אוכל  מדורים  בואו לאכול
מה עושים עם שזיפים: 3 מתכונים צבעוניים
מיכל וקסמן
פורסם: 16.08.16, 08:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות ב-6 דיונים
1. שכחתם....קומפוט שזיפים
סיגלית   (16.08.16)
הכי טעים והכי פשוט
2. השזיפים הקטנים האדומים-ירוקים הם הזן מתלי methley
חגית   (16.08.16)
הזן היה מאד פופולרי בשנות ה-40 וה-50 והוא אכן נהדר. מבשיל בתחילת העונה. אפשר למצוא לפעמים בשוק מחנה יהודה בירושלים
3. עוגת סולת עם שזיפים - קלה ומעולה!
שזיפולוגית ידועה   (16.08.16)
מקציפים בקערת מערבל 5 ביצים (שלמות).
מוסיפים לקצף כוס סוכר וממשיכים להקציף עד הלטמעה.
מוסיפים כוס סולת ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

בתבנית משומנת מניחים שזיפים חצויים ומגולענים, כשצדם החתוך כלפי מעלה.
שופכים את תערובת הביצים והסולת מעל.
אופים בחום בינוני כ-40 דק.

אפשר להגיש רגיל - או להפוך, כך שכיפות השזיפים יבצבצו מתוך הבצק.
4. השזיף ששמו נשכח ממך הוא WIXON
קובה ,   גבעתיים   (16.08.16)
5. חבל שבסופו של דבר מכל פרי את מכינה אותן מנות בדיוק
קצת חוזר על עצמו ,   ולא מאוד יצירתי   (16.08.16)
לפחות הצילומים מדהימים.
6. השזיף ששמו נשכח נקרא שיזף דומים.
נעמה ,   תל אביב   (17.08.16)
כמה חבל שלא ניתן למצוא בשווקים. קטן חמצמץ אדום/ ירוק בגודל של דובדבן גדול.

חזרה לכתבה