אוכל  נבחרת השפים  אבי ביטון
מטורקיה באהבה: מתכונים לשבת
אבי ביטון
פורסם: 18.11.16, 08:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-31 דיונים
1. הקובה נהדר ליד מנת הבשר
(18.11.16)
2. נראה בתמונות שמוסיפים שמנת אבל זה לא רשום במוצרים של המתכון
הגר ,   תל אביב   (18.11.16)
3. קובה
דניאלה ,   חולון   (18.11.16)
זה נקרא קובה נייה ניתן להכניס עם התערובת בשר נא ולהכין את אותם הקבבים וזה טעים!!!!
4. הכל טוב ןיפה אך למה ללא בשר?
מיצ ,   תל אביב   (18.11.16)
5. ביטון תמיד היה טוב בסחלב וקבבים...
קונילמל ,   קהיר   (18.11.16)
6. המגיבים של משחטת דבאח עובדים שעות נוספות
(18.11.16)
7. מעורר קנאה
דני   (18.11.16)
8. kazandibi
משה הטורקי ,   פה ושם   (18.11.16)
יש לי הרושם שלא תרגמו לך המתכון כפי השהוא באמת.
ב-קזנדיבי (שמו המלא זה טאווקגוגסו קזנדיבי) מכיל גם פירורים או רצועות דקות דקות של חזה עוף מבושל עד שאפשר לפורר אותו. טאווקגוגסו פרושו חזה עוף.
כך, שלמי ששומר כשרות מוצר הזה לא מתאים.
דבר נוסף שלא סיפרו לך שפירוש השם קזנדיבי זה: התחתית של בסיר. הכוונה שהוא גם קצת שרוף. ע"מ לבצע השרפה הזאת מכניסים אותו מתחת לגריל בתנור.
כלומר בסיכום פירוש השם המלאה של הדבר הזה: "חזה עוף מתחתית הסיר."
9. למה באיסטנבול? הם שונאי ישראל, למה לפרנס אותם?
לא מכאן   (18.11.16)
10. אין
יעקב ,   קריות   (19.11.16)
בכל מקום יש אוכל טוב אבל אין אוכל טוב כמו באיסטנבול,אפילו הלחם מטריף.
11. סקר
בון בוני   (18.11.16)
סקר של מכון דחף ומינה צמח מגלה שבשנת 2030 הגרבוזןנים השמאלנים יחזרו לשילטון בברלין חההההההההה תמשיכו גרבוזונים לחלום על פי סקרים שלכם אהבלים
12. מיסכנים
בון בוני   (18.11.16)
וכמה מיסכנים הגרבוזונים השמאלנים שטראמפ ניבחר ושוב היתנפץ להם החלום הגדול שלהם ליראות את המדינה שלנו נהרסת חייכו גרבוזונים שוב אכלתם אותה ותמיד תואכלו אותה
13. זה לא קובה זה צ׳גה.
רחל   (19.11.16)

14. השלמת החסר
יוסי עוז ,   פתח תקוה   (19.11.16)
מר ביטון : אינני יודע מה אכלת בטורקיה בתור קינוח אבל עם זה קזנדיבי אז החסרתה את החלק הכי חשוב . פרוש המילה קזנדיבי הוא תחתית הסיר וכידוע לפעמים שעושים דייסה בחום גבוה נוצר קרוסט בתחתית הסיר ,כדי להגיע לאותו המצב לוקחים מגש פיירקס מורחים חמאה ומפזרים אבקת סוכר על החמאה . לאחר מיכן שופכים את הבלילה המוכנה לתוך הסיר מדליקים את הגז ומעבירים מעל האש את הסיר וככה שורפים כלות את הסוכר וזה נותן את הטעם המיוחד של הקינוח האלוהי זה .
15. ילדים שלא צורכים כשר הופים למבוגרים מטומטמים
(18.11.16)
16. לא מטגנים את הקובה?
(18.11.16)
17. נראה שיש פה מגמה של ליקוק לטבעונאצים, אנא החזירו אוכל לשאר
(18.11.16)
העם ולא למיעוט צעקני ומאוס של פחות מ 2%.
18. למה טורקי
אלי ,   מרכז   (18.11.16)
מה, יש איזו מגמה לחזור לחייק הטורקים?
19. לא גמור....
יהודה ,   ראשון לציון   (18.11.16)
הקזנדבי לא גמור.... יש צורך לקרמל עם סוכר שרוף באפייה
20. הבנת הנקרא. זה כן מופיע במתכון
(18.11.16)
21. ביטון
(18.11.16)
אומרים: קינאת סופרים תרבה חכמה, אז אחד בשלן - סליחה שף, היה בטורקיה אז אתה אחריו? מה יש לכם כולכם פתאום מטורקיה האטישמית? רק בגלל שביבי עשה "סולחה" עם ארדואן ושם לו את הלשון עמוק אז כולם פתאום נוסעים לטורקיה? יופי לך ולכולם אבל ממתי קובה זה טורקי? ועוד בלי בשר בפנים אפילו העירקים לא אוכלים כזה קובה בלי בשר.
קוראים לזה קוף אחרי בן אדם. ובפעם הבאה תחכה בבית יום ואז תיסע כמו מלך ללוס אנג'לס במקום להתקע בטורקיה. ומעניין למ הסגרו לך את הדלת? אולי בגלל שאתה חושב שכישראלי מגיע לך כל העולם ולאחרים לא...
22. למה כל המתכונים ספרדים אין משהו ל....
רוני   (19.11.16)
אשכנזים????
ואח''כ אתם טוענים שאין אפלייה בן העדות
יש ויש!!!!!
אני אשכנזי גאה, שמאס בכם.
גם לנו יש מטבח מעניין וטעים, אף פעם לא מאוחר.
23. קובה בורגול
לי ,   מרכז   (19.11.16)
אבי
תוסיף לקובה גם עשבי תיבול ואתה מקבל מאכל שנקרא צ'יגה
24. לקציצת בורגול קוראים ציגה.
דפנה   (20.11.16)
ניתן להכין את זה עם בורגול בנוני או עבה אפילו מטגנים המון עגבניות ואת הבצל קוצצים ומוסיפים חי ותבלין קצת כמון ומלח .
25. רבותיי אשכנזים תעשו טובה
א.א   (21.11.16)
העבירו לנו מתכונים. אף אחד לא מנע ממכם לעשות זאת. אל תבואו בטענות שרק אוכל מזרחי. מה לעשות יש כאן השפעה בכלל אנחנו במזרח התיכון. אבל פה יש שפע של מאכלים מכל העולם הכלל קיבוץ גלויות. אבל מי שיזם כתב על אוכל תורכי. תעשו טובה מספיק קללות. על הבוקר לקרוא ממש לא נעים לקרוא דברי נאצה תרגעו.
26. שאלה לגבי הקזנדיבי
חיימיקו   (19.11.16)
בתמונות המצורפות נראה שמסננים את התערובת אולם במלל לא מוזכר שלב של סינון.
תודה מראש למי שמכיר את המתכון שיסביר.
27. תענה לי
ביטון   (22.11.16)
כל כך הרבה אכלת ואתה כזה רזה??איזה כייף לך שהיית באיסטנבול..אני רוצה לנסוע ופוחת. .הייתי שם קרוב ל 15 פעם..אין על איסטנבול ועל השירים הטורקיים
28. כי אשכנזים לא יודעים לבשל טעים, מנסיון...
יוכבד   (01.12.16)
29. כולה קובה ראבק
משה ,   הרצליה   (07.12.16)
איזה קללות וטינופים יש כאן בתגובות איך הגעתם לזה??
30. בסך הכל רשמו פה מתכון!! אבל תגובות?אלוהים ישמור כמה רוע!!!!
אנה   (08.12.16)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה