אוכל  נבחרת השפים  אבי ביטון
אחת, שתיים, שלוש: הרינג
אבי ביטון
פורסם: 04.11.16, 09:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 61 תגובות ב-30 דיונים
1. יאמי!!!!!!!!
נטי   (04.11.16)
2. איפה קונים פילה דג הרינג חי
ענת   (04.11.16)

3. הרינג זה הדג הכי טעים שיש
יששכר   (04.11.16)
4. הרינג בסגנון רוסי, טעם של פעם, פשוט נפלא!
(04.11.16)
5. מדהים - הכי טוב בסרדין בשרונה מרקט תנסו מומלץ עי לקוח מרוצה.
רון   (04.11.16)
6. פסטיבל
בן   (04.11.16)
היתחיל היום שוב פסטיבל רבין כבר 21 שנה רוצח של איש אחד יושב בכלא 21 שנים לא יושב שום מחבל ערבי שרצח מישפחות של יהודים דיי להסתה דיי דלייה רבין פילוסוףףףףףףףףץףץףף
7. ממתי האוכל הרוסי שווה משהו?? אפשר לעשות דברים נפלאים מהרינג
נאו״ל   (04.11.16)
אבל בוודאי שלא בתרכובת הנוראית והמשעממת הזאת - עם תפוחי אדמה?? לא מצאת כבר ירקות מתאימים יותר? עגבניות, פלפלים, ירקות מוקפצים או חרוכים.
8. שף מדהים - נתן מתכון לבשל תפו"א במי מלח....0..מה אם איך ...
אביב הממורמר   (04.11.16)
לכבוש הרינג. למה לא? כנראה אין ידע.
9. שרי הרינג - שוק האיכרים בנמל תל אביב
גלית   (04.11.16)
אין על הכריכים עם ההרינג בדוכן של שרי אנסקי בשוק האיכרים בנמל תל אביב.
מידיי יום שישי, לאחר ביצוע הקניות בשוק, בעלי ואני נהנים מבגט עם חמאה, הרינג, בצל ירוק ולבן, צ'ילי, עגבניות שרי ושמנת חמוצה - הטעם הנפלא מלווה אותנו כל השבוע עד ליום השישי הבא... מומלץ ביותר
10. אבי ביטון קבל שדרוג....ציפורן, ובלי שמן
הרוזן פון הרינג   (04.11.16)
הרינג כבוש בחומץ, מתכון פולני מהבית.
1. קונים דג מלוח שלם.
2. פתחים אותו מנקים, ושומרים את החלב, או הביצים (זכר/נקבה)
3. משרים את הדג בקערה עם מים ושוטפים להורדת המליחות.
4. מרינדה ביחס של 1/3 חומץ ן 2/3 מים, סוכר פלפל שחור, עלי דפנה, ופלפל אנגלי.
5. והכי חשוב להוסיף מסמרי ציפורן, או ציפורן טחון.
6. מחממים את התערובת, לא להביא להרתחה, וממתינים שתתקרר
7. מועכים את חלב הדג, או הביצים של הדג ומוסיפים לתערובת שהתקררה
8. טועמים ומתקנים טעמים, סוכר, חומץ, מים, פלפל שחור.
9. מפזרים את חתיכות הדג, והבצל החי הקצוץ בצנצנת, ומכסים במרינדה
10. אם בוחרים בדג שמן, אין צורך להוסיף שמן למרינדה
11. מחפשת בנרות איפה לקנות ברמת גן.טעיםגם עם מיץ מלימון.
רמת גן   (04.11.16)
12. שמלץ הרינג זה הדג !
גל   (05.11.16)
13. למה לא קראת מה שכתוב? כנראה אין ידע..
אבישי   (05.11.16)
14. מי שלא אכל הרינג באמסטרדם על הגשר לא ידע הרינג מימיו .
רז   (05.11.16)
15. דג מלוח
בוביס חיים ,   חדרה   (05.11.16)
10 כל הכבוד לך זה המתכון שאני זוכר שאמא שלי היתה מכינה דג מלוח וגם בן דודי שהיתה לו מיסעדה בכיכר המושבות בשם טיפ טופ ושמו ישראל בוקסנבוים ז"ל היה מכין דג מלוח שהיש מלווה בכוסית וודקה לפתיחת התאבון לקראת מאכלים ביתיים שהיו יוצאים אחרי זה .נעים להיזכר
16. דג טעים אבל מלא טפילים
יורי ,   אשדוד   (05.11.16)
מאוד אוהב דגים חיים אבל לצערי נדבקתי בתולעי סרט, מאז אני לא נוגע בהן
17. לא צריך פלפל בהרינג רוסי
מישהי   (05.11.16)
פלפל מיותר לחלוטין. היופי במנה הזאת - בפשטות שלה. גם חזרת לא חייבים. ולא צריך לחם. דג, תפו"א במושלים, שמיר, שמנת חמוצה. זהו. בסיסי וטעים.
18. פולין היא המולדת והאמא של הרינג מלוח ושם יש לו גם שימושים
שרימפאלע המחאייעס   (05.11.16)
מדהימים חוץ מלהצחין את שולחן האוכל!
לקראת הגיעה לגיל 13 כל נערה שמרנית כליברלית נוטלת דג מלוח ותוחבת אותו
בתחתוניה כדי להריח כמו האחות הגדול!
ואגב ,מבשפחות יהודיות מהמעמד הבינוני היו ממחזרים ומשתמשים בדג המשומש לאירוח!
ובכלל בגלל שהמליחים הם מצחינים,רבים אוכלים אותם כשהם כבושים ואז החומץ או המלח
מנטרל את הרייח ומפרק את השמנוניות והכי חשוב זה עולה באחת הרשתות בין 38
ך-45 ש'ח לקילו אז בשביל זה צריך להזדהם ולהצתחן!
19. הרינג זה דג בוגר ולא שמן, מטיאס או שמאלץהרינג דג צעיר ונימוח
עליזה   (05.11.16)
20. כמה אני מתגעגעת למרינדה עם הבצל שלא אמא ז"ל
אנינת טעם צפונבונית   (05.11.16)
21. אבא ז"ל אהב את ההרינג עם קרייקרים וזיתים
איגי   (05.11.16)
22. אסור לאכול דג עם חלב
(05.11.16)
23. דיי נימאס
טל   (05.11.16)
דיי נימאס מהפסטיבל רבין הזה עד מתיי נימאסתם גרבוזונים יצאתם לנו מכול החורים
24. מטיאס אמיתי
שרה   (06.11.16)
רק בפל דגים - רחוב הירקון 63 בני ברק!
25. איך איך
(06.11.16)
השתנו הזמנים. פעם הרינג עם תפוחי אדמה היה אוכל של עניים, היום של עשירים.
26. מה ההבדל
(06.11.16)
בין הרינג לדג מלוח?
27. לעזאזל איפה דני מטורונטו כשצריך אותו שיגיב בנושא כמות המלח
קביבו האציל   (06.11.16)
28. אם על דגים מלוחים
דג מתון ,   הים התיכון   (06.11.16)
כותבים תגובות שנאה כאלה תארו לעצמכם מה כותבים על נושאים רציניים יותר כגון דגים ממולאים פורלים וסרדינים... אינני ישן כבר כמה לילות מפחד ...
29. אוי! אין כמו דג מלוח. תודה, אבי!
אילן   (06.11.16)
30. טיפ למגיעים לברלין ואוהבי דג מלוח. בכל-בו קה וה דה,
תמי ,   מרכז   (06.11.16)
קומה שישית, בדוכן הדגים, הזמינו לכם 3 - 4 סוגי דג מלוח. מגישים
עם בגט טרי. כוסית יין לבן וכך תגיעו לפסגת הטעם של הדג מלוח.
3 פעמים אכלתי שם ... יאמי.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה