אוכל  מדורים  שובר את השוק
סיור קולינרי בשוק פירנצה
גיא גמזו
פורסם: 25.04.17, 16:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 90 תגובות ב-57 דיונים
31. כל החרא בפיתה
יהודי   (26.04.17)
גועל נפש. חזיר עים גבינות. שרימפס. אין כבוד. אין. העיקר הבטן העגלגלה
32. הגלידה באיטליה מוצגת יפה אבל בשבילי גלידה אנדריי מספר 1
ליאור ,   חולון   (26.04.17)
33. לא בריא ברמה דוחה - איך אפשר לאכול את זה??
רופאה   (26.04.17)
34. לחם
איטלקי   (26.04.17)
את הלחם ללא המלח אופים רק בטוסקנה.
וגם הלחמנייה עליה הור מדבר עשוייה מקיבה של פרה. lampredotto זב בגלל צבע הארגמן והוא אחת מקיבות הפרה.
35. חסר מוח, איכס
גבי   (26.04.17)
36. גלידריה סבבה, אבל דיי נרי שליד לא רואה אותה ממטר
א   (26.04.17)
כנראה הגלידה הכי טובה שאכלתי באיטליה, כולל גרום וג'וליטי ברומא.
37. אשמח לדעת באילו עונות כדאי לבקר שם.
דפנה   (26.04.17)
38. רוטב ארנבים?! איכס!!!!!!!!!!!!!!!
זוועת עולם   (26.04.17)
39. חייבים להודות, כתבה ממש מגרה ועסיסית, ובפירנצה בטוח אעזר בה.
(26.04.17)
40. אלוהים, כמה שהטרפה הזו טעימה (בגלל ההינדוס אין כיום בשר כשר)
הכובען   (26.04.17)
41. כתבה סופר מעניינת!!!
עומר ,   צפון   (25.04.17)
שאפו לשף גמזו שמביא תכנים סופר מעניינים עם חוויות קולינאריות מטורפות, ממליץ להדפיס ולשמור עד הטיול הבא !!! תודה שף
42. ארור תהיה עם התאור שלך של הגלידה :(
רוטל   (26.04.17)
43. אוכל לא כשר וגלידת פיסטוק, זה בשביל להרגיש ביבי עד הסוף :-).
(26.04.17)
44. הפיצה בארץ פי 100 יותר טעימה מבאיטליה
אריק   (26.04.17)
45. תעשיה של פלצנות
יורם אילון   (26.04.17)
46. למס' 2 - תתעורר אין אלוהים עבדו עליך
אייל   (26.04.17)
47. שרימפס? יענו הג׳וקים של הים....בתאבון
יורן   (25.04.17)
לא שאני שומר כשרות אבל השרימפ אוכל את כל החרא שבים...כמו שתגיד אכלתי קרפצ'יו מקקים מדהים!! בתאאאאבוןןן

48. מעדיף את רומא מפלורנץ-פירנצה. רק בזכות ג'יאני, ידידי
DANY -דני ,   TORONTO טורונטו   (26.04.17)
רומא עיר נפלאה.לפני מספר חודשים אישתי סינתיה ואני שהינו ברומא לחופשה שנתית בפעם השניה תוך שנתיים.לא האמנתי שאחזור שוב לרומא אך נזכרתי שבפעם הראשונה סינתיה זרקה מטבע במזרקת פונטנה די טרבי ,והאגדה אומרת שמי שזורק מטבע חוזר שוב לרומא למקום הפשע. רומא עיר נפלאה אוכל נפלא אווירה נהדרת. ליד הפנטיאון אכלנו ארוחת ערב במסעדת גרקו הנהדרת והרומנטית. ביקשתי מגו'זפה המלצר תוך כדי דחיפה של שטר 10 יורו לכיסו,לשיר שיר אופראי לסינתיה.גו'זפה התחיל לשיר ושאר הסועדים האיטלקים חברו ביחד לשירה. והאווירה היתה חמה וביתית. כמובן שהקפדתי על סוג האוכל וכמות המלח שהוכנסה בו.יום לפני ביקשתי מאנטוניו השף להכין באופן מיוחד פסטה טליולי בולונז ללא מלח כי מלח גורם ל-PTT בכבד . וסטייק טרטר מעוטר בפרשוטו על בסיס פטריות כמהין עם נגיעת נתרן סלט ירקות עם ניצני אנדיב רווי שמן זית בתולי מסיציליה ובקבוק יין אדום מונטה בציר 1962. בסיום יצאנו מהמסעדה מבושמים ומרוצים.מול גרקו יש את חנות הגלידה הכי טובה ברומא ''אל ג'לאטו'' שם אכלנו את מנת הקינוח. למחרת הלכנו לשוק קאמפו די פיורי לדוכן של ג'יאני,שם קניתי בביקור הראשון את גבינת הפרמז'ו רגיאנו. ג'יאני זהה אותי מהביקור הראשון בגלל שהתווכחתי אתו למעלה משעה על מחיר הגבינה.הוא קיבל את פני בפרצוף חמוץ ואמר לי לסניור דני אני לא מוכר כלום.לקח לי שעה לרצות אותו בפיצה עם סילסולי פטריות מהמסעדה ממול שעושה דילים ב-10 יורו ,אכול פיצה כפי יכולתך. ג'יאני אמר לי באוזן שהוא ממליץ לי לקחת הפעם גבינת פיקורינו דלת מלח על פני הפרמז'ן. ונתן לי לטעום חתיכה קטנה מגבינת הפיקורינו שהיתה דלת מלח שהוא הגורם מספר אחד ל-PTT בכבד
טעמתי, ומאז סינתיה ואני מכורים לגבינה זו. פרמז'ן נראית לנו כמו סבון כביסה
49. וואו... כתוב נפלא
עמי ,   זכרון יעקב   (26.04.17)
ורואים שמי שכתב באמת באמת אוהב אוכל - נפלא.

עוד כתבות כאלה בבקשה :-)
50. אוכל של סוסים.שקצים ורמשים.
(26.04.17)
אין טיפת כבוד ליהדות כבר וזה ממש עצוב.
51. תאכל פיצה האט ודומינוס
(26.04.17)
52. קצת פלצנות בלתי הכרחית אבל...
עממיקו המקורי   (26.04.17)
אין באיטליה/בעולם גבינה שנקראת פרמזן או פרמז'ן.
יש רק גבינה בשם פרמג'יאנו רג'יאנו -וצריך לומר את השם המלא- המיוצרת לפי תקנים מחמירים עם פיקוח קשוח מאד של האיגוד המקומי במחלבות/חוות בין פארמה לרג'יו אמיליה (מכאן השם רג'יאנו) מחלב בקר.
יש גם גבינה דומה בטעם ובמרקם בשם גראנה פאדנו, אך מיוצרת במקומות שונים לפי תקנים הרבה פחות מחמירים מהפרמג'יאנו.
פרמזן-זו סתם גבינה או חיקוי זול.
53. אני חושב שהייתי איטלקי בגלגולי הקודם; אין עליהם ועל האוכל
(26.04.17)
אפרופו תבשילי קיבה, מבין השתיים זה הכהה עם הקפלים הכי טעים שיש. במספר ערים באיטליה ניתן לקנות לחמנייה עם מילוי וגם כאן טובלים את החלק העליון במיצי הבישול.

אך אני מתגעגע
54. After the rabbit,you can visit the old synagogue
moshe   (26.04.17)
55. שף רדוד - לא מבין בלחם או באפיה באיטליה
צף ,   איטלקי   (04.09.18)
רק בפירנצה הלחם הוא ללא מלח !!!
בכלל האיטלקים לא מחשיבים לחם- זה בזבוז זמן וקלוריות בשבילהם. יש להם פסטה, ויש ניוקי. גם ענין הפיתות סנדביץ הן חידוש שאיננו הקונצנזוס באוכל. להוציא שנים שלושה מקומות ידועים בסנדביצים (אגב, בגלל המילוי של נקניק וגבינה)- כל השאר לא משקיעים בלחם.
56. פודיז מקבלים 30 ש"ח למשלוחי אוכל שווים!!
Marco   (04.04.19)
הרשמו לאפליקצית WOLT, הזינו את הקוד 0QYD ותקבלו 30 ש"ח להזמנה משלוחי אוכל מהמסעדות הטובות בארץ
57. TOSCA אחת המסעדות הכי גרועות שביקרתי! כל שעלייך לעשות זה...
כל מי שעובר באיטליה ,   נהיה מומחה   (29.09.19)
לבדוק את GOOGLE MAPS ולראות את הרייטינג והתגובות. כאחד שגר מספר חודשים באיטליה וביקר ב-TOSCA לדעתי זה המקום הכי גרוע בפלורנס ואחד הגרועים באיטליה. מנסיון של שנים של ביקורים לכחודש מידי פעם והשכרת דירה שם למשך מספר חודשים. באים אתם נמצאים בפלורנס לכו ל- RISTORANTE IL PAIOLO ושם קבלו אוכל ושירות של מלכים במחיר לא זול אך בהחלט ממוצע!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה