אוכל  מדורים  סיר שמח
כל אחד יכול: קינוח דובדבנים
רותי קינן
פורסם: 09.07.17, 10:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות ב-6 דיונים
1. חבל שאין כל השנה. למה אין חממות או משהו לעצי דובדבן.
1   (09.07.17)
2. כמעט בכל כותש שום יש גם חלק לגלען זיתים, ניתן להשתמש בזה
שרון   (09.07.17)
3. אין על מרק דובדבנים צונן,פאר המטבח ההונגרי. מומלץ
(09.07.17)
4. דובדבנים לא חובה יונה קעטבי !!
אפשר עם קישוא   (09.07.17)
5. הערבים משתינים באוכל של היהודים
(09.07.17)
6. קרמבל עושים מתפוחים או משזיפים ולא מדובדבנים
(10.07.17)
כי דובדבנים מוציאים המון מים והרעיון שלך לבשל אותם קודם עם הסוכר ועם קורנפלור ולצנן ואחר כך להוסיף להם את הקרמבל ולאפות הוא לא ריאלי כי הקורנפלור נשבר בחימום מחדש אז בשביל מה לבזבז עליו את הזמן? מתכון קל יותר ולדעתי טעים יותר הוא פודינג דובדבנים עם רוטב וניל. מכינים את הדובדבנים כמו שהיסברת כפודינג ומוסיפים להם גם ג'לטין בכמות שהיא לחצי ממשקל הדובדבנים. - מוסיפים קודם את הקורנפלור ואחרי שרתח - ולא רק חצי דקה כי הוא צריך להקריש הקורנפלור וזה לא לוקח לו רק דקה עד שהוא מקריש בבישול... - ואחרי שהתקרר מעט - כי ג'לטין מתקלקל בחום גבוה - מוסיפים ג'לטין שהומס במעט מים קרים ומערבבים היטב בפודינג החם עד שנמס. מחלקים לקעריות ומקררים היטב במקרר. מכינים רוטב וניל משקית פודינג וניל רק עם קצת יותר חלב שיהיה קצת יותר נוזלי ומצננים במקרר. (כדי שלא יעלה קרום בצינון שמים על הרוטב ישירות נייר שקוף נצמד. ומגישים את קעריות הפודינג של הדובדבנים עם רוטב הוניל. אפשר להוסיף גם קצפת של שמנת מתוקה אם רוצים להגזים או אם לא רוצים רוטב וניל. ואת הקרמבל להכין עבור תפוחי עץ או שזיפים זה הרבה יותר אפקטיבי וטעים.
חזרה לכתבה