אוכל  מדורים  מתכונים
אספרגוס עכשיו: 3 מתכונים
מוטי טיטמן ואור מיכאלי
פורסם: 21.04.17, 07:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 30 תגובות ב-14 דיונים
1. זה מלווח ולא גחנון!!
רק דוד   (21.04.17)
תימנים להתראות !!!!! לכו להכין חילבה ולעזור לחממי לחפש את הכפכפים שהוא איבד בשנת 69 ומאז מחפש!!
2. בדיוק קניתי אספרגוס ויש לי סלמון, כך שתיהיה לי ארוחה נהדרת!
(21.04.17)
3. סלמון התייקר מאוד,טרי וקפוא מה קרה? לקחתי פילה אמנון ב29₪
יקר   (21.04.17)
4. אספרגוס זה ירק לעשירים
(21.04.17)
5. לא מרשה לעצמי להנות מטעמו המופלא של האספרגוס
החקלאי נשאר רעב   (21.04.17)
כל כך יקר!!
6. די לכיבוש!
סלמון כבוש   (21.04.17)
תנו לחיות בשקט בים
7. למה לי לא מגיע? למה מתכון של אספרגוס לבנים?מה עם בנות
שנטל   (21.04.17)
ממש לא יפה ,ואני בטור צמחונים דווקא מתה על אספרגוס
8. מתכונים מעולים אחד אחד...אולי אנסה אותם בעונת המשמשים
יולנדה השובבה   (21.04.17)
9. האם מישהו יודע באיזה משק באזור המרכז אפשר לקנות אספרגוס?
שני ,   מרכז   (21.04.17)
10. אספרגוס?
(21.04.17)
זה הכל מאכל עם אספרגוס. האספרגוס משחק כאן תפקיד מישני בהחלט. אספרגוס אוכלים עם רוטב הולונדיז כשהוא "ארוז" בתוך בלינצ'ס מלוח שעשוי עם ירק תיבול וכמה פרוסות שינקן מבושל ליד. או עם רוטב הולונדייז ותפוחי אדמה מבושלים ליד גם כן עם כמה פרוסות שינקן מבושל. ואז האספרגוס הוא מלך הצלחת ולא הדג ולא הסלמון ולא בטיח. ואספרגוס לבן טעים גם כן וניתן להכין ממנו מרק ניפלא: מקילו אספרגוס. שוטפים את האספרגוס היטב במים. חותכים את הקצוות שלו היכן שנקודת השבירה שלו וקולפים אותו בקולף ירקות. מבשלים את הקליפות והקצוות היבשים בליטר וחצי מים עם כפית סוכר וקורט מלח (הסוכר נגד המרירות של האספרגוס) ומסננים: את הקליפות זורקים ואת הנוזל שומרים בסיר.
חותכים את האספרגוסים הקלופים לעיגולים עד לשפיץ ומפרידים בין השפיצים שלהם והעיגולים של האספרגוס. שמים לחוד בצד עד לבישול. מכינים רביכה מ3 כפות חמאה ו2 כפות קמח בסיר ומוסיפים לרביכה כוס יין לבן - ריזלינג טוב מאוד - ומבשלים קצת. מוסיפים את הנוזלים של הקליפות האספרגוס וחצי ליטר שמנת מתוקה נוזלית, מלח ןפלפל לבן לפי הטעם ומערבבים היטב. מרתיחים. לאחר הרתיחה מורידים את האש לנמוכה עד בינונית ומבשלים כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים את עיגולי האספרגוס בלי השפיצים. ומבשלים עוד כ10 דקות. לפני ההגשה מוסיפים עוד קצת מיץ לימון טרי למרק ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים טעמים (אם צריך עוד מלח או פלפל) את השפיצים על האספרגוס מטגנים קלות במחבת עם קצת חמאה במשך 2-3 דקות ומגישים מעל כתוספת למרק. בתיאבון.
11. מי זה השף החתיך הזה אלוהים
מיקי   (21.04.17)
12. אספרגוס בגרמניה יבין יורו לשני יורו בארץ רק לעשירים
m   (21.04.17)
13. לסלמון הכבוש - על כמה גרם/ק"ג מדובר ?
*   (22.04.17)
14. לא לשכוח את הציוד
רק דוד   (23.04.17)
של הקומנדו הימי לצלול לסיר מרק תימני
חזרה לכתבה