אוכל  טעם החיים
רומני צמחוני, פולני טבעוני וטברייני עני
אריאנה מלמד
פורסם: 17.11.14, 09:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 81 תגובות ב-42 דיונים
31. קשקבל, טולום, ברינזה, מנצ'גו, סולוגני.. הלוואי!
שמש ,   ת"א   (18.11.14)
כל אחת מאלה עולה בבמוצע 15 ש"ח ל100 גרם.
איך אפשר בכלל לשקול להכין משהו כזה יותר מפעם בכמה חודשים??

זה המחיר שמשלמים בארופה על קילו גבינה. לא 100 גרם.
32. ממליצה להוסיף גבינה צהובה לממליגה הטעימה
חני   (18.11.14)
הגבינה הצהובה הופכת להיות טעימה ונעימה לחיך

בתאבון
33. טבעונות היא שינוי תפיסתי ולא דיאטה
נעמה   (18.11.14)
לכן אינך טבעונית לשעבר, פשוט כי אין דבר כזה.
34. כותבת אש
רועי מייקל שפי ,   הודש   (18.11.14)
ממש נהניתי לקרוא כפרה עלייך
35. ממליגה, יקירתי
חובבת אוכל רומני   (19.11.14)
לצורך הכנת ממליגה אני משתמשת תמיד בקמח תירס איטלקי ניקולי (אריזה צהובה, בסופר, בלי גלוטן). אין נפילות, זה תמיד יוצא ללא שום מרירות או טעם לוואי.. עם הממליגה החמה אני אוהבת לאכול את תבשיל הירקות גיבצ' לאחר ששהה במקרר. מעדן אמיתי.שהוא שילוב של חם וקר. יותר טעים מכל קבב ואנטריקוט. צריך להשתחרר מן ההרגל המגונה של לשים בכל דבר מלח, סוכר, חמאה.אין צורך. זה לא פוגם בטעם וזה כמובן הרבה יותר בריא.
36. טבעונות, צמחונות
אוכלים כדי לחיות   (19.11.14)
אין לי בעיה להיות צמחוני או טבעוני, אבל חוסר בויטאמין B12 וברזל זה לא משהו שמותר לנו לשחק בזה ולומר שיש תחליפים לבשר. יש, אבל זה לא מתאים לכולם. ובכלל, גם לצמח יש 'נשמה' ואני מצר על כל הצמחים שאנחנו מקריבים על מזבח האוכל שלנו. יש אנשים שמטפלים בבית בצמחים כאילו היו מטפלים בחיות מחמד או עופות.
37. לפנינה המתכון בתמונה הוא טרין פולנטה
יעל   (19.11.14)
טרין פולנטה, עדשים שחורות וגבינת עיזים מתוך כתבה ביינט שנקראה צמחוני בשכבות
38. אבל לא הבנתי ממה נגרמו התופעות ולמה נעלמו עם הבשר!!!
(19.11.14)
אם רק תוכלי להסביר, זה בהחלט יכול להיות מאיר עיניים.
39. רומני צמחוני זה התחלה של בדיחה
לא חשוב   (19.11.14)
40. האמת על טבעונות, צמחונות ואכילת-כל
תזונאית ,   רעננה   (23.11.14)
כמה תיקונים:

