אוכל  נבחרת השפים  ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי: עוגת השזיפים של אמא
ארז קומרובסקי
פורסם: 28.06.17, 11:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-27 דיונים
1. אין על תבנית פלא !!!!!! העוגות תמיד מצליחות !!!!!!!!
שושה   (28.06.17)
2. שאלה בבקשה:
אניטה לביא   (28.06.17)
שלום רב, אשמח לדעת איזה אופציות נוספות של פירות אפשרי במקום השזיפים. תודה
3. יותר מעניין אותי מהכל באיזה תנור הוא משתמש. מישהו מזהה???
משמש   (28.06.17)
4. יש מתכון לעוגת שזיפים לאלרגים ללקטוז?
יעל   (28.06.17)
5. ארז יחרטטן פטרוזיליה להוסיף?
מספר 1   (28.06.17)
6. הוא גאון , ארז קומרובסקי מבשל כל כך טוב.
איתן ארז ,   צפון   (28.06.17)
7. ואם אין לי מלח ים?!
שרה   (28.06.17)
8. פרווה
זיוה ,   מודיעין   (28.06.17)
איך אפשר להכין בגרסת פרווה?
תודה על תשובתך
9. אפשר להחליף את החמאה בשמן, כמה שמן?
תודה   (28.06.17)
10. ארז התותח
(28.06.17)
כל הכבוד לך על כל הבישולים
11. הכנתי בדיוק לפי המתכון !! ויצא נהדר
רינה גילעדי   (28.06.17)
הכובנה !!
התנור שלי יודע רק לאפות גחנון וסלוף
12. לא צריך לדחוף חמאה לכל דבר
תוספות והארות   (28.06.17)
אני מכינה עוגת שזיפים דומה בלי חמאה עם כף או שתיים שמן קוקוס מכבישה קרה מומס
לא צריך יותר
את הקמח אפשר להמיר בכל קמח שאתם רוצים מלא או רגיל וכו
גם קמח ללא גלוטן הולך כאן בלי בעיה (עשיתי ורסיות רבות)
את השזיפים ממליצה לכם לדחוף פנימה כמעט עד לרצפה אבל לא ממש עד לרצפה
לשים אותם ממש צפוף שלא יהיה מקום ללא שזיפים כמה שיותר מלא

דבר נוסף שמאוד כדאי להוסיף זה קינמון
לשים כף או שתיים לפי טעמכם לתערבות הרכיבים היבשים
גם שקית אחת וניל ואכן גן גם וניל וגם קינמון ביחד
העוגה יוצא מאוד ארומתית
ובסוף מעל השזפים אני מפזרת סוכר דמררה וגם קינמון במסננת קטנה
יצא ממש מדהים עוגה פשוטה ומאוד טעימה

שדרוג לארוח - הולכת מעולה עם קרם וניל בצד או גלידה וניל
13. דברו איתי כשמחיר השזיפים יהיה שפוי.
הלאה המתווכים ,   בין חקלאי לצרכן   (28.06.17)
14. שאלה לגבי תבנית האפייה
אפי   (28.06.17)
יש לי תבנית קוגלהוף שדי דומה לסיר פלא (החור במרכז קצת קטן יותר אולי). איך להבטיח שהעוגה תצא בקלות (שלמה)?

תודה
15. אפשר תותים?
tata   (28.06.17)
אפשר גם עם במקום שזיפים תותים?
16. can i use strawberries?
tal   (28.06.17)
17. אני לא זוללת, אני אוכלת
(28.06.17)
אין שום סיבה לזלול.
18. עוגת שזיפים -ארז קומרובסקי
בתיה בר   (29.06.17)
אתה האלוף שלי. המתכונים שלך מהממים.
19. לארז קומרובסקי הנכבד,
(29.06.17)
יש לי כמה הערות קטנות לעוגה שלך. ראשית כמות הסוכר לא מספיקה כאן בניגוד ל"קונדיטורים" אחרים שממלאים את העוגה בסוכר כאן נראה כמות סוכר חסרה. דבר שני: שזיפים חמוצים מאוד, אפשר לפזר עליהם קצת סוכר וקצת סוכר וניל ולהוסיף אפילו קצת מיץ מלימון טרי וגם קורט ציפורן טחונה זה משדרג מאוד את טעמה של העוגה. ואת השזיפים אפשר לחתוך קצת יותר בסבלנות לחצאים וקצת להתאמץ להוציא את הגרעין שלהם, עבודה סיזיפית אבל משתלמת. ואפשר לתקוע אותם בתוך העוגה אז כולה יוצאת לחה בסוף. קצת חיים קלים עשית לעצמך בהכנת העוגה הזו. אבל סיר הפלא הישן והטוב היקפיץ ישר לחיים אחרים בשנים אחרות...
20. תבנית פלא מכניסים לתנור? או על הגז??-תודה
אביבה ,   שאלה   (29.06.17)
21. העוגה
דיהה   (11.07.17)
אני מכינה אותה משזיםים משומרים בקופסא יוצא ממש טעים . ובלי קליפת לימון.
22. פים אםינו הרבה איתה.
א.א   (22.07.17)
יוצא מאוד טעים.
23. עוגה?
אורלי ,   מרכז   (26.07.17)
עוגה עם חצי כוס סוכר ? זה יותר לחם פרות ועוגה!
24. עוגת שזיפים לא יצאה גבוהה דחוסה מאוד ולא מתוקה
(14.07.19)
הכנתי אותה פעמיים ופשוט הבצק יוצא דחוס ולא אוורירי פשוט שזיפים תקועים בבצק לא טעים
25. העוגה טעימה קלה להכנה וסופסוף גם לא מתוקה מדי
ורד   (18.07.20)
26. גם יחס בין המלית לבצק אפשר לשנות לפי הטעם מה שצריך להיות מדו
משתמשים בסוכר לפי הט   (28.11.20)
27. עוגת שזיפים
חגית   (17.10.21)
העוגה יצאה לי מאוד טעימה.
הוספתי גם שתי נקטרינות.
בתנור שלי נאפתה 50 דקות.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה