אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
מרק מרוקאי של סבתא
רפי כהן
פורסם: 05.01.16, 09:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 103 תגובות ב-57 דיונים
1. נראה מעולה! ושאלות למי שכבר מכירים את המרק
ירון   (05.01.16)
1. איפה משיגים "גרגירי חילבה"? זה משהו שאפשר לקנות בשוק או בכל חנות תבלינים?
2. היות ומוסיפים למרק הזה סולת: מה קורה אם המרק הזה עומד יום או יומיים במקרר - זה לא הופך לדייסה?
2. כמות הלימון?
אני   (05.01.16)
שלום
האם אפשר להקטין את כמות הלימון מבלי שיפגע בטעם המרק?
האם יש שם לחילבה במרוקאית כי אני לא שמעתי (ואולי הזיכרון שלי לא במיטבו)
בבית הורי.
תודה
3. -------אחרי המרק, הולכים על קינוח מפנק--------
(05.01.16)
bit.do\\\bBHJD
4. שאלה למבינים/ות- אפשר במקום גרגרי חילבה לשים כף עמבה ?
שוקי   (05.01.16)
5. לא ממליץ, לא תוכלו להפתר מהריח של שתן בשרותים במשך חודש.
סרגיי   (05.01.16)
אני רציני לגמרה.
6. קודם תמציא תרופה לריח הגוף המסריח שמקבלים מחילבה!!! גועל!!
אני ,   מכאן   (05.01.16)
7. המרק התימני
עידן כהן   (05.01.16)
המרק התימני של שמעון נהג דובדבן הכי טעים שאכלתי.......
8. אולי אני מגזימה אבל אותי
אחת   (05.01.16)
המרשם ממש לא מפתה אפילו קצת ההיפך.
9. הריח רפי, הריח
דורון ,   רחובות   (05.01.16)
10. נראה אחלה
דני   (05.01.16)
11. כל הכבוד- מתכון מצוין
(05.01.16)
12. תגידו את האמת.פעם אחת לפחות.נכון שאם רפי כותב אז כדאי?
נ.ארז ,   חיפה   (05.01.16)
לא פעם יש תלונות על האוכל של העדה התימנית.שאין הרבה מתכונים,הריח של החילבה,רק בצקים...
אבל ששף מפורסם כותב על חילבה פתאום זה לא נורא ואפילו טעים ומסקרן.
מודים בצביעות?

בתיאבון למי שמנסה.
לאלה שמתלוננים על ריח אז פתרון.
13. איך להתגונן מריחה של החילבה
בן היאור   (05.01.16)
במצרים, החילבה היה לה מקום כבוד במתכון היומי של האוכלוסיה המקומית. המצרים היו טוחנים את זרעוני החילבה וחולטים מן האבקה "תה חילבה" וךא היה לך בית שחלטו בו חילבה שלא ממש הסריח. הייתה לנו שכנה שמוצאה מעדן (נמל דרומי של תימן בה חייתה קהילה יהודית גדולה ומשגשגת) שלימדה את אימי עליה השלום, להכין חילבה לשבת. המתכון? אין פשוט הימנו. טוחנים את גרגירי החילבה לאבקה ומשרים במים (תוך החלפת המים כל 12 שעות להפיג את המרירות) בערב יום חמישי. ובשבת בבוקר היו מקציפים במטרפה ידנית ?(ניתן גם בחשמלית) את התערובת הדבקית שהייתה נוצרת. בצד הקציפה מכינים סחוג תימני: תוחנים צ'ילי, עגבניות בשלות המון כוסברה, מלח וכמון. מגישם על צלוחית מעט מהקציפה, לצידה סחוג, מערבבים, אוכלים, מרגישים בעננים, ויומים שלושה הגוף, וגם האסלה בשירותים מסריחים. ברם למצרים היה פטנט נחמד להתגבר על בעיית הריח. לעת ערב היה מסתובב ברחובות בעל עגלה שהיה מוכר "תורמוס". תורמוס זה מעין אפון צהוב שמרתיחים וממליחים קלות. טעים מאוד לנישנוש. באי החמארות בדרום תל אביב מכירים טוב את תורמוס.מעל לתורמוס, שהיה נמכר במעין קונוס מניי עיתון (כמו FISH AND CHIPS בלונדון) הרוכל היה מניח חילבה מונבטת. לחילבה המונבטת היה טעם מריר משהו אבל היו מרבים בשבחה מבחינה בריאותית. מפתיע הדב שבארץ, בה למדו להנביט כל גרגר שנע לא הגיעו להנבטת החילבה. אבל מרק עם חילבה? לא תודה.
14. טריפולטאים וטוניסאים מכינים אוכל טעים יותר משל המרוקאים.
עיראקי   (05.01.16)
15. רייחנותה של החילבה היא הסיבה לא להיצמד לתימני/מרוקאי
מרינה החברה של מריה   (05.01.16)
16. אין חיה כזאת
אשר ,   מרכז   (05.01.16)
חילבה? אין חיה כזאת ולא קיים במטבח המרוקאי! חשו זה מרק מרוקאי חורפי שכנראה אומץ ע"י תימני שרצה לנכס אותו לעדה.
17. חילבה במרק תימני,סחוג,לימון,מעדן
ברכה.   (05.01.16)
ולא סתם מעדן פשוט מעדן מלכים.מי שלא טעם לא יודע על מה הוא מדבר. תוסיף לחוח אדום מדורה או לבן או סלוף. ממאמיה. יורד לי ריר כבר.
18. תראי לי תמני אחד מסריח גברת לא מגולחת.
(05.01.16)
19. אני לא מכיר תמני עם ריח לא נעים. סורי
(05.01.16)
20. תאמת שמשתדלת לשכב רק עם תמנים. אלגנטיים נאים ומריחים מעולה
(05.01.16)
21. שטויות. לא מתקלחים עם זה. גבר נורמלי מצחצח שיניים אוכל מסטיק
(05.01.16)
22. מה הקשר
(05.01.16)
23. תמני ממש לא צריכים כלום של מרוקאים חבריקו.
חחח הצחיק אותי ,   תא   (05.01.16)
24. גירסה אחרת למרק סולת מרוקאי- סמיט
דניאל   (05.01.16)
אמא שלי ז"ל היתה מכינה גירסה אחרת של המרק שנקרא אצלנו "סמיט" ככל הנראה זו גירסה של יהודי העיר מקנס במרוקו. בגירסה שלה יש רק כורכום + מרק עוף, הרבה כוסברה, מלח, וסולת.
הכנה פשוטה וטעים.
מרק חורפי אחר נקרא "אטפי" שהינו על בסיס, שום, פפריקה מתוקה וחריפה וקמח.
אוכלים את 2 המרקים עם לחם קצת יבש במרק וכוס תה עם נענע חם.
בתיאבון
25. החילבה מנקה, ולכן ככל שיש יותר רעלים בגוף כך אתה יותר מסריח,
אני   (05.01.16)
אבל כמובן שיש כללים: צריך לדעת מתי לאכול חילבה, מה לאכול אחריה, כמה זמן אחרי להתקלח וגם לזרוק את הבגדים לכביסה.
החילבה מאוד מאוד בריאה וגם טעימה ומומלצת לכולם.
בתיאבון ולבריאות!
26. התכוונת מרוקאי שמנכס מתכון תימני
מתפקע מצחוק   (05.01.16)

27. אתה וסבתא עזיזה , מאיר אדוני וסבתא מסעודה תפסיקו לבלבל לאנשי
אחת שיודעת   (05.01.16)
לאנשים את המוח ולהרוס את האוכל המרוקאי ולהמציא וריאציות משלכם !! תכבדו את העדה ודיי לעשות בושות - תכבדו את העדה !
בתודה מראש , שפית מרוקאית שיודעת !!
28. אומץ? אתה מטומטם , רפי כהן הוא מרוקאי
מה הקשר בכלל ,   מרכז   (06.01.16)
29. אפשר ואפילו עדיף לוותר על החילבה לא מוסיף כולם חוץ מסירחון
(05.01.16)
אפשר ואפילו עדיף לוותר על החילבה לא מוסיף כולם חוץ מסירחון שנדבק לגוף, לשתן, לזיעה, להבל הפה, למספר ימים, אז בשביל מה צריך את זה ?!
30. אפשר לוותר על העוף ?
בישול ללא סבל   (05.01.16)
אם אני שמה במקום אבקת מרק טעם עוף זה יעשה את העבודה ?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה