אוכל  מדורים  מתכונים
3 מתכונים למרק עם עוף
ששי שאולזון
פורסם: 05.05.17, 08:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות ב-15 דיונים
1. הפולני הכי טעים: אבא שלי היה עושה עם מנות כפולות מהכל: כפול
דניאלה   (05.05.17)
פטרוזיליה, כפול שמיר, כפול שורש סלרי, הרבה שורשי פטרוזיליה, דלעת, גזר, בצל לבן וכמובן עוף ומלח. בחצי שעה האחרונה היה מסיר את המכסה לצמצום מעט של המרק וחיזוק הטעמים. אין דבר כזה ולא יהיה.
2. מרק עוף עם חלב סויה?
(05.05.17)
הכשרות העבירה אתכם על דעתכם או מה?
3. כך לא עושים מרק עוף הונגרי !!
חנה   (05.05.17)
4. הכל איחס.
בתיה באמבטיה   (05.05.17)
5. מתכונים נפלאים אחד אחד, אדפיס ואשלח לחמותי עם קקטוס קוצני
(05.05.17)
6. החלב סויה במרק הגרוזיני זה אותנטי?
(05.05.17)
7. סויה
גרוזינית   (05.05.17)
עאלק מרק עם סויה וחזה עוף. שם לא משתמשים בסויה. המרק שלנו כמו של עדות אשכנז, עם עוף מכובס
8. המרק הגרוזיני נשמע דוחה
שיר   (05.05.17)
9. לששי שאולזון ולהבדיל גם לדניאלה.
(05.05.17)
לששי: אין לי מושג מהיכן לקחת את המתכונים הללו אבל דבר אחד בטוח, לא קראת שום דבר לפני שהורדת לYNET. באשר למרק הפרסי שלך:תגיד לי איך אפשר לחלק ליטר מים שבושלו בסיר במשך שעה ולפחות ו 40% מהם התאדו אחרי השעה הזו, ל4 מנות? מה מקבל כל אחד 150 מ"ל מים רתוחים? אתה עושה צחוק מהעבודה? ובמרק ההונגרי כביכול: ראשית זה לא מרק הונגרי כי אם המצאה שלך ושנית: למה תפוחי האדמה והאפונה לא מבושלים? ככה אוכלים בהונגריה היום? לא מבושל? אני לא אוכלת תפוחי אדמה ואפונה לא מבושלים במרק, ואימי ז"ל שבאה מהונגריה לא בישלה אף פעם מרק כזה. לא כל מה שיש בו פפריקה מתוקה אדומה חייב להיות הונגרי. לקחת עוף וקילקלת אותו בתוך התנור ואחר כך למרק? ולזה אתה קורא הונגרי? המתכון האחרון הוא בטח מרק טורקי שעשוי במקור עם יוגורט אבל אתה רוצה לשחק אותה כשר... אם אתה אוכל את זה אז שיערב לך אבל אם אתה לא אוכל את זה אז למה שאני אוכל את זה?

ולדניאלה: אין צודקת ממך, מרק העוף הפולני הוא המקור והוא הכי טעים בעולם ולא צריך הרבה חכמות איתו רק לדעת לעשות אותו נכון. אני מכינה מרק עוף פולני כבר למעלה מ40 שנה: המתכון הוא פשוט ביותר. צריך רק סיר גדול מאוד לפחות ל5 ליטר נוזלים. המון ירקות שורש: גזר סלרי לבן, שורש פטרוזיליה, בצל לבן גדול, חתיכת דלעת מקולפת, קצת קישואים חתיכה קטנה של סלק - בשביל הצבע וכמובן עוף - רצוי כרעיים בלי החזה כי הוא יוצא יבש בבישול ואפשר לעשות ממנו שניצל טעים הכי טוב זה פולקאס - עליון ותחתון וכנפיים של עוף. מבשלים את העוף עם הסלרי, הבצל ושורש הפטרוזיליה כשעה בסיר עם מים קרים - מביאים לרתיחה ומורידים את האש על אש בינונית נמוכה ומבשלים..ואז מכניסים את שאר הירקות יחד עם גבעולי שמיר ופטרוזיליה ומתבלים במלח. מביאים שוב לרתיחה ומורדים את האש שוב לבינונית נמוכה ומבשלים עוד חצי שעה עד שהירקות רכים. את העלים משאירים להגשה, קוצצים אותם לפני ההגשה ומפזרים על הצלחת. הילדים אוהבים את זה עם פתיתים או עם שקדי מרק.
קניידאלך רק בפסח...
בתיאבון.
10. בלי להעליב ,, המרק ההונגרי והגרוזיני זו בדיחה ולא מתכון , נק
יורם   (06.05.17)
11. המתכונים הכי הזויים ומצחיקים ויותר התגובות המצחיקות שלכם , ת
יורם   (06.05.17)
12. מה הקשר של סויה למרק גרוזיני? יש גם מתכון לחילבה סויה?
(06.05.17)
13. בואו נשאר עם
שולה   (06.05.17)
המרק האשכנזי. היתר קשקוש דוחה.רק תגדילו את כמויות המצרכים
14. אין כמו האוכל העירקי/ערבי .ואין כמו תרבותם המשותפת .והיחסים
שמולביץ   (06.05.17)
גם באוכל ובדיאולוגיה המובילים עלי עמיר.סמי איסמעיל מיכאל.פואד בן עזראין מחולון. "ז"ל" זכרונו לדראון.
15. היתרון באוכל הגרוזני השיערות ושיני זהב .לא שום.ודולר דולר דו
סמוכה   (06.05.17)
חלפני כהכסף.
חזרה לכתבה