אוכל  נבחרת השפים  סוואלי אלדר
אורז תאילנדי מוקפץ: כך תכינו בזריזות
סוואלי אלדר
פורסם: 18.01.17, 10:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 53 תגובות ב-35 דיונים
1. בלי בשר או דג והכל זה רטבים מוכנים? ממש כמו מנה מתקופת הצנע
(18.01.17)
2. אין בזה שום דבר תאילנדי!! איפה רוטב הדגים? קפיר ליים?
א.   (18.01.17)
3. אין בזה כלום תאילנדי, סתם מוקפץ סתמי ביותר
עליזה   (18.01.17)
4. מה עם שרימפס? יוצא הרבה יותר טעים. וכשר כמובן.
אייל   (18.01.17)
5. זה לא רציני.... זו לא מנה תאילנדית.
אני   (18.01.17)
הכללים של המטבח התאילנדי הם אלה:
איזון בין הטעמים - מלוח, מתוק, חמוץ, חריף - שכולם צריכים להופיע במנה.
מתיקות - מסוכר דקלים / מליחות - מרוטב דגים וסויה / חמיצות - מליים / חריפות - מצ'ילי.
הבישול בד"כ יתחיל מהרביעייה - ג'ינג'ר / שום / שאלוט / צ'ילי שמוקפצת בשמן בוטנים או שומשום או ערבוב ביניהם.
6. רוטב הוייסטר=רוטב צדפות
רונית   (18.01.17)
7. שקשוקה אורז.....
kkkk   (18.01.17)
8. זה לא המתכון
אני   (18.01.17)
בפרייד רייס אין טריאקי ולא רוטב סויה ולא פטריות...זה חיקוי מותאם לחיך הישראלי....סתם
9. זה מזכיר לי את הסיפור על השף המקפץ
מה הוא קופץ   (18.01.17)
יום אחד הייתי בתאילנד,אני רואה שם באיזה מסעדה איזה שף קופץ וקופץ ולא נפסיק. שאלתי את המלצר מה קרה,אז הוא אמר לי שהוא עשה אורז מוקפץ ,אבל שכח להקפיץ אותו ,אז הוא אכל ממנו ועכשיו הוא קופץ (בסוף הסתבר שסתם נסגרה לו הדלת של המטבח על האצבע הקטנה ברגל)
10. המון מלח . אוכל טעים בכללותו אבל המלח
דני DANY ,   טורונטו TORONTO   (18.01.17)
סוף שבוע האחרון נכנסתי לחנותו של עבדול הלבנוני לקנות שערות קדאיף . סינתייה אשתי מפתיעה אותי מדי פעם באיזה מאפה מפנק. הפעם החליטה להכין מאפה של גבינת עיזים ארמניות עם תרד בלקני מעוטר באספרגוס מוחמץ עם טרגון שגדל בגינה שלנו. עבדול עמד בפינת החנות סקר את הלקוחות ,וכשראה אותי חייך חיוך רחב. ואמר אני רואה אתה וסינתייה אשתך כמו שתי יונים. אצלנו אומרים "אם אתה לא יכול לנשוך יד של אישה שלך, תיתן לה נשיקה ביד" צחקתי ולקחתי את שערות הקדאיף שעבדול ארז לי באופן אישי בקופסת קרטון קטנה, הסתכלתי על השערות הקדאיף, והם הזכירו לי את השפם של דודי אבריימל'ה. בטיול שעשינו לטבריה בשנות השישים. שבת בבוקר אבריימל'ה הגיע עם הטנדר הירוק והחבוט שאיתו הוא עושה הובלות ,אלינו הביתה ,דוד אבריימל'ה היה בעל שפם גדול ועבה שהסתיר את שפתיו, קולו היה עמוק ורועם. וכשהוא הגיע לבקר שמעו אותו מקצה הרחוב. כשאבריימל'ה עבר ליד חנות הירקות של פנחס הירקן הוא הגביר את קולו, פנחס רץ במהירות לאורווה, כדי להרגיע את פרסר החמור שרעד מרוב פחד. אבריימל'ה היה שר בקול רם ובזיוף מצמרר את לה טרוויאטה של וורדי. והוא הטיב לחקות את שושנה דמארי. יומיים לפני הנסיעה לטיול אימא הלכה לפנחס הירקן וקנתה ממנו עגבניות תמר, מלפפונים קטנים, ובצל ירוק, וכרפס לגפילטפיש. פנחס ביקש מאימא שתדבר עם אבריימל'ה שיתחיל לשיר רק אחרי שהוא עובר את החנות והאורווה של פרסר החמור. אני חושש שפרסר החמור ימות מהתקף לב, אימא הבטיחה שתדבר איתו וקיבלה הנחה על הקניה .הטנדר הישן והחבוט של אבריימל'ה שימש אותו להעברת מטענים שונים ומשונים. בהעברה האחרונה העביר את האספסת הקצורה מהשדה של גדעון הקמצן לקיבוץ רמת הכובש. בשבת בבוקר אימא הכינה פרוסות חלה קלועה עם חביתות מעורבבות בפלחי עגבנייה וגבינה רכה ללא מלח. אימא תמיד אמרה שהמלח גורם ל-PTT בכבד ומחמצת בלבלב. וזה חל רק עלי." דניל'ה צריך לגדול ולהתפתח ולא ניתן לנתרן לנטר את גופך". לאבא זה לא הזיז הוא תמיד אכל דגים מלוחים עם קוניאק. שתה תה עם כעכים מלוחים בשומשום של האחים עבדי, נשנש חומוס מבושל במי מלח עם בירה נשר והיה תוקע גרפס ענק שהרגיז את אמא. שבת בבוקר חיכינו לאבריימל'ה שהגיע אלינו עם הטנדר ,שלא כהרגלו. הוא הגיע בצורה חרישית. השכנים שראו את אבריימל'ה נופפו לו לשלום ושאלו בתנועת היד מה קרה שאתה לא שר, אבריימל'ה עשה עם שתי אצבעות יד ימין את הסימן שהפה שלו סגור כמו ריץ-רץ. יצאתי בריצה לקראת אבריימל'ה שהניף אותי בזרועותיו למעלה ונתן לי נשיקה מדגדגת מהשפם. דניל'ה היום נעשה חיים בים כנרת מי הים בלי מלח ,והם מתוקים כמוך. אבא העמיס את הצידנית עם המזון ללא המלח שגורם ל-PTT בכבדו מחמצת בלבלב. את האוהל קשר אבא על גג הטנדר ויצאנו לדרכנו. בסיבוב הרחוב, אחרי שעברנו את שביל החושחש ביציאה לכיוון הכביש הראשי ,ראינו את פנחס הירקן יושב על העגלה שרתומה לפרסר החמור. העגלה הייתה עמוסה בתכולת הבית של אחותו שיפרה שעברה לגור לידו. פרסר החמור בקושי זז ,המשא היה כבד מאוד. הוא הלך בעצלתיים, גבו היה רטוב בזיעת חמורים מהחום הכבד של צהרי היום. אבריימל'ה שראה את המחזה ,פתח את פיו ושר בקולי קולות את לה טריוויאטה. פרסר החמור ששמע את קולו של אבריימל'ה נבהל, ופתח בריצה מהירה כאילו אין עגלה מאחוריו. וכאילו נשא על גבו מטען של 2 קילו מלח בלבד. אבריימל'ה חייך ואמר, אתם רואים זה חמור טורבו, והוסיף ,כל חמר ביגי יומו.
11. הכי תאילנדי במנה זו השפית
גל ,   ת"א   (18.01.17)
לא משתמשים ברוטב טריאקי או רוטב צדפות באוכל תאילנדי. במקום לימון צריך להיות ליים. צריך להוסיף ג'ינג'ר או גלנגל, חתיכות פלפל אדום חריף וקצת רוטב דגים ואז יתקבל טעם תאילנדי אופייני.
12. אפשר בבקשה מתכון תאילנדי אמיתי?
שי   (18.01.17)
טריאקי וסויה זה לא מספיק... הבאתם כבר שפית תאילנדית תנו מתכון תאילנדי לא תאילנדי בכאילו
13. טיפ של אלופים, אורז שעמד יום יומיים במקרר יצא הרבה יותר טוב
פרייד פאק   (18.01.17)
14. 6 כפות סויה זה חבית קטנה של נתרן
קאק   (18.01.17)
15. בארץ כל המנות התאילנדיות אותו טעם דוחה ..
(18.01.17)
16. קשקוש של מתכון,לא פה ולא שם
נו   (18.01.17)
17. טונה של רטבים מתועשים ושמן צמחי לא תודה!
(18.01.17)
אוכל תאילנדי מסורתי התבסס על שמן קוקוס או שומן חזיר לא שמן צמחי. וגם הרטבים הללו לא מוכנים באופן מסורתי ומכילים שלל של מרכיבים מזיקים. תשאלו את מפעילי המסעדות הסיניות. במקום לנסות למצוא חן בעיני המקומיים תציעו מתכון אותנטי
18. לYNET
(18.01.17)
סוף סוף יש מישהי שמלמדת משהו מעניין לבשל וגם יודעת את העבודה שלה. גם המתכון חמוץ מתוק שנתנה בכתבה אחרת היה טעים מאוד. - כמובן ששיניתי לטעם שלי אבל העיקרון הוא החשוב.
סוף סוף אפשר לאמר פעם תודה על מתכון.
19. יש רוטב הוייסטר כשר למי ששומר
מישהו   (18.01.17)
20. שמן קוקוס הוא צמחי
משה   (18.01.17)
21. אין
אין   (18.01.17)
אין על הגרבוזוניות השמאלניות איך שהן יודעות לעמוד על 4 כמו כלבות ממושמעות ממש תענוג אהו אהו אהו
22. אורז מוכן + רטבים מוכנים = מתכון עולב
(18.01.17)
23. בלי להבה ענקית שמלטפת את האוכל בעת ההקפצה זה לא זה..
קול ההגיון   (18.01.17)
24. היא סטודנטית מתאילנד
שושו ,   חול   (18.01.17)
זה לא מוקפץ זה מעורבב. עדיף במיה.
25. זו הרעלת מלח בוטה לבן אדם - "רק" 3800 מ"ג נתרן - יותר מ -3 י
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (18.01.17)
זו הרעלת מלח בוטה לבן אדם - "רק" 3800 מ"ג נתרן - יותר מ -3 ימים של הקצבות למשך 24 שעות, על פי עצת בריאות קנדה - המשרד הממשלתי שלנו לבריאות. במונחים שלכם של משרד הבריאות הישראלי, "רק" קצבות 2 ימים...
וזה רק ממאכל אחד ביום ... !!!.
26. לא
עדי   (18.01.17)
לא יהיה עתיד לעם היהודי בארץ ישראל ללא הסדר מדיני של חילופיי אוכלוסין של ערביי ישראל חיבים לבצע חיבים
27. לפי הכתוב: לבשל את הביצה 3 דקות? זה לא מה שרואים בוידיאו....
נא לתקן....   (18.01.17)
28. זה תבשיל אסייתי
שפשפ   (19.01.17)
ברגע ששמת צ'ילי ובוטנים הפכת אותו לתאילנדי.. (לצערי חסרים)
29. חי בתאילנד 15 שנה
טל   (19.01.17)
ולמי שכתב שלא ככה מכינים פה את המנה הזאת, טועה. בדיוק ככה מכינים אותה, עם או בלי הטריאקי.
30. נראה לא משהו...סתם ערבוב של חומרים...
לא מעורר תיאבון   (19.01.17)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה