אוכל  נבחרת השפים  ירון שלו
נחשף הקינוח המושלם של טוטו: מתכון למילפיי
ירון שלו
פורסם: 09.09.15, 10:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-15 דיונים
1. המילפיי הטבעוני המושלם
סתיו   (09.09.15)
מילפיי פריך עם שוקולד ופטל באתר Lucy's Friendly Foods. אפשר להשתמש בשוקולד פנדה - שוקולד חלב טבעוני ישראלי.
2. איזה יופי של מילפי, לאכול ישר מהכתבה
(09.09.15)
3. תודה ירון. הקינוח הזה בהחלט מדהים
טוטו נהדרת   (09.09.15)
4. אם אפשר להביא מתכון לתחתית ללא גלוטן. תודה
תחתית   (09.09.15)
5. מידות של בשלן מתחיל
יואב בן חלב   (09.09.15)
אם כבוד השף סבור שיש משמעות למידה של כוס אבקת סוכר + כפית - שיחשוב שוב.
כנ"ל לגבי שמנת מתוקה. אין שום משמעות למידה של כוס פחות כף אחת של שמנת מתוקה.
6. "מערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק עד שהסוכר הופך לקרמל"
פודי   (09.09.15)
לפי מה שאני יודע אסור לערבב קרמל כי הכף מקררת את הסוכר וזה עשוי לייצר גושים..
7. אפשר אולי מילפיי פרווה שיהיה אפשר להגיש אחרי ארוחה בשרית
יוכבד   (09.09.15)
אני אשמח ואז אני אוכל להגיש לשלויימל'ה אחרי הטשולנשט בשבת
8. אחד המילפיי היותר לא קשורים (לכלום) שראיתי
השף הרושף   (09.09.15)
חוץ מהעובדה שיש שימוש בבצק עלים (לכן מילפיי, למרות שבתמונה זה נראה בצק פריך חרוך) אז כלום לא מזכיר מילפיי . מילפיי עשוי עם קרם פטיסייר לא במקרה ,אלא כדי להעניק לו קלילות מסוימת . לשים פה מסקרפונה נראה פשוט לא לעניין,מיותר ומעיד על חוסר הבנה בתפקיד הקינוח בארוחה ומאיפה צצו להם ערמונים? קרמל מלוח,כן זה נורא אין. צר לי זה ממש לא משכנע
9. אני החלפתי את הבצק הפריך ואת המסקרפונה
מורה מחליפה   (09.09.15)
לקחתי פיתה במקום הבצק הפריך וחציל מטוגן במקום המסקרפונה יצא לי אחלה סביח ,כמובן במקום הקרמל המלוח הזלפתי זליפות עדינות של טחינה
10. זו לא בעיה לקחת את כל הרכיבים השמנים וליצור משהו כבד ומעלף.
נראה אתכם עם קינוח ,   שעושה טוב ולא מכביד   (09.09.15)
11. איפה בארץ רוכשים מסקרפונה תוצרת חו"ל?
דליה   (09.09.15)
12. אף מילה על סאני דרעי, הקונדיטורית של טוטו שיצרה את הקינוח
הזה???   (09.09.15)
ציטוט מכתבה של על השולחן מיולי 2014:

סאני דרעי התנסתה בהרבה מאוד גרסאות של מילפיי לפני שהרכיבה את זו שתפגשו ב"טוטו". היא בדקה סוגים שונים של קרמים, רטבים וצורות הגשה ולבסוף לקחה כמה צעדים הצידה מהמקור הקלאסי: היא רידדה את בצק העלים לכדי אווריריות (ולא דחסה אותו כמו במילפיי הקלאסי), החליפה את הפטיסייר המסורתי בקרם מסקרפונה, הטמינה בתוכו ערמונים ושידכה לו רוטב טופי חם עם רמז של מליחות. התוצאה: קינוח מהונדס לכדי שלמות, שמפיק אנחות עונג חסרות עכבות ומככב בראש רשימת רבי המכר של "טוטו".
13. רושפלד איז דאט יו?!
ליאת   (10.09.15)
14. טעות בעובי הבצק
שושקה   (10.09.15)
את הבצק יש לרדד לעובי 1 ס"מ (ולא 1 מ"מ)
15. סאני דרעי היא ורק היא!
אחד שיודע   (10.09.15)
סאני דרעי היא הקונדטורית המדהימה, הציבור מתבקש לראות בפייסבוק את יצירותיה המופלאות, פרי כישרונה היוצא דופן. ראו גם בגוגל.
בושה, יהיר וחרטטן כמו חבריו הזחוחים שמופיעים בתוכניות זבל בטלביזיה!
חזרה לכתבה