אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
מתכונים לבמיה של רפי כהן
רפי כהן
פורסם: 04.08.15, 12:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-45 דיונים
31. אצלנו גם עושים קינוח מהבמיה
מ. ש   (05.08.15)
אצלנו בכפר כשהייתי ילד אני זוכר שהיו עושים קינוח טעים מהבמיה ,היית צריך להיות ילד טוב ואז היו נונים לך בסוף האוחה ביס מהמעדן הזה וזה היה טעים לאללה ,כזה מתוק עם מן סירופ כזה טעים . עכשיו נזכרתי בזה לא אכלתי מזה כבר עשרות שנים והמתכון הזה הזכיר לי ופשוט הציף אותי בגעגועים ודמעות למעדן,לילדות ולכפר הקטן ...
32. מחפשת במיה לקנות מהמגדל.
(05.08.15)
אני משתדלת לקנות ארגז במיה,לרחוץ , ליבש,לטגן בשמן עמוק,ולאפסן בפריז מנות מנות.ויש לי במיה לאורך השנה.
אך הבמיה יקרה מאוד ואני מחפשת מי שמגדל על מנת שאקנה ישירות מהמגדל.
מי מכיר מי יודע?
33. סוף סוף מתכונים בלי רצח חיות
תודה   (05.08.15)
34. dali
(05.08.15)
אני מכינה שנים מתכון שאמא היתה מכינה במיה ברוטב עגבניות עם עוף במצל שום ופלפלים חריפים מוגש על קוסקוס רצוי להוסיף גם כיפתא לתבשיל טעים בטירוף באמת מעדן
35. הנב מרשם לבמיה טוניסאית
תמתוק   (05.08.15)
קונים במיה חוצכים את שוטפים במים נורידים אצ הראש מטבחים במלח ומייבשים. נקצצים 2 במחים גדולים דק מאוד אפשר גם עם פומפיה
36. הצילומים של טל שחר נהדרים
של הבמיה ,   בתוך הסיר   (05.08.15)
37. גם סנפרוסט מעולה
לא צריך לייבש   (05.08.15)
רק לא לערבב עם כף
38. סוף סוף מתכונים טבעונים!!! תמשיכו להעלות כאלה
מוטי   (06.08.15)
39. אין על תבשיל הבמיה
יונית   (06.08.15)
אין על תבשיל הבמיה של הכורדיים בעולם ......!!! לעניות דעתי זו העדה הכמעט יחידה שיודעת לתת מקום כבוד לבמיה... ולתת לריר לזול מהפה..... איך אומרים יאא ווארדי!!! בחמין לשבת חורפית ....וסתם ליום חול אורז לבן ומרק במיה..
40. במיה שיא הגועל, אפשר להקיא מבמיה
לא אכיל   (07.08.15)
41. איכס במיה- שערות וריר דוחה, טעמתי פעם, ולעולם לא אטעם שוב
שלומית   (07.08.15)
שטפתי את הפה במשך רבע שעה והגועל נצרב בי לנצח.
42. עשיתי עם שעועית ירוקה ויצא נפלא נפלא נפלא
אילן   (07.08.15)
לא היתה לי במיה אבל מצאתי במקפיא שקית שעועית ירוקה סנפרוסט והשתמשתי בה במקום. הוספתי גם גרגרי תירס קפואים ויצא אחד התבשילים היותר מוצלחים שלי, ואני בשלן כמעט-מקצועי. תודה לרפי כהן!
43. המתכון הראשון יצא נדיר נדיר נדיר
מיטל כהן   (14.01.18)
פעם ראשונה שהכנתי במיה יצא טעם מיוחד במינו הרוטב פשוט מיוחד
44. במיה סופרפוד לנו הסוכרתיים
במיה ,   ירושלים   (11.04.18)
מוסיף למתכון בסוף צ׳וריסוס צלויות חתוכות כנפי עוף עם הרוטב ,מנגולד,תפוח עץ,בצל,גזר ,4עגבניות חתוכות 800 ג״ר במיה קטנה מופשרת מטוגנת בשמן עמוק מתווספת לכול הירקות המטוגנים בשמן זית ,+תבשיל סלט אקוצ׳ה חריף מרוכז ובסוף לאחר מיזוג כולם ובישול 30 ד נאכל בתוספת אורז מלא (אני גם מוסיף סיבים תזונתיים ) וכמובן הכמות היא להרבה יותר מארוחה אחת , אבל משתפר עד לכשבוע להאכל בשימור במקררוניתן להקפאה ,או שכחתי .. מוסיף לבבבות ושאר חלקים מפורקים מעלי הרבה ארטישוקים שאני מקפיא בעונה השופעת שעכשיו הסתיימה...
45. גם אתה דוחה
אביב   (14.07.20)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה