אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
מרק מרוקאי של סבתא
רפי כהן
פורסם: 05.01.16, 09:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 103 תגובות ב-57 דיונים
31. האיש אמן
(05.01.16)
מעריץ שלו. איזה יופי אילו צבעים
32. תודה. אכין לארוחת הצהריים היום
בשלנית   (06.01.16)
נראה מעולה ונשמע טעים
33. יצא המרק הכי טעים שאכלתי אבל...
אחד שלא התאפק ,   והכין   (06.01.16)
למאותגרי הריח, אפשר לוותר על החילבה, כמון וכורכום ולשים במקום חוויאג מרק לפי הטעם.

דבר נוסף, אני שמתי גם קציצות בשר טחון וזה מאוד הוסיף.
34. יש אמא שלי עושה בערך מרק כזה
אלון דנינו   (06.01.16)
רק שאצלנו קוראים לזה דוואה ובסוף היא שמה לחם יבש וטוענת שזה תפוס את כל המקרופים בגרון .אני יודע שזה מצחיק אבל זה התרופה היחידה שלי בחורף
35. אין על המרק התימני של
צופר הלוחם   (06.01.16)
נהג האוטובוס של דובדבן.
36. זה מרק מרוקני ולא מרוקאי
(06.01.16)
37. מה זה זה?
למה מה?   (06.01.16)
38. אצלנו בכפר טוגרא מבשלים צ'ורבה אסלית
(06.01.16)
39. אחחחחח אני הולכת להכין את זה ביום שיד
mimi   (06.01.16)

40. הכנתי ויצא טעים. ללא חילבה, לא אוהבת את התבלין הזה.
מילי   (07.01.16)

41. שיבולת שועל במקום סולת הולך?
אאלעכ ,   אא   (07.01.16)
42. יצא משובח!!! אני תימניה שמעולם לא הסכימה להכינס חילבה הביתה
שירה ,   תל אביב   (07.01.16)
בגלל הריח.
התפתיתי ואני שמחה על כך.
אחד המרקים הטובים ביותר שאכלתי אי פעם!!!!!
43. כמות לימון מוגזמת
דנה ,   תל אביב   (07.01.16)
הלימון השתלט על כל התבשיל
פחות לימון והמרק מושלם
44. יצא הורסססס
ורד   (08.01.16)
45. זה צ'יק צ'ק? 15מרכיבים, לשטוף, לקלף, לקצוץ, רק
dude   (09.01.16)
לסדר את המרכיבים על השיש, לוקח שעה. לא כשיש לך סו שף, או סבתא.
46. כשרון
רפי כהן   (12.01.16)
איזה כיף שיש לנו צעירים שמשמרים זכרונות וטעמים מבית סבתא, רפי כהן שף מוכשר בטרוף ,תודה על המתכון נראה ושמע מדהים אני רצה להכין כיף שיש לנו מהרבה מטבחים בעולם אוכל נפלא ומגוון העירוב הזה של כור ההיתוך עושה אותנו חכמים ....יותר עובדה ממציאים....מיתר בני העולם וגם המטבח שלנו מעולה כלומר ערב רב שמפרה מטבח ל....מטבח
47. אוכל מרוקני טעים טעים מזכיר את בית אמא
איריס   (17.01.16)
זה נכון.
מעט מאד אנשים מכירים את ההטפיי...
שכחת רק להגיד שיש להוסיף את הזוטה לבנה ( הפליו).
48. החלק הכי טוב בכתבה
(19.01.16)
מוסיקה של חתול שחור חתול לבן
49. אפשר הרבה יותר פשוט...כנסו ותכינו
איציק ,   תל אביב   (28.01.16)
לא מבין למה סיבכו את המרשם הזה
המרק חייב להיות חריף וחם!!!
3 שיני שום
צילי יבש חריך וכתוש
ליטר וחצי מים
כוסברה קצוצה דק חצי כוס
חצי כוס סולת
שמן איזה שבא לכם טעם השום הכוסברה והצילי שולטים!!
מלח לי הטעם
להכנה מהיר רצוי להרתיח מים בקומקום(חוסך זמן משמעותי!!!)
למים הרותחים מוסיפים את השמן את השום המלח הצילי הגרוס
בקיצור כל המוצרים להביא לרתיחה
להוסיף את הסולת לאט תוך כדי ערבוב למנוע התגבשות

להרתיח כ-8-10 דקות רואים כשהמרק מסמיך וגרגירי הסולת תופחים
לא מעבר לזה!!!!
להגיש בקערית מרק
מומלץ להוסיף קרוטונים מבגט או לחמניה שנאפו והושחמו בתנור
להביא בחשבון שהמרק מסמיך ככל שהזמן עובר,,אפשר להוסיף מים רתוחים ולערבב

לא בטוח אבל שישאר משהו מהמרק ביום חורפי
כל ההכנה נמשכת כ20 דקות
הכי פשוט והכי טעים!!!
בהצלחה!!






50. הכנתי לשאבעס, יצא פצצה!
ביסונן   (31.01.16)
עשיר בטעמים בכל ביס
51. מה קשור המוזיקה המפגרת?
(31.01.16)
52. מה למרוקאים ולחילבה
שקר   (07.02.16)
53. הגזמת רפי. תמצא לך שם אחר למתכון הזה
miro   (19.02.16)
54. לחלוטין צודקת
miro   (19.02.16)
55. אמא שלי היתה מכינה את זה אחרת...
נופר   (02.07.18)
שוטפים כוס גרגירי חילבה, בודקים שאין אבנים קטנות.
משרים במים את החילבה יום לפני הכנת המרק.
שמים בסיר 5 כפות שמן, מוסיפים כפית שטוחה כורכום, קצת מלח,
לאחר מכן, ממלאים 3/4 סיר במים, מוסיפים את גרגירי החילבה, וכוס אורז שטוף
מבשלים 1/2 שעה.
לאחר מכן מוסיפים בהדרגה 1.5 כוסות סולת
לבדוק שלא סמיך מדי, אם כן מוסיפים עוד מים.
להביא לרתיחה - להיזהר שלא יגלוש.
להנמיך את הגז ולבשל עוד 1/4 שעה.
יאמי.
דרך אגב אמא שלי היתה מכינה אותו לאכילה לאחר כל הצומות.
56. מרק חשו
אסתי   (08.01.20)
מרק חשו עשוי רק מסולת שום וכוסברה מלח פלפל לבן ומעט שמן
57. בן עזאי 24 דירה
אלחיאני דורית ,   בית שמש   (09.01.20)
המתכונים שלו ותוכן והמצרכים הגי מציאותיים שיש והתוצאה מושלמת .

לדעתי רק רפי כהן שף מס' 1 בכל הארץ

יצא לי מאלף טעים מזכיר לי את בית הורי
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה