אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
רפי כהן חושף: הטריק לטיגון דגים
רפי כהן
פורסם: 23.02.16, 10:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 79 תגובות ב-54 דיונים
31. ״אגיד לך איך עושים את זה, אבל אתה לא מספר לאף אחד״.
יופיטר   (23.02.16)
יפה ששמרת בסוד
32. טריפולטאים מגיל שנתים אוכלים חוצצ מקאלי.
רון   (24.02.16)

33. היום טיגנתי סויה ושמעתי אותה ממש צועקת. עכשיו אני מפסיק
טבעוני לשעבר מטבעון   (24.02.16)
לאכול סויה כי ראיתי כמה היא סובלת לאחר שנקרעה מאימא אדמה. מעכשיו אני עובר לאכול פלסטיק ומקים כת אוכל חדשה שנקראת פלסטיקונים
34. נשמע ונראה מפתה. אנסה להכין
ronit   (24.02.16)
35. חלש
(24.02.16)
ברבוניה בן יהודה חלש ביותר...לכל אלה שלא יודעים מה זה דג טוב.
36. מספר אחד
(24.02.16)
צריך ללמד את כל השפים בארץ...איך מכינים אוכל....מספר אחד רפאל!!!!!!
37. יש טריק נוסף שהדגים ייצאו הרבה יותר טעימים
שח ,   צפון   (25.02.16)
לוקחים צלחת ושמים בה שכבה של מלח גס,
שמים את הדגים עליה ועוד שכבה של מלח גם מעל הדגים.
שמים משהוא כבד על הדגים והמלח.
לאחר מספר שעות, מורידים את שכבת המלח מהדגים ומטגנים (עם או בלי קמח)

זה יוצא דליקטס...
טיפ מקוריאה הדרומית.
38. ברבוניה
עופר ,   קריות   (25.02.16)
עזרא תותח על משנים אני מכיר אותו שנים מהתקופה של בריכות הדגים של כפר גלעדי לפני 35 שנה , איפה הימים ?
39. לא תודה! דגי הים שלנו מכילים כספית, ויש דגי בריכות משונים
גם בדגים בעיה   (04.03.16)
לדגי בריכות לעיתים קרובות יש ריח "חול" מהמשקעים בבריכות ולא נעים לאכול אותם.בסןף לא יישאר לנו מה לבחור לאכול ונסתפק בחסה....?
40. הכי חשוב, למי שאוהב דגיי ים, בלי לימון, אפילו לא טיפה
דייג בחכה ,   אשקלון   (07.03.16)
לימון הוא דומיננטי מידי בשביל הטעם העדין של דגיי ים, לפעמים מסוגל לשנות כליל את הטעם המקורי.נסו ותהנו, אל תתפתו למה שהרוב אומר. טעמים זה לא עיניין ללחץ קבוצתי.
מי שלא מנסה, יישאר תמיד תקוע עם החמיצות של הלימון. הוא מוסיף המון, אבל לא בדגי ים
41. אחלה ברבוניאס .
סמי בן טובים   (10.03.16)
42. אחלה ברבוניאס ..
סמי בן טובים   (10.03.16)
43. גוואלט .גם צ'פס בשמן עמוק גם דג .גם ביצים זה סבטוחה .
פולניה חוגגת   (10.03.16)
44. וואו תזכורת מהילדות
(14.03.16)
כל כך הרבה שנים עברו וכמעט שכחתי מהמנה הזאת... וואו סבתא שלי שהייתה תוניסאית
הייתה מכינה את זה פעם בשבוע- כל הנכדים היו באים אחרי בי"ס - טעם גן עדן...
אהבנו עד כלות ונהנינו מכל ביס- מי חשב על שמן, שומן או כולסטרול???
תודה שהזכרת- מתרגשת
45. לגבי חולה סכרת שאסור להם לטגן עם שמן יש פתרון תודה!
דני   (21.03.16)
לגבי הדגים
46. כתבה מצויינת! רפי, אצל מי יש "קומפלט דה פואסון" טוב בפריז??
ארי   (02.04.16)
נשמח לקבל המלצות טובות ממקצוען.
47. אחח תענוג לעיניים...
(10.04.16)
...אולי זו המנגינה..
48. כנסת ישראל 640
(31.08.17)
אם יש 2 דגים אני צריכה 1 ל' שמן.אחר כך לזרוק את השמן.
49. הסבר...
מרוקאי בשלן ,   רחוק   (14.10.17)
שמן לא רותח..ולכל שמן נקודת העישון שלו(בו הוא מתחיל להשרף)
שומן מהחי נקודת עישון הכי גבוהה ובצד השני יש את השמנים העדינים כמו שמן זית ..עד חמאה שנקודת העישון שלהם נמוכה מאוד ...ולכן לא מתאימים לטיגון עמוק אלה עם קיבלו עזרה מסויימת משמן "חזק"אחר.
אכשיו לשאלתך...הכמות תמיד תהיה לפי שיקול דעת (בישול זה לא מתמטיקה..וצריך גם "חשקומיצין") ותלוי גם בכלי שאת משתמשת...
וכן צריך לזרוק את השמן המשומש כי ככל שהשמן יהיה בסביבות נקודת השריפה...זו תתחיל לרדת וכך גם איכותו התזונתית ...שכן יותר מידי זמן בטמפרטורות גבוהות השמן מייצר טוקסינים שיכולים לפגוע בבריאות...מקווה שלא קילקלתי לך את התאבון...והחשק !
50. לפולניה...
מרוקאי בשלן ,   רחוק   (14.10.17)
למה הפולניות שומרות את התרופות מתחת לשמיכה בחדר השינה??
תשובה: כי כתוב על ההוראות לשמור במקום קר ואפל...
יש בשוק חביתה "סנפרוסט" להפשיר ולאכול ...מעוניינת?
51. תשובה מצפון קוריאה..
מרוקאי בשלן ,   רחוק   (14.10.17)
כל הרעיון "בפרס"על שכבת מלח...לדעתי בא כדי לחטא את הדג מפרזיטים שיש להם במים ובתוך כך הם גם מייבשים נוזלים ולחות מהדג...עם הנוזלים מאבדים הרבה טעם...
כל מה שמטגנים בשמן עמוק והוא יבש ...הוא פשוט יספוג יותר שמן...וכשמטגנים למשל ירקות בטמפורה הם פריחים מבחוץ ולא ספוגים בשמן בגלל אחוזי נוזלים גבוהים שלא נותנים לשמן "לחדור"...בקיצור מיותר ולא מומלץ...אולי לדגים מהמים של עזה.
52. רפי ! לא יפה להגיב ככה...פשוט סובלת מהרעלת טופו...!!
מרוקאי בשלן ,   רחוק   (14.10.17)
53. לא ברור...
מרוקאי בשלן ,   רחוק   (14.10.17)
בתמונה אתה מטגן גם את הסלט ?...או שזאת הייתה "יציאה מקורית" של הצלם?
54. לאן נעלמו כל הכתבות של לבשל עם רפאל?
מאוכזב   (14.10.18)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה