אוכל  נבחרת השפים  ירון שלו
פנטזיה על ביף בורגיניון
ירון שלו
פורסם: 24.02.16, 08:33
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 45 תגובות ב-19 דיונים
1. מדהים ירון, שיחקת לי אותה לסוף שבוע!
בתיאבון לכולם!   (24.02.16)
2. חייב קצת בייקון בטיגון הראשוני וגם אחר כך
זה הכרחי   (24.02.16)
3.  בענין הביף בורגניון
ברסקי אסתר   (24.02.16)
אפשר בלי יין הפורט? להסתפק ביין . איזה יין אתה ממליץ (שלא יהיה ייקר מידי). אודה לך על תשובתך האדיבה

4. אני רואה שאת הבייקון והחמאה "שכחת"...
(24.02.16)
5. אחרי 4-6 שעות בישול הביף בורגיניון נהפך ליציקת טשולנט
(24.02.16)
6. ביף בורגניון
אילנה ,   חיפה   (24.02.16)
מה זה הדבר הזה "היין הכבד ובעל נוכחות"???
7. כרשים? האם התכוונת לכרישות?!
תזהר מאבשלום קור   (24.02.16)
8. תסבירו לי בבקשה
עירית ,   תל אביב   (24.02.16)
איזו אמא מפנטזת לראות את הבן שלה מבעבע בקלחת ברזל?
9. אכן פנטזיה כי זה לא בף (לא ביף) בורגיניון. לא מבין למה לחרטט
(24.02.16)
פשוט תקרא לזה תבשיל בקר ביין אדום ופורט. מה הבעיה עם זה?
10. למי שמבקר בסין, כדאי לנסות כלבלב בורגיניון
קרנאZי   (24.02.16)
הכי טעים זה עם לחי של פאג סיני או צוואר של גולדן רטריבר.
11. עד שזה מוכן,הכנתי לי כמה קבבוני טלה שיהיה מה לנשנש
(24.02.16)
12. HEIL YOUROFSKY! CARANIST MILK EGGS EATER RAUS!
עידן   (24.02.16)
13. אלה הפנטזיות שלך ? לבשל גופה מעונה של בעל חיים ?
מתביישת   (24.02.16)
"ראשי הבקר" נשחטים כשהם עדיין בגיל הילדות. הם חיים במפטמה שהיא כלא סרוח מלא צואה. בו הם עוברים פיטום שהוא למעשה עינוי מכאיב ומתמשך.
נקעה נפשנו מרצח והתעללות בחסרי הישע.
14. תקראו מה כתב ידיד ישראל ד"ר אלכס הרשאפט
אחרי שביקר במשחטה   (25.02.16)
"הזדמן לי להיות בבית מטבחיים, ראיתי בעלי חיים מבועתים, דחוסים בצפיפות איומה וממתינים למותם, בדיוק כמו בני משפחתי במחנה ההשמדה טרבלינקה. ראיתי את אותה מכניקת הרג יעילה וקרה כמו בטרבלינקה. ראיתי את הערימות המסודרות של לבבות, פרסות וחלקי גוף אחרים, שכל כך הזכירו את ערימות השיער היהודי, המשקפיים והנעליים בטרבלינקה. נזכרתי בהאשמה של הסופר היידי הנודע, יצחק בשביס-זינגר שכתב 'עבור בעלי החיים, כל בני האדם הם נאצים, וכל יום הוא טרבלינקה'. ואז, זה סוף סוף היכה בי. 'לעולם לא עוד' הוא לא על מה שלאחרים אסור לעשות לנו. 'לעולם לא עוד' פירושו שאל לנו לעולם לבצע שוב זוועות המוניות נגד יצורים חיים אחרים. פירושו שאל לנו לעולם לגדל בעלי חיים למזון או לנצל אותם בשום צורה. וזה הרגע בו נהייתי פעיל למען זכויות בעלי החיים".
15. אבל
אוהבת את ירון שלו   (25.02.16)
אין סיכוי שהוא כתב את ההקדמה. אולי הוקלט או שהעורכים שכתבו את דבריו. הוא בשלן בחסד ובחור אנטלגנטי אבל לכתוב ככה הוא פשוט לא מסוגל. זה לא אמין וחבל שהמערכת לא מתאימה את הטקסט לזה שבישל את המתכון. זה לא סוד ששפתו דלה והוא דיסלקט, זה לא מוריד ממנו את היכולות המדהימות שלו במטבח. מי שמכיר אותו יודע וחבל
16. YNET
(25.02.16)
לא משעמם לכם לחזור כל פעם על אותם מתכונים? כבר יצא מהאף? נגמר האוכל בעולם? תביאו משהו מקסיקני משהו ויאטנאמי משהו מעדות ישראל או משהו פולני מפולניה או מרוסיה ׁ(ולא מה שהישראלים עושים מהאוכל הרוסי אלא משהו מקורי רוסי) כל פעם את אותו המתכון המסכן של ביף בורגניון?
17. חבל רק שזה לא ביף בורגניון
ישראל ישראלי   (25.02.16)
1. הבשר בד"כ הוא מספר 5
2. הטיגון הוא בחמאה
3. יש להשרות את הבשר וירקות השורש ביין אדום למשך לפחות לילה, לסנן ולשמור את הנוזל לבישול.
4. ביף בורגניון בלי פטריות!?!?!?!? זה אולי הדבר הכי חשוב כאן. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים פטריות טריות.
18. אם בשר זה מצח אז טבעוני זה זיון שכל
אוהב בשר יחיה   (25.02.16)
19. מישהו יכול להסביר למה
בתמונה יש פלפלים???   (22.04.20)
היכן הם נכנסו במתכון? להוסיף אותם סתם? אגב המתכון מעולה עשיתי בלי הפלפלים...
תגובות נוספות
חזרה לכתבה