אוכל  נבחרת השפים  שגב משה
המרכיב הסודי של שגב משה לקציצות דג
שגב משה
פורסם: 07.05.17, 11:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות ב-10 דיונים
1. לצערי הרב לשגב יש לו את החומה המרוקאית מאחורי גבו.
DANY -דני ,   TORONTO טורונטו   (07.05.17)
חבל ששף צעיר חרוץ ומוכשר נתלה על אוכל אבותיו ממרוקו. ישראל יכולה להפוך בקלות למרוקו. רוב הבישולים שאני קורא פה הם של יוצאי מרוקו.
הרבה שמן ,הרבה מלח, תבלינים בלי סוף, ובעיקר צרבת. אכלתי לא פעם במסעדת קזבלנקה של השפית נבילה בטורונטו. האוכל שלה היה מטובל בהמון תבלינים והמון מלח. אחרי שיחת הבהרה ולימוד עקרונות אוכל בריא.השפית הפחיתה את כמויות המלח והתבלינים. בשבוע שעבר אכלתי אצלה חביתה עם נקניקיות מרגז וצ'יפס. וזה היה כלבבי. תנסו את האוכל הרומני.. ממש תענוג. אני שומר מרחוק על בריאותכם.
2. הסוד הוא באכזריות המפלצתית
A   (07.05.17)
חסר חמלה
3. לא מסתדר לי המתכון....
עממיקו   (07.05.17)
4 שיני שום /3 פרוסות לחם/2 בצלים גדולים - על 300 גרם דג נטו ? לא נסחפנו קצת?
נראה כאילו הכמויות הן לקילו דג ולא ל 300 גרם.
אגב ,את טעם האניס ברוטב אפשר לקבל גם מטרגון וזרעי שומר.
4. שגב קונספט
משה   (07.05.17)
יקר ולא טעים
אבל קונספט
5. לא מאמין וואו - ואני שם אבקת צנון מיובש בטעם קולרבי
(07.05.17)
תוכניו הבישול נמאסו עלי ועל רבים אחרים
די לכו דברו עם החסה וספרו לה שהקישוא התחיל עם הדלורית. דייייייייייייייייייייייי
6. דג בסגנון תימן גחנון מגולגל בצורת דג
חצרוני   (08.05.17)
7. מרק תימני עם דג .
אפשר לנסות   (08.05.17)
קצת לגוון לנו את המתכון המסורתי ! תודה על העזרה
8. דעתי כדעתו של המגיב האחרון ל 1 אין כמו אוכל צפון אפריקאי .
נדב   (08.05.17)
9. ל-8: ההיפך. כל אוכל שהוא לא צפון אפריקאי טעים ובריא
שף אהרמזי   (09.05.17)
אין צורך בכמויות השמן והמלח בעידן של היום.
אולי לפני המצאת המקרר היה צורך אך היום עם המודעות לשמן והמלח יש להחרים את המתכונים עתירי השמן וזה לא משנה אם הם צפון אפריקאים או רומנים (כן, גם הרומנים, המרוקאים של אירופה, אוהבים לשים הרבה שמן באוכל)
10. מי כתב את המתכון הזה?
(10.05.17)
העברית היא משהו זניח מאוד בכתבה הזו, ("ללא החלק הקשה של הלחם") מה זה החלק הקשה? אי אפשר לכתוב קרום?
וחוץ מזה, חומרי ההכנה: מה זה קציצות דגים או קציצות לחם? הלחם שוקל כמעט כמו הדגים מה זה 300 גרם דגים? זה אולי מספיק לילד ואדם מבוגר שלא לדבר על זה שילדים לא צריכים ערק באוכל שלהם. וכמו שמישהו כתב כאן, אפשר להוסיף תיבול שנותן טעם של אניס כמו פרח אניס יבש, או זירעי שומר טחונים או אפילו שומר שלם חתוך לקטעים שגם אפשר לאכול אותו ולהנות ממנו. ולמה רק 5 כפות עגבניות טחונות ו2 כוסות מים? זה החסיכון של שנות החמישים כשלא היו עגבניות לכולם אז הוסיפו מים לכל דבר?
למי הוא בישל אצל ראש הממשלה? והם אכלו את זה ונהנו גם? לא מאמינה.
חזרה לכתבה