ברזל - מחסור בברזל הוא בעיה יחסית נפוצה בקרב נשים בגיל הפוריות (עקב איבוד הדם במהלך המחזור החודשי), קשישים (עקב ירידה ביכולת ספיגת הברזל) ותינוקות (כיוון שחלב אם הוא דל בברזל באופן טבעי). הקשר בין מחסור בברזל במקרים אלה לבין צמחונות הוא זניח, על כן ניתן להניח כי כל אחד מאיתנו עלול להזדקק לתוספי ברזל למניעת אנמיה בתקופות מסוימות בחיינו.
נכון שברזל מהחי נספג טוב יותר מברזל מהצומח. הסיבה לכך היא ש-40% מתוכו הוא ברזל מסוג heme שמקורו בהמוגלובין - דמה של החיה הנשחטת. אולם בישראל כמויות הברזל בבשר מעטות, משום שבמהלך הכשרת הבשר מוציאים את הדם על-ידי הוספת כמות אדירה של מלח וכך גם מופרש חלק גדול מהברזל.
בנוסף, בניגוד לסברה הרווחת, מזון מהצומח הוא דווקא עשיר בברזל ובישראל המקורות העיקריים לברזל, גם בקרב אוכלי בשר, הם מהצומח.
כדאי לשים לב גם לאחוז האפסי של השומן הרווי ברוב המזון מהצומח ולסיבים התזונתיים המצויים בו בכמות גבוהה, לעומת הרעלנים, האנטיביוטיקה, השומן הרווי ואחוזי הכולסטרול הגבוהים שמצויים בבשר.
אם כך אין ספק שהתועלות של תזונה מהצומח עולות על החסרונות ואף מפצות עליהם בסוגיית הברזל.
41. אריאנה, את והרופאה שלך צללתן אחורה במנהרת הזמן או מה?!
תזונאית ,   רעננה   (23.11.14)
המדע, לא הדוקטור המהוללה ולא את מוכיח בפרסומים מהעשורים האחרונים מעל לכל ספק שטעמו המענג של סטייק פורטרהאוס מביא לצרות גדולות בהרבה מגירודים בעור (לא שאני מפחיתה מהכאב והסבל שחווית, ובכל זאת הכל יחסי), נגיד הסיבה מספר אחת לתמותה בקרב בני האדם - מחלות לב. מפנה אותך לחפש ביוטיוב את המילים "ראיון עם מנתח לב טבעוני בן 98" למנה מרוכזת של אמת מפי חוקר ומנתח מוביל בתחומו שגם זכה להתבגר ביתר כבוד ומרץ בזכות התזונה שהוא מתחזק בחמישים השנים האחרונות, הרבה לפני שקראו לזה טבעונות.

מה גם שהגוף שלנו יכול להיות מסתורי, אבל כל התעלומות סופן להיפטר. נסי לחשוב מה אכלת כשהיית טבעונית שאת לא אוכלת היום? אולי את אלרגית לאחד מהמזונות הללו? בדיקת אלרגיה פשוטה עלולה להביא קץ לתהיות.
בנוסף, חשבי איזה אב מזון היה עשוי להיות בחוסר אצלך בתקופה הטבעונית...אולי לא צרכת מספיק חלבון? אומגה 3? B12? ברזל?

רופאת משפחה לא תמיד בקיאה דיה בנושא כדי ללכת איתך את כל הדרך ולפתור את התעלומה מתוך הבחירה בטבעונות, ומעדיפה לבחור בדרך הקלה - להחזיר אותך לתזונה סטנדרטית שאולי תגרום לך להרגיש טוב יותר כעת, אבל תהרוג אותך לאט ובביטחון. מפגש עם תזונאית המתמחה בתזונה טבעונית וצמחונית עשוי להאיר את עינייך. אין לי ספק שהרמת ידיים מהר מדי.

חשבי מה טוב ומה נעים יהיה אם תוכלי לחזור לעקרונותייך הראויים, להרגלים שעשו לך טעים ושמח, אם תחושי שוב את טעמה המופלא של החמלה ממלא את כולך.
אני מאחלת לך רק טוב, לכן אני מאחלת לך לשקול מחדש את בחירותייך.

בהצלחה :)
42. יש לא מעט מסעדות רומניות טובות בישראל
בלה ,   קריית אונו   (25.11.14)
ובניגוד לדעה הכללית שלך על כל מה שמיוצר ונעשה בישראל, הן לא נופלות מכל מסעדה רומנית ברומניה. מציעה לכל מי שנתקל במסעדה כזו לא להסס ולהיכנס (אם אתם ממש משקיענים אפשר להיכנס לרסט וכל אלו ולמצוא אחת קרוב לבית) - אין סיכוי שתתחרטו על זה. ואגב, גם בחזית הבשר הם מעולים הרומנים האלה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה