הממליגה רשום: "2 כוסות קמח תירס או כוס קמח תירס"
אורית ,   לא הבנתי למה הכוונה   (18.11.14)
8. מה רצית להגיד? הכל מבולבל וסתמי!!!
(18.11.14)
9. אם הפרות היו יכולות
בעד בעלי החיים ,   מרכז   (18.11.14)
לדבר הן וודאי היו מודות לך על שלא אכלת אותן שנתיים. מה שלא ברור זה מה קרה? האם חמלה לבעלי חיים זה משהו שפג תוקפו? והאם סטייק באמת עוזר להעביר פריחה בעור? רוב האנשים שאני הכרתי זכו להיפטר מרשימה ארוכה של מחלות כשהוציאו את הבשר ממטבחם. לכל הטבעונים שאני מכירה כולל לי -בדיקות דם מצויינות. לעומת זאת לכל מכריי שעדיין מתעקשים לאכול נבלות- יש מחלות כרוניות מכאן ועד הרפת בכפר ויתקין, ממליצה לגשת לשם בהזדמנות ולראות כמה פרות זועקות מפחד בתור לשחיטה, אולי יעשה לכם תיאבון..

נשלח מהסלולארי שלי
10. ממליגה ללא חמאה
הרומניה   (18.11.14)
אין דבר כזה.

נשלח מהאייפד שלי
11. מחסור בבשר? רוצו לקנות מניות העוסקות בייצור שיווק בשר
לא לדחוף..יש לכולם   (18.11.14)
12. למי יש כסף לבשר?
טל   (18.11.14)
הערב הייתי בבת מצווש מלאה בשרים ודגים ומה לא, נשפך שם כסף בכמויות שבחיים לא ראיתי.
אני ענייה, וכמעט לא הלכתי לשם מרוב בושה שאין לי מה לתת במתנה (כלומר כסף... ). לשמחתי, מישהו (קרוב משפחה) נתן לי כסף כאילו אני שילמתי ורשם אותי בתור זו שנתנה את המתנה הכספית. בלי זה הייתי חייבת להמציא תירוץ למה איני יכולה לבוא.

בבת מצווה היו נשים לבושות בשמלות יקרות ונעלי עקב יפים ותסרוקות סוף הדרך ותכשיטים נוצצים, ואני באתי בבגדים הכי חדשים שלי, שהתגלו לצערי כבגדים הכי פשוטים באולם.
לא קינאתי, רק התביישתי בעצמי. ראיתי זאת ככישלון שלי. הרגשתי עלובה.

היו שם כמויות אדירות של בשרים, דגים, משקאות, סלטים ומנות אחרונות, ואני ביום יום מתלבטת בין לחם וגבינה לירקות ופירות, כי אין לי מספיק לגם וגם. אני חושבת שרק הערב הבנתי שבעצם מצבי הכלכלי הוא גרוע.

לבד בעולם, יתומה וענייה, עם עבודה שמרוויחה בה מעט. למי בכלל יש כסף לבשר? קודם שיהיה לי מספיק כסף לשלם את שכר הדירה והחשבונות - כי גם על זה אני נאבקת כל חודש מחדש.
13. בריאות ואנרגיה
..   (18.11.14)
כו,הרבה יותר בריא מהבשר והעוף.מעשיר את הגוף בחיוניות
14. הדבר הכי הזוי שבו השתתפתי היה חתונה צימחונית של יוצאי ברזיל
המשחתן   (18.11.14)
מפח נפש אמיתי. ציפיתי לאסדו וקיבלתי בורגול בעין. בדרך הבייתה עצרנו בשיפודייה וטרפנו עדר שלם של פרגיות ולהקת קבבים
15. יפה אריאנה
דפנה   (18.11.14)
אז למה אומרים שטבעונות זה לעשירים....
16. טבעונית בדימוס זה יותר גרוע מסתם אוכלת בשר, כי מדובר באישה
(18.11.14)
שיודעת מה שמתרחש מאחורי קירות המשחטות והרפתות, והיא בכל זאת בוחרת, במודע, לקחת חלק בסבל של מישהו אחר. רוע לב טהור, אין דרך אחרת לתאר זאת. אם הטבעונות גרמה לך לחוסרים, כנראה שלא הקפדת על תזונה נכונה. אין הצדקה בלקחת חלק בסבל של מישהו אחר.
17. מה נסגר עם מפעל ההזנה בבתי הספר?
אפרופו   (18.11.14)
18. המנזלה בלי מלח?
(18.11.14)
19. מעניין שאצל רוסים פרבוסלביים יש עד 200 ימי "צום" בשנה, בהם
לנה   (18.11.14)
לא אוכלים בשר, או בשר ודגים, או אף מוצרים מן החי כלל (כמו "הצום הגדול" שלפני הפסחה אם איני טועה). לכן יש להם כל מיני מאכלים עם פטריות, קאשה, אפונה וכו'. אז כן, בוודאי שאוכל צמחוני הוא יותר מסורתי, אם כי בחגים בד"כ כן אוכלים בשר ברוב התרבויות.
20. תנו לחיות ראבק
עדו   (18.11.14)
לכו תאכלו פטריות ונבטים ותעזבו אותנו בשקט

נשלח מהאייפד שלי
21. גם אני הייתי טבעונית וזה גרם לי לצרות צרורות - תודה לכותבת
מיטל שליו ,   פתח תקוה   (18.11.14)
המעבר לטבעונות גרם לי לבעיות בריאות קשות ואני זוכרת את הכייף של השוקו דווקא אחרי 3 שנים
22. עצה לצמחונים: תפסיקו להשתמש בשורש צ.מ.ח.
עומר   (18.11.14)
בעיקר בגלל השומן הצמחי, ובכלל האסוציאציה שיש למילה ׳צמח׳ בקשר למאכלים עוד מהילדות, רק אזכור המילה ׳צמחי׳ או ׳צמחוני׳ או ׳מן הצומח׳ כתוספת לשם של מנה (למשל ׳לזניה צמחונית׳) גורם לרפלקסים של גועל לעבוד מיד. עדיף שתשתמשו ב-׳ללא בשר׳ או ׳על בסיס ירקות׳ וכו׳... עדיף בהרבה.
23. אני מכיר כמה אוכלי בשר שסבלו מבעיות בריאותיות רבות
אבירם ,   נתניה   (18.11.14)
שנעלמו כלא היו ברגע שהפכו לטבעונים.
טבעונות הוכחה במחקר מדעי עצום (מחקר סין) כבריאה ביותר וכמורידה באופן מובהק שכיחות של מחלות לב וגם סרטן, סוכרת וכולסטרול
24. שור אבוס וארוחת ירק- פשוט תענוג לקרוא
ח.נ.ביאליק ,   יהופיץ   (18.11.14)
וגם משקל נגד לא מתלהם לטבעונים שאוחזים כיום בשופרי התעמולה.

המשיכי כך אריאנה.
25. אריאנה, אין תחליף לחמאה? כנראה לא ניסית שמן קוקוס.
טבעוני מתחיל   (18.11.14)
תנסי למרוח על הלחם שמן קוקוס ותראי שזה הרבה יותר טעים מחמאה וגם יותר בריא.
26. הטרנדים האלה מעיקים וסופם אף הרסני (גם למחזוריות הטבע)
שיחמלו על הבריות   (18.11.14)
תבקשו מכריש שלא יאכל את הדגים הקטנים יותר. הלוואי וכל הסוגדים לטבע וטבעוניות יאמצו אל חיקם נורמות ותיקות כמו אהבת הבריות.
27. שמן קוקוס מאוד רע פשוט רעל התקפת לב תוך שניה
שמן קוקוס מאוד רע ,   rehovot   (18.11.14)
28. רומני צמחוני? הצחקתם לי את בוקרשט
מירל   (18.11.14)
יש מנות בלי בשר ,ראשונות,אחרונות ,תוספות וכד' . אבל צמחוני? רומני?
29. מחכה לכתבות שלך. כיף
מיכל   (18.11.14)


נשלח מהסלולארי שלי
30. לא ממש זול
אליז   (18.11.14)
ע"פי הכותרת ציפיתי למתכונים זולים. אבל למעט תבשיל החצילים המתכונים כוללים רכיבים יקרים. הגבינות צויינו והפטריות ואפילו השורש סלרי...רחוק מלהיות זול
תגובות נוספות
חזרה לכתבה