כלכלה  הכסף שלי  חדשות הכסף שלי
מנהלים חשבון משותף? הבנק עלול להפתיע אתכם
אליצפן רוזנברג
פורסם: 21.04.17, 08:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-37 דיונים
31. חשבון משותף בכייה לדורות
יואב   (23.04.17)
זה רק לטובת הבנק. היזהרו
32. בואו נעשה לכם סדר , כנסו
בנקאית   (22.04.17)
משמעות סעיף אריכות ימים הוא בכדי לאפשר לנותר בחיים להתנהל באופן רגיל בחשבון המשותף, אך לא לרוקן את החשבון. כלומר, אם יש הוצאות קבועות והורדון בחשבון שירדו באופן קבוע , הבנק לא יחסום הורדות או משיכות סבירות. יחד עם זאת, אם הנותר בחיים יבקש למשוך או להעביר את כל הכספים בחשבון בלי צוואה או צו ירושה, הבנק לא יאפשר זאת. כאשר תגיע הצוואה , הבנק יפעל כפי הרשום בה ויחלק את הכסף ליורשים הרשומים בצוואה. בעבר , כאשר הבנקים איפשרו לנותרים בחיים לפעול ללא שום מגבלה ולמשוך את כל הכספים הם נתבעו ע"י היורשים החוקיים ולכן נעשתה הבהרה בנושא הנ"ל. בעצם הבנקים צריכים לפעול במשנה זהירות כך שמצד אחד השותף שנותר בחשבון לא יפגע ומצד שני היורשים החוקיים לא יפגעו. כך אנו בעצם פועלים , ובודקים כל מקרה לגופו, ומוצאים פתרונות גם במקרים שאין סעיף אריכות ימים חתום - לפחות לאפשר התנהלות רגילה. בנוסף לכך יש אפשרות לשותף בחשבון למשוך כספים לאחר הפטירה שנועדו להוצאות השבעה והקבורה עד לסכום של כ15 אלף ש"ח בהצגת קבלות לבנק גם אם אין סעיף אריכות ימים בחשבון. בקיצור, תחתמו על סעיף אריכות ימים אבל תבינו את המגבלות ובעיקר -זה לא מחליף צוואה..
33. בכל חשבון אם עיסקי ואו פרטי חייבים לכלול סעיף אריכות ימים
מוסטקי   (21.04.17)
מציע לא לזלזל בעניין. הבנקים חייבים לפעול לפי הוראת בנק ישראל. לכן כאשר נפטר שותף או בן זוג ללא סעיף אריכות ימים חשבון הבנק מוקפא עד לצו ירושה . אין יכול לפעול בחשבון גם אם יש ניירות ערך מטבע זר מניות אין אפשרות למכור או לפעול. בעת הפטירה של בעל החשבון כל הוראות הקבע מבוטלות כרטיסי האשראי מבוטלים. והבן זוג או השותף נמצא בחוסר יכולת לפעול. לכן מומלץ לכלול סייף אריכות ימים מה שמאפשר לפעול בחשבון.
34. חבל שמסתכלים רק על צד אחד
יוס   (21.04.17)
חשבו על תרחיש כזה-
אחיכם ואמכם שותפים בחשבון הבנק שמכיל כספים ששייכים לאמכם בלבד. החשבון כולל מליונים.
ביום אחד, נפטרה האם. וכשביקשתם לקבל את הכספים המגיעים לכם מכוח צו הירושה... אופס. גילתם ש החשבון רוקן. ואחיכם האהוב פשוט השתמש בכספים לצורך תשלום החובות שצבר.
עכשיו, הבנק שוב אשם? כי אפשר לרוקן את החשבון?
צאו מהשנאה וחשבו גם על תרחישים כאלו. נמאס כבר לשמוע תלונות ואנטיות נגד מוסדות.
נכון, יש תחלואות, אבל לא במקרה זה.
מצטער... חפשו במקום אחר.
35. רק בכוח
איציק   (22.04.17)
אבי כשניפטר נישאר לו בחשבון 5000 שקל לא רצו לתת לאימי ללא צו ירושה אני ואימי אמרנו להם לסגור את החשבונות שלי ושלה ואז המנהל אמר אין צורך אמר לאימי לכי לקופה תיקחי את הכסף בלי צו ירושה
36. אם עברתם את השמונים,הוסיפו את אחד הילדים לחשבון
(21.04.17)
קחו את הילד איתכם לבנק והוסיפו אותו לחשבון כמובן עם החתמה על הסעיף הנל.ימנע לו בעיות רבות בעתיד.
37. כסף
טלרית   (22.04.17)
לי היה מקרה שמכרתי בית והכסף היה בפק׳ם, בקניה כשהגעתי למשוך הפקידה אמרה לי להשאיר הכסף ולקחת משכנתא!! הזוי, כסף שלי לא רצו לתת לי.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה