בריאות  מחקרי בריאות
איגוד הלב האמריקני: שמן קוקוס מעלה הכולסטרול הרע
ד"ר איתי גל
פורסם: 18.06.17, 10:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 130 תגובות ב-74 דיונים
1. יש אי באוקיינוס השקט ששם יותר מ 60% מצריכת הקלוריות זה קוקוס
טוקלו   (18.06.17)
והם בריאים ללא מחלות לב.
2. כתבה מטומטמת מלאה בשקרים.
מיקי   (18.06.17)
3. האם הסיכון מתייחס רק לאכילה, או גם בשימוש חיצוני? בשמפו למשל
(18.06.17)
4. ספרו את זה לחסידי הפליאו !!!
פליאו   (18.06.17)
5. הגמונית התרופות להורדת הכולסטרול מתערערת ולכן המחקר השטותי
יהודית   (18.06.17)
המסקנות הלא נכונות האלה...
6. כמה שקר בכתבה אחת?!
(18.06.17)
7. הרבה טעויות ברישום של הערכים התזונתיים
תזונאית   (18.06.17)
כל מה שהייתם צריכים לעשות זה לפתוח את הארכיון של YNET:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4163660,00.html


המסקנות בכתבה ההיא כבר לא רלוונטיות, אבל הערכים תזונתיים של השמנים השונים לא השתנו בגלל שמבינים יותר את ההשפעה שלהם.

לא נראה לכם משהו חשוד כשכתבתם 82% שומן רווי בשמן דקל? עם אחוזים כאלה זה היה אמור להיות מוצק גם ב-25 מעלות
8. אז למה עברנו משמן חמניות לשמן קנולה?
ישקו   (18.06.17)
יכלנו להשאר עם שמן חמניות : יותר טעים ויותר בריא
9. כששמים שמן דקל תחת הכותרת "השמנים הבריאים ביותר"
מאבדים כל אמינות   (18.06.17)
ולמי שמעניין אותו, לטיגון הכי בריא שמן אבוקדו.
הוא השמן הצמחי בעל נקודת העישון הגבוהה ביותר.
10. שמן הדקל ידוע כגרוע ביותר, ובכל זאת הוא מופיע כאן כשמן בריא.
אמנון   (18.06.17)
וזאת למרות שמצויין, שיש בו 82% שומן רווי. ודווקא נאמר בכתבה ששומן רווי זה שומן רע.
11. מיליארדי אנשים מהמזרח אינם טועים שמן קוקוס בריא .
מבקש לפרסם תגובה   (18.06.17)
כתבה לא מכבדת . מי שתומך בסטטינים ומשווה אותם לשמנים "הטובים" כביכול כנראה צודק כי לפי מה שידוע תופעות הלוואי של הסטטינים הם: עליה של מאות אחוזים בסיכון לחלות בניוון שרירים חמור לסוגי הסטטינים השונים.
עליה של עשרות אחוזים בסיכון לחלות ב כשל כליות חמור ,עליה של 30כ% בסיכון לחלות בקטרקט,עליה של 20% עד 100% לחלות בחוסר תפקוד כבד חמור.ולפי ההשוואה לסטטינים אולי גם לשמנים הבריאים שהכתבה מציעה יש תופעות דומות .
ואל תבלבלו את המוח בתוחלת החיים של המזרח כי גם שם חיים ארוכים ובוודאי סובלים פחות מבעיות לב ומבעיות אחרות שהמערב סובל.
12. אז מה היה לנו- בתחילה דיברו על כך
יעל   (18.06.17)
ששמן קוקוס לא בריא, בשנים האחרונות דיברו על כך שהוא כן בריא והפליאו בשבחו, כעת שוב אינו אינו בריא וכך חוזר חלילה וכך זה עם הקפה והחלב והבשר והלחם והפירות והירקות והביצים והגבינות. די די די עייפנו ממחקרים ואחר כך מחקרים סותרים ומחקרים שסותרים את המחקרים שסותרים ומחקרים שסותרים את המחקרים שסותרים את המחקרים שסותרים את המחקרים שסותרים.
13. ברור שרק לאכילה
דני   (18.06.17)
רק באכילה השומן נספג במערכת העיכול ומגיע לכלי הדם.
14. מידע מאוד חלקי
טלי   (18.06.17)
אין התייחסות לעמידות שמנים בטיגון, למשל
שמן זית הכי טוב לסלט.
טגנו איתו ויש חומר מסרטן בשפע. עדיף לטגן עם שמן סויה או חמניות שעמידים בטמפ' גבוהה
15. ההמלצות הנ"ל בחסות יצרני שמני הזרעים המחומצנים וחב התרופות!
(18.06.17)
או שהם באמת לא מבינים (קשה לי להאמין לכך) או שהם עושים עצמם כלא מבינים. אתחיל בכך ש-LDL אינו כולסטרול רע אלא ממלה תפקיד חיוני; כמו העובדה שהוא אורז את הכולסטרול המופק בכבד בחלקיקים קטנים ומשנע אותם לכל התאים. מתי יש בעיה איתו? כאשר אותו אדם צורך הרבה פחמימות, סוכרים ושמני זרעים - דבר המוביל לדלקתיות בעורקים. כדי לטפל בכך מופעלים מקרופאגים, רק שלאחר זמן הם לא מסוגלים להתמודד עם הבעיה ואז מתחיל הסתיידות עורקים. בקרב אדם שתזונתו מכיל חלק נכבד מהמצוין, רמת הטריגליצרידים עולה בעת שרמת ה-LDL שתפקידו לשנע את ה-LDL המשומש חזרה לכבד יורדת ולפיכך יעילותו נפגעת. הבעיה ה-2 בקרב הניזונים כך היא בהמרת חלקיקי ה-LDL לקטנים אשר כאמור נתקעים בדופן העורקים, להבדיל מחלקיקים גדולים אשר אינם נתקעים וזורמים להם בחופשיות במחזור הדם. עובדתית, רמות נמוכות של LDL כתוצאה משימוש בשמני זרעים וצריכה נמוכה של שומנים רווים לא מתועשים מחד, או סטטינים מאידך, מראה שבקרב אנשים אלו חלקיקי ה-LDL קטנים (זוכרים? זה גרוע), רמות הטריגליצרידים גבוהות גם הן ורמות ה-HDL נמוכות מאוד. ואדם כזה הוא מועמד נהדר למחלות לב, סכרת, שטיון ומחלות מטבוליות אחרות. וכמובן, מדובר בתזונה שהיא הרסנית לאלו עם מחלות אוטואימוניות. מה שחשוב זה לא כמות הכולסטרול או רמת ה-LDL, אלא היחס בין הערכים השונים.. ובקצרה: שאפו ליחס של פחות מ-2 בין הטריגליצרידים ל-HDL ויחס של מתחת ל-4 בין הכולסטרול וה-DHL. שמן קוקוס כמו חמאה מזוקקת, ושומנים אחרים מין החי שלא עברו עיבוד (למעט המסה עדינה) - כגון שומן אווז, דגים כמו בדגי מים קרים שלא מגידול חקלאי, שומן בקר ויתר הולכי על 4 כמו כבש וביזון, שומן דקל אדום מאפריקה ולא מאסיה (אין פגיעה בקופים ולא כורתים יערות באפריקה), וגם זה המצוי באגוזים עם דגש על מקדמיה ופקאן, לא רק שאינם מזיקים אלא משפרים את הבריאות בכל הפרמטרים ומגנים על הלב וכל מי שאומר אחרת מושחת או מסרב לפקוח את עיניו. אבל אל דאגה, יותר ויותר חוקרים ומדענים שלא חוששים מנידוי מדברים על כך ומפרסמים מחקרים מדעיים בנדון. ובל נשכח מחקרים שהוסתרו במשך שנים כי סתרו את מה שהתעשייה והמדענים המקובעים טענו ויוצאים לאור. ויש גם מחקרים ענקיים שנמשכים עשרות שנים (פארמינגדל ומקר האחיות) שמראים שוב ושוב איזו היא התזונה המומלצת. הגיע העת להפוך את פירמידת המזון על פיה וכמה שיותר מהר, כי כפי שלמדתי, ניסויים בבני אדם אסורים על פי הלסינקי!


ל-4 אם כך אמור זאת גם לחסידי הטבעונות וצמחונים רבים שגם משתמשים בשמן קוקוס. את ששכחתי לגבי תזונה עוד לא למדת!
16. לפני זה הייתה כתבה שכולסטרול הוא לא גורם ישיר להתקפי לב
ד"ר ג'ק קבורקיאן ,   ארץ אוכלת יושביה   (18.06.17)
אין דבר כזה כולסטרול טוב וכולסטרול רע, יש כולסטרול שהכבד שלנו מייצר ויש כולסטרול שנצרך חיצונית. אז אם יש בעיית כולסטרול צריך לצמצמם צריכה חיצונית ולעבור לירקות, קטניות ופירות בכמות קטנה, (בלי מוצרים מהחי ומומלץ גם להפסיק צריכה של סוכר) . תשאלו את ביל קלינטון אם זה עזר לו להישאר בחיים.
17. עוד כתבה חסרת אחיזה במציאות באדיבות ה"דוקטור גל"
אבי   (18.06.17)
19. ד"ר, עשה טובה ורד מאיתנו. תתפרנס ממה שאתה כותב, לא מציטוטים
רז   (18.06.17)
20. בלחם יש שומן טראנס? ועוד לחם מחיטה מלאה? אשמח לתשובה עניינית
יהודה   (18.06.17)
לפי התמונה האחרונה גם לחם מחיטה מלאה מכיל שומן טראנס. מה נסגר?
21. לא מאמינה יותר לשום דבר. על כל דבר יגידו מחר את ההיפך. די !!
נילי   (18.06.17)
22. פרסומת לסטטינים תזהרו
אמיר ,   מרכז   (18.06.17)
הרף שמוצג לכולסטרול גבוהה מומן ע"י חברות התרופות
23. תודה ד"ר
אורן   (18.06.17)
בבקשה, תמשיך להביא לידיעתנו מחקרים והחלטות חשובות כאלה.
24. לידיעתכם, הכולסטרול חיוני לפעולת המוח, זה נבדק והוכח מחקרית
חייבים כולסטרול   (18.06.17)
25. תודה דעאל פליאו
אבע   (18.06.17)
26. כולסורול לא מה שחשבתם
ניסים   (18.06.17)
אין דבר כזה כולסטרול רע זו המצאה של חברות התרופות והמחקרים שבמימונם נכתבו כמו שהמונופולים שמגלגלים מיליארדים רוצים שיכתבו.
אני מזמין אתכם ליוטיוב תכתבו "כולסטרול לא מה שחשבת"ולהיווכח מדעתם של רופאים ותזונאים שחושפים את השקר הזה בדבר כןלסורול.
27. Cholesterol drugs extend life
Doctor   (19.06.17)
Even people with moderate cholesterol can benefit
28. גם לחמאה יש יתרונות תזונתיים מסויימים. הכל במידה.
(19.06.17)
29. Krill oil
alon ,   san diego   (19.06.17)
did wonders for me. google it.
30. מה זה קריל ? Krill
?   (19.06.17)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה