אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
איך מכינים בורקס מושלם? לרפי כהן יש מתכון
רפי כהן
פורסם: 10.11.15, 09:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 114 תגובות ב-48 דיונים
1. חלב זה רצח ועינויים. גבינה זה חלב מרוכז (כמות כפולה ומכופלת
(10.11.15)
וגם חמאה מופקת באמצעות העינויים המתחוללים ברפת. חלמונים וביצים מיוצרים באמצעות שיא השיאים של התאכזרות וריסוק כל האפרוחים. אני מאד ממליצה לקרוא על כך באנונימוס. כדאי לעבור לתחליפי חלב וביצים.
2. אחחחח... תענוג!
מיטל   (10.11.15)
תוסיפו ליד זה זיתים טובים מלווינסקי וקערת ז'ז'יק או צזיקי
3. ירקות חיים זה רצח!
זאב רותם ,   באר שבע   (10.11.15)
4. איך הבצק עלים על בסיס חמאה בסופר הוא טוב???
בני   (10.11.15)
5. איזה יופי רפי, כל פעם מחדש אתה מפתיע עם מתכונים נהדרים!
(10.11.15)
6. דבריך מוסיפים תיאבון וואו
נמו   (10.11.15)
7. בבורקס אחד ממוצע כ 300 קלוריות וכ 600 מג נתרן. אני נמנע מהם
יורם מ.   (10.11.15)
כעמוסי קלוריות, קמח, מלח, ושמן, יחסית לגודלם.
8. גם יפה וגם אופה. כל הכבוד לך, רפי!
(10.11.15)
חיים כהן, תלמד.
9. רפי אתה תותח אין על האוכל שלך!!!!
נועה ,   תל אביב   (10.11.15)
10. וואו איזה מתכון
מיתר   (10.11.15)
בצק..תשימו גבינה..תאפו.. פששששד איזה שף
11. בכל פעם שאנו מוותרות על מוצר חלב או ביצה
(10.11.15)
אנו מצילות חיים וחוסכות עינויים מבעלות החיים. בכל פעם שאת משתמשת בתחליף ביצה או בחלב צמחי, אפרוח אחד פחות מושלך את מכונת הגריסה, עגל אחד פחות נלקח מאמא מיד לאחר הלידה אל המפטמה והמשחטה.
12. רצחתם את החיטה בשביל המתכון הזה? בושה
(10.11.15)
13. למה לא להכין בורקס עם תרד או תפוח אדמה
מיה ,   ת"א   (10.11.15)
זה נראה לי קנונייה שבכל מתכון מאביסים אותנו בחמש סוגי גבינות.
צריך לזכור כמה שהפרות סובלות.
14. מחר נילמד מתכון לציאניד שומן טרנס =רעל סותם עורקים
רעל   (10.11.15)
15. תרד זה רצח
אבי   (10.11.15)
16. טורקי יווני ובולגרי -באף אחד אין בצק עלים
יוסיפון   (10.11.15)
17. אין כמו הסמבוסק של העירקים בלי מרגרינה וחמאה ושטויות
רונית ,   חיפה   (10.11.15)
קמח מים שמן שמרים מלח ותבלין אפיה
גבינה קשה מכל סוג שאוהבים
18. שברתי כבר חבילת ביצים ועל כל תגובה טבעונית נוספת תישבר עוד
ביי צים   (10.11.15)
ועוד ועוד ועוד .
אולי כך תבינו שעם התגובות שלכם אתם משיגים תוצאה הפוכה לחלוטין
רוצים להעביר את עמדתכם ,בבקשה במקום המתאים לזה (היינו לא טורי בישול) נמאס מהניג'וס שלכם וההתעלקות שלכם

19. תתעני את עצמך מפה , נמאס מטבעונאצים תתי אדם
א   (10.11.15)
20. מגוחך - 8 בורקסים בעלות של 50 ש"ח, לא כולל זמן הכנה
גרוסמן   (10.11.15)
ברור שעדיף לקנות מוכן. יותר זול ולא בטוח שפחות טעים...אולי אפילו יותר טעים בכל זאת, לא כולם רפי כהן, וגם אצלנו הבורקסים נפתחו - מה שלא אמור לקרות
21. אני אוכל בורקס פעם בשנה,ואז הולך לליאון ביפו ואוכל שם
אחד העם   (10.11.15)
אחלה בורקס, הם טוענים שזה ללא מרגרינה (זה כנראה עם שמן) אבל זה מאוד טעים ,בטח לא שווה את כל הוואג'ראס הזה. לוקחבורקס גבינה וביצה על יד (לעיתים איפילו שתי ביצים) וכוס איירן. מומלץ
22. לא מתאים לי
אני   (10.11.15)
לא מתאים לי שבתעשייה הדפוקה של הביצים גורסים מליוני אפרוחים ביום תלכו לעזעזל כל מי שקשור לתעשייה הזו

נשלח מהסלולארי שלי
23. התוכלו לחוש את כאבן ?
(10.11.15)
חייה של הפרה מתחלקים בין הצטופפות בתא כלא - רפת זעירה בה היא נאלצת לרבוץ על ההפרשות של חברותיה (פרה בטבע לעולם לא מתקרבת לצואה), לבין חיבור אל משאבות המתכת של מכונות החליבה. עיוותים גנטיים אכזריים גורמים לעטינים לצמוח פי כמה וכמה ממה שהגוף אמור לשאת. במקום 5 ליטר חלב אם, "פרה מצטיינת" ישראלית נושאת על גופה כ-50 ליטר בעקבות המוטציות הגנטיות שנגרמו לה במתכוון. הפרה הופכת נכה וכואבת ומתפתלת מכאבים כל חייה. נוסף על כך היא סובלת מהמניפולציות ההורמונליות, משטר ההזרעות (בין היתר אונס באמצעות צינור מתכת כאשר עובדי הרפת מחזיקים אותה בכוח) וחליבה ממוכנת מכאיבה וממושכת, שגורמים לגופה סבל נורא. העטינים צונחים לקרקע בערך בגיל שנה. מאז בכל פעם שהיא הולכת העטינים נחתכים ומשתפשפים ומזדהמים והיא גם סובלת מכאב עז משום שהגידים התומכים נקרעים. נוסף על כך כורתים לפרות את הקרניים ומחזיקים להן את הנחיריים חזק שלא יזוזו בזמן הכריתה. גם קוצצים להן את האזניים והזנב ומגלפים להן במין קולפן חד את הטלפיים וגוזרים להן פטמות שהתעשיה החליטה שהן "מיותרות" וזה כואב להן מאוד והן זועקות וגועות בבכי. פרה היא בין היונקים הבודדים שבוכה ומזילה דמעה בשעת צער. מיד אחרי הלידה לוקחים לפרה את התינוק שלה לפיטום ולשחיטה והיא ממררת בבכי שעות ארוכות וסובלת מעקה קשה משך חודשים. בעקבות העיוותים וההתעללות המתמדת בגיל צעיר מאוד הן כבר לא יכולות ללכת ואפילו לעמוד. ובשלב הזה מעמיסים אותן על משאית ולוקחים אותן אל המשחטה. בגלל ההתעללות הרבה שהגוף שלהן עבר, הבשר שלהן לא נחשב איכותי ועל כן טוחנים אותן לאבקת מרק או למזון לבעלי חיים. ויש פרות שזה לא נחשב כלכלי להשתמש בהן למזון, אז בחלק מהמקרים מפנים אותם לאתר סמוך בגרירה על הקרקע לאחר שנקשרו בשרשרת לרכב ממונע, או בדחיפה על-ידי כף טרקטור או מלגזה, ושם נותנים להם לגווע בצמא וברעב. הגוויעה של פרה לוקחת זמן ממושך ובעקבות הגרירה בדרך כלל היא סובלת גם משברים בעצמות והנתקות של סיביות הברכיים ולכן הכאבים קשים מאוד. גם הפרות שנשחטות סובלות מאוד במסע האחרון. אני ממליצה לקרוא על כך באתר של אנונימוס.
24. מתכון לבורקס : קנו שבעה סוגי גבינות. בתיאבון
(10.11.15)
מתכון להמבורגר צמחוני מפטריות : קנו גבינות, חלב, שמנת, זרו גבינה מגוררת מעל.
מתכון למקלוני בצל : גבינה גבינה גבינה.
זו הדרך היחידה לשכנע את הציבור לקנות מוצרים יקרים, מאד לא בריאים, מפוצצים במלח ולקטוז, הורמוני אסטרדיול ורעלני דיוקסין, כולסטרול ושומן רווי. וכפי שכבר צוין כאן התעשיה מתעללת בפרות, כולאת אותן במרבצי צואה מצחינים, צורבת וחותכת ומשחיתה את גופן ועטיניהן, ובסוף (המהיר מאד. הן קורסות בגיל הנעורים) מכה ובועטת במה שנשאר מהן כל הדרך אל המשחטה.
25. הבורקס של "אומי" בבאר שבע הכי טוב במדינה
אסתח ,   באר שבע   (10.11.15)
אין כמו הבורקס של "אומי" בבאר שבע שנמצא ליד פיקוד דרום
כל מי שבבאר שבע או בדרך ועובר אתבאר שבע שייכנס ל"אומי" .
הוא הכי טוב במדינה.
26. אנו בסרט בורקס כורדי?הוא מפטם אווזים עם קמח לבן ושומן רווי?
אנא כורדי מהקסטל   (10.11.15)
27. הכל טוב, אבל מאיפה לוקחים כל כך הרבה זמן כדי להכין?
שמן וטוב לו ,   טורף הכל ב- 5 דקות   (10.11.15)
28. לא
בני   (10.11.15)
לא יעזור לכם כלום גם אים תציעו חומוס פול חינם לא חוזרים שיפרנסו אותכם זועבי וטיבי
29. מתכונים טבעוניים לבורקס ולסמבוסק חומוס
סתיו   (10.11.15)
בצק - רפי כהן הביא כאן פעם שני מתכונים לבצק עבור בויוס ובורקס מבצק פילו ("בורקס - פותחים שולחן בבוקר שבת"). שניהם מצוינים. לטעמי עבור הבויוס כדאי להמיר את שמן הזית לפחות בחלקו בשמן צמחי רגיל. יש גם מתכון בוואללה לבורקס טעים בטירוף ("מדריך אפייה : פילאס של בורקס חזן") עם מלית תפו"א (אפשר לוותר על הביצה. בדוק) או מנגולד, רק שההכנה מייגעת ולא פשוטה. נוסף על כל אלה אפשר להשתמש בבצק עלים ללא חמאה, ויש גם מתכונים רבים באתר של אורי שביט, גם לסוגי מילוי שונים, אבל מנסיוני המתכונים שלה לא תמיד מצליחים.
סמבוסק חומוס עירקי (בטאווה) הוא תמיד טבעוני. יש מתכון מלפני חודשיים בערך באתר של מגזין "את". הורדתי קצת מהשמן והוספתי גם מעט כורכום ורוטב סויה ויצא מעולה.
30. היכן ניתן לאכול במרכז בורקסים אורגנליים ללא מרגרינה?
אילן   (10.11.15)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה