אוכל  מדורים  מתכונים
כך תכינו את ההמבורגר המושלם: 5 טיפים ו-5 מתכונים
ערן ביק
פורסם: 27.04.17, 15:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 160 תגובות ב-74 דיונים
31. מה??
מה   (28.04.17)
מה הקשר של הגרבוזונים השמאלנים ליהודים יהדות וארץ ישראל אין להם שבת חג מסורת אהבת ארץ ישראל כלום למה פשוט שלא ינהרו לברלין
32. המבורגר בכלל לא קשור לקציצה
(28.04.17)
33. חקירות ביביהו לא מוזכרות ב YNET
חקירות ביביהו   (28.04.17)
34. שדרוג קטן וקל
פטנט קטם   (27.04.17)
הכינו ציר (לדוגמא מגולש, או מרק רגל), והקפיאו.
לכל 400גר יש להוסיף ציר מקוביית קרח שהופשרה. ייתן עסיסיות נהדרת לקציצה בלי לפגוע במרקם.
טיפ מקצב וותיק
35. מה אכפת לך מה אחרים אוכלים? זו צרות עין ופנאטיות.
(27.04.17)
אף אחד לא חייב להשתמש במתכונים (המצוינים) שניתנו פה, ואפשר לשנות את אלה שלא מוצאים חן בעיניך או להימנע מהם, אבל מה גרם לך להגיע למצב של קנאות פנאטית שתרשה לך לקום נגד מה שאחרים מכניסים לפיותיהם?

מלכתחילה, אילולא היתה כפיה דתית במדינתנו, בכל נושא ובמיוחד באוכל, בין אם במקומות ציבוריים שלא מגישים מגוון (למשל קינוח פרווה מגעיל ולא בריא אחרי ארוחה בשרית) ובין אם בחסרון מוצרים איכותיים בחנויות מחשש לחרם צרכני, אזי לא היה כזה רעב וחסך להרבה אנשים למוצרים שאינם כשרים. הכפיה גורמת לאנטיגוניזם ולקבלת התוצאה ההפוכה.
שיהיה בתיאבון לכווווווווווולם.
36. לקראת יום העצמאות של המדינה היהודית - מתכון חזיר. בשביל זה
שמעון ,   ירושלים   (28.04.17)
דורות של יהודים מסרו נפשם על קידוש השם? גועל נפש!
37. בארץ מולדתי
ארגנטינאית   (28.04.17)
אהבנו לאכול סטייקים עשויים היטב, לא עם "אדום" באמצע. ולאכול את זה עם מיונז, לא עם קטצ'ופ. כמו כן, לא להמליח את הבשר לפני הצלייה: כל המיץ יוצא והבשר יוצא קשה. אפשר לתבלן, רק לא מלח. אלא אחרי הצלייה אז אפשר להוסיף מלח... תנסו ותראו שהבשר יוצא לכם יותר רך...
38. במדינת היהודים מפרסים בראש חוצות מתכונים עם בייקון גבינה
כשר ,   צפון   (28.04.17)
תתבייש לך פוגע ברגשות שומרי הכשרות
גועל נפש
39. פעם ראשונה שאני רואה מתכונים מוצלחים בלי קשקושים. אני מחליף
פלפל שחור בפלפל לבן   (27.04.17)
40. בושה שמפרסמים ככה מתכונים של חזיר או בשר עם גבינה
משה   (28.04.17)
לפחות שיכתבו בכותרת: מתכונים לכל אלו ששכחו שהם יהודים, לכבוד חגיגת העצמאות של מדינת היהודיםð゚リᆬ
41. אני מעדיף חמלה.
ניר   (28.04.17)
חמלה לקיבה שלי שאוהבת בשר ולא מסוגלת לשרוד בלעדיו יותר מיום. ולא זאת שכל מיני טוחני חציר המחזירי בתשובה מטיפים לה.
42. נראה לכם לצלות גופות של חיות וליד המנגל כלב מכשכש בזנב?
אני   (27.04.17)
43. כתבה אנטישמית
(28.04.17)
למה אין בייקון בתוספות?!
44. איך בני אדם מודעים, עדיין ניזונים ומשלמים על גופות מבותרות?
תום   (28.04.17)
45. ל-4: הוא דיבר על לעשות אותה על האש...
חגי   (27.04.17)
אמנם זה לא ברור מהטקסט, אך עצם השימוש שלו בפועל "לקבב" לפני הטעימה אומרת שהוא מתכוון לעשות חתיכה קטנה על האש ולטעום.
אם רוצים לטעום תערובת לא מבושלת, לא צריך לקבב לפני.
46. ברשימת חומרים שכחתם לרשום: 1 תור לצינטור
מנשה ,   אוהב בשר   (28.04.17)
47. איזה בשר? הפריט היחיד שצריך אין עליו תשובה
ד דן   (28.04.17)
48. אני אישית משלם בכא
דרור   (28.04.17)
49. המבורגר הוא אולי המאכל המזוהה ביותר עם אמריקה,
לודוויד   (28.04.17)
והוא בכלל גרמני.....
50. כתבה גרועה!!!
חחחחחחחחחח   (28.04.17)
לא כתוב כלום חוץ מ"לטחון, להוסיף תבלינים ולקבב". וואללה???
51. יש לחוח - בשר יקר לנו !
יחיאל גילעדי   (28.04.17)
52. שיטה שלי להכנת המבורגר מושלם , לקום להתקלח להתגלח להתבשם ו..
פרד פלינסטון ,   בדרוק   (28.04.17)
ללכת למסעדה הטיבעונית הקרובה , להיכנס להזמין מים קרים וקפה לאחר עיון של 1/2 שעה בתפריט להזמין סטייק וקבבונים , לאחר וויכוח קולני והחלפת קללות , לצאת כשאתה מחויך ורגוע וללכת לקצב שלי ולבקש ממנו שיכין לי תערובת בשר איכותי מתובלת ולא לשכוח לבקש להוסיף לתערובת שומן כבש (בשביל הטעם) תוך כדי התהליך לא לשכוח לספר לקצב מה עשית במסעדה טיבעונית על הבוקר , זה "ישבור את הקרח" ביניכם ! נסו ותהנו
53. צ׳ואי לידיעתך זה לעיס!
(28.04.17)
מי שלא יודע אנגלית מוטב שידבק לשפת מולדתו. חוץ מזה שאחוזי השומן נמוכים מדי במרבית האופציות
54. מתכונים על הפנים!
(28.04.17)
רוצים לנסות המבורגר לא שגרתי ועסיסי? הוסיפו לבשר מח עצם קצוץ
55. חסר הרבה בין המבורגר מושלם ומה שנכתב בכתבה
מיכאל ,   ישימון   (28.04.17)
בחלק של הצלייה, על מחבת או פלנצ'ה ההמבורגר מתבשל במיצים שלו (טעמים) אך אין לו את טעם הגריל והפחמים. אם שמים רק על האש, הוא יצא פחות עסיסי מפני שהנוזל שניגר נשרף. השיטה לתת לו צריבה על המחבת / פלנצה, כולל סגירה בכירה הפוכה לחום אחיד
ואח"כ להעביר לאש. (בורגר סלון עושים כך).
במלפפון חמוץ האמריקאים משתמשים בקורנישון (חומץ ושמיר). יש גם Relisch. חרדל:
עדיף דיז'ון ולא הממרח הצהוב.
הלחמנייה: פה יש מחלוקת, אם הלחמנייה הנימוחה היא המענה. היא פשוט חסרת טעם.
אז היא משמשת רק כסביבת הגשה? חבל על הפחמימות...
קטע מלחם בגט או כפרי איכותי, טרי, עם מעט חיתוך במרכז ופתיחה, צריבה קלה על האש, (אפשר למרוח מעט שמן זית או חמאה) הוא שדרוג.
בכל מה שנוגע לגבינה על או בתוך ההמבורגר, כ"א לדתו ואמנותו. אפשר אמנטל, או שווייצרית ואפשר גם גבינת רוקפור. לא מניחים פרוסה דקה שנפרסה במעדניה, אלה גבינה מגורדת בכמות נדיבה ומניחים רינג שלא ייזל מהקציצה.
המהדרין, יניחו מלמעלה 2 חתיכות ביקון מטוגנות (וגם גבינה).
בד"כ כ"א מסדר לו לפי טעמו. מה שאומר שבשלב ההגשה מסדרים שולחן עם ה-Toppings: ירק, חמוצים, מיונז, חרדל, קטשופ וכו'.
הסועד לוקח צלחת, וניגש לגריל. מי שעל הגריל מניח לו לחמנייה צרובה והוא הולך לשולחן ושם לו רטבים וכו', חוזר, מקבל את ההמבורגר, וניגש לשולחן לשים את הירק ועוד רטבים או תוספות.
בתיאבון
56. כתבה מצויינת!
(28.04.17)
הכתבה מצויינת והמתכונן נראה מקצועי מאוד וניכר שמדובר במקצוען! כרגיל, חלק מהמגיבים בטוחים שהם יודעים יותר טוב כי עשו כמה פעמים על האש
57. צ׳ואי, צ׳אנקים - ערן אתה עילג.
(28.04.17)
אני לא משוכנע שאתה במקצוע הנכון... איפה העורך? תת-רמה.
58. ניסיתי להיות טיבעונית אבל היפלצתי כל היום
סטלה המגמרת   (28.04.17)
59. תכלס כתבה בלאי
שי חולון   (28.04.17)
הכי חשוב חלקי הבשר לא מוזכר.
המבורגר איכותי חייב לכלול צלעות אונטריב צוואר ואסאדו ביחסים שונים .
האם אני ברור?
60. מבין
אלפונסו ,   אילת   (28.04.17)
אין על הבשר שלהם ניסית הרבה ולא קם אחד כזה
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה