אוכל  נבחרת השפים  ירון שלו
סלטים לסוכה - מתכונים של ירון שלו
ירון שלו
פורסם: 04.10.15, 09:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 61 תגובות ב-31 דיונים
1. עוד מעט הטבעונים יגידו שהם המציאו את הסלטים!
(04.10.15)
2. תודה ירון. המתכונים הטבעוניים נפלאים. האם אפשר להשתמש בזעתר
חמלה   (04.10.15)
יבש (התערובת הקנויה) ? גם אם אני אמצא טרי הנסיון שלי בייבוש עלים בתנור הוא בעייתי.
לגבי סלט תפוחי האדמה - לידיעתך ייצור ביצים כרוך בהתעללות מפלצתית באפרוחות הנקבות ובשואה לאפרוחים הזכרים, חוץ מזה הסלט עצמו עושה רושם שלילי בניגוד ליתר הסלטים שאין ספק שהם מצוינים.
3. אני אמנם לא טבעונית אבל כדאי לתקן את הניסוח
(04.10.15)
למשל לומר על סלט שהוא "נפלא לדגים" כשבעצם אין לדגים שום דבר טוב מחוץ לים, או לומר על בעלי חיים ימיים שהם "פירות". זה אמנם ביטוי שהפך מקובל אך הוא מטעה ופוגעני.
תודה רבה על המתכונים ובבקשה קבל את הדברים כביקורת בונה.
4. עדיף להכין סלט תפוחי אדמה ללא סבל של אפרוחים ודגי בוטרדו
די לחיות בבועה   (04.10.15)
5. בוטרדו זה שם טבעוני, לא? נשמע מאיים כזה...
טבעי לחלוטין   (04.10.15)
6. סלט תפוחי אדמה טבעוני טוניסאי מעלף
סתיו   (04.10.15)
1 ק"ג תפוחי אדמה אפויים בתנור, קלופים וחתוכים (בסדר הזה).
מכינים רוטב משתי כפות שמן, כפית וחצי ממרח לימון כבוש וכפית וחצי אריסה, ויוצקים מעל.
זורים מעט כמון, קימל טחון, זרעי כוסברה טחונים (לא יותר מרבע כפית מכל תבלין), מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר גם עשבי תיבול קצוצים. בתיאבון.
7. המתכונים
אטי   (04.10.15)
כמויות אדירות.
מתכונים למשפחה קטנה, תחשבו על זה.
8. בדיוק נשארו לי מלא תפוחי אדמה לסלט
ליז ,   תל אביב   (04.10.15)
אין לי בוטרדו אבל להבא אביא מלווינסקי תודה רבה על המתכון ירון שלו!!! אוהבת שחזרת לבשל ולהצליח
9. זה לא למשפחות אשכנזיות עם ילד וכלב אחד
ליזי ,   תל אביב   (04.10.15)
מה הבעיה לחלק? למה תמיד להתלונן? חג שמח לכל בית ישראל...
10. הסלט של ירקות שרופים האש הולך לככב אצלי לצד מנה בשרית!!
בתיאבון לכולם   (04.10.15)
11. בטוח ש-10 חצילים ? וגם לא כתוב כמה גרגרי רימון
עדי   (04.10.15)
מכל מקום תודה גדולה על המתכונים הטבעוניים המרשימים. אפשר וצריך ליהנות מאוכל מבלי לפגוע באחרים.
12. כדאי להחליף את הבוטרדו בביצי תרנגולת בסלט תפו"א טעים יותר !
(04.10.15)
13. הכול טעים ויפה אבל המון עבודה לקלות, לטחון, לחתוך, לקלף, לער
(04.10.15)
הכול טעים ויפה אבל המון עבודה לקלות, לטחון, לחתוך, לקלף, להקציף, לערבב, לשרוף
14. looks nice
dudu ,   jerusalem   (04.10.15)
thank you very much
15. טבעונים, תפסיקו לנכס לעצמכם כל סלט מצוי!!
(04.10.15)
16. looks nice
dudu ,   jerusalem   (04.10.15)
thank you very much
17. הכנתי את הסלט חצילים,נראה לי לווי מעולה לפרגיות על האש
סעיד הסועד   (04.10.15)
18. בוטרדו אוכלים עם צנוניות, ביצים קשות וכוס גדולה של ערק
(04.10.15)
19. 3 שעות לבשל סלט???
טלד   (04.10.15)

20. רימונים? הטחינה והחצילים מזועזעים מהתוספת. מיותר לגמרי.
חלאס עם המתוק ,   הוא נועד לקינוח בלבד   (05.10.15)
21. בוטרדו למי שלא יודע
וי ,   ראשון לציון   (05.10.15)
חברים הבוטרדו עולה 600 שקל לקילו.... תוסיפו עגבניות ב-20 שח כבר כדאי ללכת למסעדה ולא לטרוח...
22. סלטים נפלאים מהמטבח הצפון אפריקאי, ממליץ על כולם
מיקי   (05.10.15)
23. אחלה סלטים !!
מרוקאית   (05.10.15)
24. דגי הבורי גדלים בתנאים אנטי-אנושיים
חשוב לדעת   (05.10.15)
דגי הבורי כמו כל הדגים ממשפחת הקיפון נחשבים לאינטליגנטים ורגישים. נהוג לגדל אותם בבריכות פיטום מצחינות שבהם מצטופפים יותר ממאה דגים למ"ק ומרביתם הופכים עיוורים בגלל הזיהום. תחשבו שהחתולה שלכם גדלה בכלוב עם עשרות חתולים והיא עיוורת וסובלת מאד.
25. די להיתעללות בחצילים רוצחי ירקות
שרברב ,   הרצליה   (05.10.15)
26. מה עם כתבה על המטבח הצפון אפריקאי הטבעוני ?
תודה מראש   (06.10.15)
27. אפשר בבקשה תחליף צמחי לאיולי ?
יהודית ,   ת"א   (05.10.15)
הבת שלי טבעונית אז אם אפשר תחליף מהצומח זה מאוד יעזור. תודה וחג שמח.
28. מעניין מי ינקה את הכיריים אחרי כל השריפות
לא תודה   (05.10.15)
29. סבבה לגמרי אבל למה להרוס מטבוחה עם שמן קנולה מתועש ומזיק?
(05.10.15)
שמן שעד מאה לא היה קיים בכלל.

במזרח התיכון ובאגן הים התיכון משתמשים בשמן זית.
30. די לרצח! תפוח אדמה זה אמא
(06.10.15)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה