אוכל  נבחרת השפים  ירון קסטנבוים
המסע אל הסטייק המושלם
ירון קסטנבוים
פורסם: 10.11.16, 07:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 105 תגובות ב-46 דיונים
1. שני הנתחים לא מרשימים, השיוש חלקי, המון שומן שנראה שנצבר ב
אורן ,   רג   (10.11.16)
סוף חיי הפרה, כתוצאה כנראה מהאבסה לפני שחיטה, חבל שאתם מאלצים לראות את הוידאו כדי לדעת תוצאות או מהם התהליכים שעבר הבשר ביישון.
מה זה יישון שבועיים - לא רציני...
2. וואי וואי.. צפו פגיעה מלהקת מחבלי הטבעונות בתגובות:)
גדי   (10.11.16)
בינתיים: יאאאמממיייי!
3. אם לאכול בשר אז בלי שומן בכלל השומן הוא הזבל בבשר
צ'יפסטיק ורסו   (10.11.16)
השומן גורם רק לסתימות עורקים\וורידים בגוף וגורם תחלואה מדרגה ראשונה
להתקפי לב .אם אתם אוכלים בשר אז רק את הבשר עצמו .
4. ומעניין שאתם לא כותבים אף פעם על חזיר.
(10.11.16)
שתכלס סטייק חזיר הרבה יותר טעים מבקר.
5. מה אני אגיד לכם - מילה של ארגנטינאי
BIFE DE CHORIZO   (10.11.16)
אמיגוס - תעשו כתבה על חומוס, טחינה, פלאפל. גג, שווארמה.

מיס אמורס - כאשר יושבים 4-5 "מומחים" ומכינים סטייק אחד אאאחחחדדדד מכל אחד בשביל כולם, כככווולללםםםםםם, אז מה אני אגיד לכם.

בא לי לבכוווותתתתתתתתת...... בוווו--אאא, בווו-אאא...

קצת קומפסיון, פור פאבור - מי שלא מבין, ואפילו לא מבין שלא מבין אז אנסה להסביר (רק אנסה, סבבה?)

א. על האש מכינים במקום גדול שפולט חום מכל כיווני הבשר כך שהחום עוטף ואת הבשר, ולא במיני מנגל שרק "שורף את הבשר מלמטה והחלק העליון קר וחשוף לאוויר קר.

ב. לא חייבים מנגל מקצועי או תנאים מיוחדים, גם חצי חבית עם גחלים אדומים שגולשים 5-7-10 סנטימטר מהבשר, מספיקים ולא שמים גחלים שחורים או לבנים מאובקים פיח לבן שנדבקים לבשר (מעבר לטעם ולקמחיות בפה, זה רעיל).

ג. החום נשלט על ידי שליטה במרחק הבשר מהגחלים. בגלל שלא מדובר בחום קבוע, הרי מצב הגחלים משתנה כל הזמן, אז משחקים עם הגובה של הרשת.

ד. הקטע שמברישים את הבשר בשומן והרשת ממממ.... מה אגיד לכם? עושים על האשר או מטגנים את הבשר? הרשת צריכה לצרוב את הבשר והשומן שבפנים הוא מה שקובע את טעם בשר. צביעת הרשת והבשר בשומן לא זו בלבד שמתגן את הבשר אלא גם משנה את הטעם שלו ועושה לכל בשר את אותו אפקט שעושה הקטשופ לכל המבורגר נקניקיה וכו' קרי, מאחד טעמים. אז, בשביל מה צריך נתחים שונים (אם לא תהיה איחודיות ויהיה משהו שמאחד טעמים?)

ה. כדי לסיים, שימו לב שכל סטייק משתייך לנתח ולנתח הזה יש התחלה, אמצע וסוף כך שההשוואה היא לוקה בחסר.

1. בגלל מיקום החלק שנבחר ביחס לנתח כולו.
2. מדובר בעגלים בני גילאים שונים כאשר הבשר הולך ומתקשה או מתווסף שומן לנתח.
3. כל עגל גדל בתנאיי שטח אחרים (אחד אכל עשב יבש בשטח מגודר תחת גג אסבסט והשני גדל בשטח פתוח ברמת הגולן)

ולסיום בדיקות והשוואות עושים בתנאים זהים לחלוטין מה שנקרא משתנה קבוע.

חומוס עושים מה לב, בשר עושים קון פסיאנסיה ("עם" סבלנות)

צואו, נוס וואמוס, הסטה פרונטו, סי?
6. אכלתי הדסון והתאכזבתי ...
Leo   (10.11.16)
אני אדם שמגדיר את עצמו כאוהב בשר!!
אני כבר שנים רץ אחרי הסקייט המושלם .
אכלתי פעמיים בהדסון בפעם הראשונה אכלתי ספישל קאט של אנריקוט על עצם אני חושב שהם קראו לנתך "טומא הוק" אופן הצלייה ומידת העשייה היו מזעזעים השף מתן יצא מהמטבח וחפר לי עד שהסטייק התקרר .
בפעם השניה אמרתי נרך על משהו עדין יותר והזמתי סינטה "מנהטן" MR חברים הקטע הכי טעים הארוחה היה הציפס ..
ביי .. תגיבו אם אתם רוצים .
7. בשר . בשר . ועוד בשר !
יובל ,   נתניה   (10.11.16)
וואווי וואויי מה עשיתם לי ! אני מת מת לאכול עכשיו נתח כזה הרסתם אותי גמרתם אותי ! ובקשר לצמחונים ולטבעונים אני מאחל שיהיו כמה שיותר הרבה . יודעים למה ? שלנו אוכלי הבשר יהיה הרבה מאוד בשר לאוכל ! אז אני מחזק את ידם של הטבעונים והצמחונים תמשיכו ככה כל הכבוד לכם !
8. בשר זה רעל כמו עוד מאכלים טעימים אבל זה טוב אז אוכלים.
צבי האשכנזי ,   חיפה   (10.11.16)
9. מ נ ו ו ל י ם
(10.11.16)
10. וואי וואי הרגתם את הטבעונים עם הכתבה הזאת
אומניבורית   (10.11.16)
גם אוכלים סטייקים וגם לא מתביישים להסתכל לפרה הג'ינג'ית בעיניים
11. אם סטייק אז סטייק לחם.
(10.11.16)
כאילו דההההה..נראה לכם
סתם צוחקים
12. מצווה גדולה לפרות להפוך לבשר רך, טוב וטעים! כן ירבו.
(10.11.16)
13. עם כל הכבוד הבשר שעל המנגל זה סנטה עם הפילה
(10.11.16)
הבשר נראה טוב
הסטיק מצד ימין נראה עם שומן צהוב זו פרה זקנה
זה לא מוריד מהטעם
עם כל הכבוד הסטייקים על המנגל זה סנטה עם הפילה טיבון
ולא אנטריקוט
14. כמו שהסינים והקוריאנים אוכלים כלבים. רצח זה רצח
הקב"ה ישלם לכולכם   (10.11.16)
15. כתבה נפלאה. חיות מעונות ושחוטות זה הפטיש שלי
קרנאצי שמן וסרוח   (10.11.16)
באמת שאין לי שום דבר בחיי העלובים שמסב לי הנאה מלבד זעקות כאב של גורים.
16. לפני כשבועיים צעירים מיבנה בעטו בעז ובארנבת
ענת   (10.11.16)
והם צפויים לעמוד לדין. אבל כשקסטנבוים וחבורת התפוז המכני מתעללת בגופות של פרות, זה נחשב לקולינריה. הרי ללא הכסף הגדול שמניע את תעשיית הרצח והעינויים, הייתם נחשבים לסדיסטים בזויים ונלעגים, שזה בדיוק מה שאתם. נבלים רעי לב שמתפרנסים מעינויים מחרידים של בעלי חיים חסרי ישע.
17. תחליפו את הפרות באנשים וקיבלתם דאעש
רותם   (10.11.16)
18. האם יש מתכון דומה עם טופו וחציל במרקם סטייק? תודה מראש
יוגב זליבורבזסקי   (10.11.16)
המתחנגל הממנגל
19. הירון הזה חתיך הורס
מיכל   (10.11.16)

20. הרגתם אותי
המבלה   (10.11.16)
אני רעב מת.. עוד רגע יוצא לי ריר. ככה צריך לאכול - בשר עם בשר.
תעשו מהר כתבה על אוכל טבעוני בשביל לדכא את התיאבון.. קצת תמונות עם בורגול, שיבולת שועל, קטניות, מזון פרות והתיאבון יעלם.
21. Israeli - yet agreeing with every word.
Dror   (10.11.16)
Tackles!
I do not know if that guy is really 'De-Argentina' (knows hebrew way too well to type 'slang' in a way that's hebrew-comprehensible), but he knows how to handle his meat.

Lema'an yirou ve'yiraou.
22. -Your'e basically coming here to look for an altercation
dror   (10.11.16)
LEMA TZIPIT? :)
Over-chuchem.
23. עעעצוווובבבב........ וקרררררר
קשה, קשה לצפייה   (10.11.16)
רואים שאפילו הנתח נחתך קפוא ?!?!?!!??!?!?!?!?

לא פלא שאפילו שמו אות על הגריל גם חצי קפוא, כאשר סטייק אמיתי, ועוד לכתבה של מומחים צריך להיות בטמפרטורת החדר.

טוב נו, על זה עושים כתבה 5 קרניבורים אמיתיים?

על 2 סטייקים עצובים שקר להם?

ועוד בגריל נייד שלא מכסה את שטח הבשר בכלל?

איפה יצלמו את הכתבה הבאה, ליד קניון איילון?

כמה שזה עצוב, אין לכם מושג.

אפילו הפרה שואלת את עצמה:

- "בשבילך זה גידלו והרגו אותי? לפחות אם הייתם נהנים אז נשמתי הייתה נחה בשלום"



24. הסטייק המושלם הוא
תנו לחיות לחיות   (10.11.16)
הסטייק שגדל בטבע חופשי י׳נבלות
25. זו הכותרת הכי טובה שיצאה לכם?
עודד   (10.11.16)
כמה טבחים נותנים חוות דעת כל אותו נתח של שני זני פרות. נו ? זה נקרא דו קרב? איפה הקרב פה? ומה בדיוק מרתק פה ?
שאין מה לכתוב תנו איזה קריקטורה או מערכות של הגשש. אבל להוציא בכוח? נראה כמו הקאה.
26. רוצים סטייק טוב? סעו לדרום אפריקה. בארץ לא יודעים להכין
אתם לא מבינים בבשר   (10.11.16)
27. אין כמו סטייק לבן בפיתה כמו פעם....
(10.11.16)
28. מסתבר שאטימות הלב וטמטום החושים עוד לא פסו מן העולם
שפע   (10.11.16)
נראה איך תרגישו שיאכלו לכם ת'רגל
29. הזן לא משנה - הסבר בפנים
רמי ,   חיפה   (10.11.16)
זן הבשר כמעט ולא משנה מבחינת הטעם. כנראה שאף אחד מהמופיעים בכתבה לא ידע לאבחן זן בטעימה עיוורת. זני הבקר השונים פותחו מסיבות כלכליות כלומר תפוקת חלב\בשר ביחס להאבסה וכן בשל צורך להתאים לסביבות גידול שונות.

מה שכן משנה זה גיל ומצב הפרה וההזנה. הכי טוב זאת פרה מעט לאחר המלטה ראשונה. אלא שפרה כזאת לא משתלם כלכלית לשחוט כי אפשר להמשיך לחלוב אותה ("הולשטיין") או לייצר עגלים (סימנטל\שרולה\מעורב רמת-גולני).

בשל הנ"ל שרלטני ארצנו חינכו אותנו ש:
1. עגל זה בשר טוב ואיכותי. בגלל שעגלים זה הבשר הכי זול וזמין. בעדר חלב: אין מה לעשות עם זכרים, עדיף לפטם ולשחוט. בעדר בקר: אין מה לעשות עם זכרים כי הם לא ממליטים פרות נוספות. (לרבייה מספיק פר בודד שיכול הרבות אלפי פרות).
2. הולשטיין זה בשר איכותי למבינים (טרנד חדש יחסית). בפועל זה אומר למכור פרות חולבות בפנסיה במחיר של בשר איכותי. והאמת שבהרבה מקרים זה באמת טוב יותר מ"בשר איכותי" ממוצע בשוק.

מי שאכל פעם אחת סטייק איכותי באמת לא יספור סטייקים כפי שמופיעים בכתבה. וזה בטח לא אומר שאין להשיג סטייקים טובים בארץ, אלא שמחירם מופרע לעומת מחיר של בשר באיכות דומה בחו"ל.



30. אכפת לכם מהעולם?
נורמלי   (10.11.16)
טבעוניים הם לא כת קיצונית , אלו בסה״כ אנשים שמנסים להפוך את העולם למקום טוב יותר. לא צריך לגדלכ״כ הרבה בקר ועופות לצורכי שחיטה. חצי גם ככה נזרק. תורידו בכמויות והתעשיה תרד. הזיהום יירד. הסבל יירד. המודעות לאועל בריא תעלה. האויר יהיה נקי והחיים יהיו מאושרים ורגועים. כן, תאכלו בשר פעמיים בדבוע. זה מספיק
תגובות נוספות
חזרה לכתבה