אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
הקישואים שיעשו לכם את השבת
רפי כהן
פורסם: 15.01.16, 08:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 44 תגובות ב-24 דיונים
1. יוגורט סויה ביתי
סתיו   (15.01.16)
יש מתכון מצוין באתר "משהו דוב".
2. תודה על המתכונים. כדאי להחליף את היוגורט החלבי
אמא   (15.01.16)
שימוש תעשייתי בחלב אם כרוך בהתעללות אכזרית בנקבות, גם במקרה של חלב צאן.
לפני שאת רוכשת יוגורט חלבי אנא צפי בסרטון "כאב של אמא" ביוטיוב.
תראי איך העז פועה ובוכה כשלוקחים את התינוק שלה.
3. לכל הקוראים שרוצים לאכול מבלי לגרום סבל לאחרים
אתם לא במיעוט   (15.01.16)
שיעור הצמחונים והטבעונים הוא כ-17% וגדל כל הזמן, ובנוסף 55.2% מהציבור מזדהים עם ההיגד "אני משתדל להימנע ממוצרים שייצורם פוגע בבעלי חיים", ו־45.6% אמרו שבעת רכישת מוצרים הם מעלים את השאלה אם ייצורם פוגע בבעלי חיים. שיעור החילונים שמביאים בחשבון את רווחת בעלי החיים בעת הצריכה נע בין 48% ל־59%. הנתונים לקוחים מסקר שערך מכון מדגם (בהובלת מנו גבע) ומכון SI (בהובלת ד"ר מינה צמח, ד"ר הגר צמרת ומיכל וייס) לפני כשנתיים. מאז הולכת וגוברת בציבור ההתנגדות להתעללות האכזרית בבע"ח כך שהמספרים אפילו גבוהים יותר.
לתשומת לבכם, חברות מסחריות מסוימות משלמות לאנשי יחסי ציבור כדי שיגיבו בכתבות שונות ויצרו את הרושם שהם מייצגים ציבור גדול, ומספקות להם מערכת ממוחשבת שמאפשרת לסמן מספר רב של המלצות על תגובות המעודדות התעללות ורצח המוני, ומשוות סבל של בעלי חיים לירקות. מדובר בנוכלים מקצועיים והם אינם מייצגים איש מלבד את עצמם.
4. בכל פעם שאת מוותרת על מוצר חלב את מצילה פרה משכול ומעינויים
חמלה   (15.01.16)
חומצה כימית הגודעת את קרני העגלה.
ברזל מלובן הצורב מספר בבשר.
מזמרה הקוטמת את הפטמה.
עגלים הנלקחים מיד לאחר הלידה מאמא המתייפחת בבכי, ונשלחים לפיטום ולשחיטה.
עטינים קרועים ומדממים בגודל מפלצתי שמשתפשפים על הרצפה ונחתכים בכל תזוזה.
פרה שמתמוטטת בגיל ארבע ונגררת בכבל ברזל אל המשחטה.
5. ערביה חיפאית
סטודנטית ,   חיפה   (15.01.16)
מצחיק מאוד! זה אוכל ערבי מאמי רק רציתי לציין !
6. המתכון מנצח
נורית   (15.01.16)
תתייחסו למתכון למה כל מתכון הופך להיות במה להתנגחויות על סבל כזה או אחר..יש כל סבל בעולם לאנשים אין אוכל לאכול, קשישים נוברים באשפתות, כל הכבוד לשף שחולק עימנו את מטעמיו....
7. שדרוג - להוסיף 1/2 קג כבש טחון! (טבעוני, שאכל רק עשב!)
אבי ,   הרצליה   (15.01.16)
8. ל5 ,את צודקת!
אחד שיודע   (15.01.16)
גם אמא שלי ,יהודיה ממוצא סורי מכינה כאלה אז... גם אוכל ערבי משוייך לקהילות יהודיות מסוימות
9. במקום אורז אפשר גם למלא עם בורגול או קוסקוס ורוטב עגבניות
אני   (15.01.16)
יוצא יאמי..
10. ס"ט ילידי חיפה וטבריה מדורות ומכינים אותו הדבר!טעים!
חיפאית   (15.01.16)
אצל רפי הכל טעים, גם הממולאים במסעדה עם הצימוקים האוזבקים ברוטב. הצד הס"ט שלי שחי בארץ דורות רבים מכין קוסא מחשי כזאת: צמחונית עם יוגורט בצד למי שאוהב, או עם קוביות בשר קטנות בתערובת המילוי וללא יוגורט. הכי טעים לאחר הבישול האיטי לחמם בתנור על אש קטנטנה כך שהחלק התחתון נהיה מעט חום-אדמדם (מחאמר) אויי כמה שזה טעים!!
11. אינני מבינה את האנטי לשתיית חלב
פרה   (16.01.16)
והרי היו פעם מניקות האם זו התעללות באשה? או שמא לוקחים את החלב של ילדיה? לא , היא מייצרת עוד אז מה כל העניין עם החלב? אמנם אינני חובבת חלב וגם אינני בקיאה בעניני טבעונות צמחונות ו. אבל מה העינוי??
12. ולגרום צער לצמחים מותר? כי לא שומעים את הצעקה שלהם ???
(18.01.16)
13. פשוט תקנה את הקישואים הכי קטנים
יעל   (20.01.16)
צריך פשוט שהקישוא יהיה כמה שיותר צר ואחיד (לא צורה אגסית כזאת, כי אז יהיה קשה יותר לרוקן אותו). אם הקישואים לא קטנים כמו בתמונה אז מן הסתם שתצטרך פחות קישואים ממה שהמתכון אומר... חוץ מזה נראה לי שזה אמור להיות בסדר. גם זמן בישול של 50 דק' לדעתי אמור להספיק, מקסימום תטעם ותוודא שהאורז מבושל.
14. המגיבים כאן מעידים על החולניות של הישראלי, שונא את כולם
חוץ מאת עצמו! ,   עם ישראל זבל!!!   (25.01.16)
15. מתה על ממולאים אבל לא קישואים -אז מה למלא?
מחכה להצעות   (02.02.16)
16. למה להחליף משהו שהיה טוב מאז ומעולם?
אורז הכי מתאים   (02.02.16)
17. לא ידעתי שאודי כגן שף
ינאי   (04.02.16)
18. למה לעבוד עם אוכל בידיים ולא עם כפפות
ח. ,   מרכז   (07.02.16)
מאד לא נעים לראות איך שמכינים אוכל בידיים ולא משתמשים בכפפות.
19. כרוב ממולא הכי יאמי
יוכבד ,   זכרון חעקב   (19.02.16)
אני הכי הכי אוהבת את הכרוב הממולא אבל מה? לא יודעת למלא כרוב!!ממלאת פלפלים קישואים אבל לא כרוב...צריכה באמת מתכון של איך עושים מה!!!
20. מפרגנת לרפי כהן המוכשר
סטלה   (11.03.16)
למה כל ההערות המטומטמות שלכם תשאלו שאלות רלוונטיות למתכונים
במקום להתלונן תתחילו להכין עם הידיים כמו שף אמיתי ומוצלח
21. אפשר פחות שמן
נראה טעים   (06.04.16)
22. מנה יוצאת מן הכלל
irit ,   הרצליה   (25.04.16)
שווה שווה שווה!!!!! רפי תודה אחללה מתכון, נשאר לי חומר כיוון שעשיתי חצי מכמות הקישואים במתכוןץ במילוי שנותר מילתי על מנגולד ושמתי ברואב עגבנויות מגוררות מעט פפריקה ונענע יבשה ולימון. יצא מושלם!
23. תהיו אנושיים
זהבית ,   גבעתיים   (20.10.16)
כולם מדברים על מה מעוללים לבעלי החיים המסכנים לצמחים לעצים , אבל שאלתם פעם את עצמכם לאיזה סבל אתם גורמים לנו בכבישים , על חוסר הסבלנות והסובלנות אחד כלפי השני ..ואיך שכחתם את הפתגם ואהבת לרעך כמוך! ואיך מתנהגים לקשישים ?די עם הצביעות של הטבעוני הצמחוני ומה שביניהם
24. איך מתאים לי גשם וחמין קישואים של חמותי
פנינה מרצי   (05.10.18)
וואו אליפות, חמותי עושה את זה עם מילוי בשר מטגנת את הקישואים מרפדת סיר עם שעועית לבנה מסדרת שכבות עם מיץ לימון ושולחת לישון כל הלילה.... אין על שבת עם חמין קישואים בירושלים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה