בריאות  מגזין מנטה - ישן
מלח לא בריא לכם? לא בטוח
ד"ר יפה שיר-רז
פורסם: 04.08.17, 12:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 180 תגובות ב-88 דיונים
61. הכל בולשיט
-   (05.08.17)
כל המחקרים, כל ההפחדות, כל "התאכל את הבננה או אקרא לשוטר". מצידי שליצמן ידביק מדבקות צבעוניות, סמיילי או הדרדסים. אני הוא נייר הלקמוס של עצמי. כמו עם אלכוהול. ישנם כאלו הפותחים בקבוק בירה, מריחים את הפקק ונופלים, ללא לגימה אחת. ויש כאלו היכולים לשתות מספר בקבוקים וגופם לא מושפע. הכל פרטני. בכל גוף, המנגנון מגיב בצורה שונה. אזי, אנא, הפסיקו. יש כל כך הרבה שמרוויחים הון על חשבון פתיות והכל במסגרת החוק.
62. אז מה היה לנו שם
אילן   (05.08.17)
מלח הוא חיוני אבל כמו סוכר במינון גבוה זה רעל.
ועוד, ישנם אנשים שהם רגישים למלח וישנם שלא כלומר אצל
חלק זה יגרום לעליה בלחץ הדם ואצל חלק זה לא יזיז.
אבא שלי זכרונו לברכה רופא במקצועו העיר לי פעם שאין צורך להוסיף מלח על עגבניה
מכיון שבעגבניה עצמה יש מספיק מלח טבעי למה שהגוף צריך.
עוד עיצה: השמרו לכם מהצהוב של הביצה זה תרכיז של כולסטרול!
בחלמון אחד יש 300 מג כולסטרול ובכך סיימתם את הקצבה היומית המותרת,
שוב חלמון טעים אבל כל דבר במינון אז כשאתם אוכלים שקשוקה או סלט ביצים שימו לב.
63. מלח זה דבר ממכר
ואתחנן   (05.08.17)
בארוחה משפחתית תנסו לסלק את המלח מהשולחן,
יש סיכוי טוב שכמה מבני המשפחה יכעסו "וינסו לרצוח" אותכם...
64. את כל המאמר הזה אפשר לסכם במשפט אחד.
נור   (05.08.17)
אל תאכלו מזון מעובד נקודה.
65. מלח
דודי   (05.08.17)
אבא שלי בין 90 אוכל כל יום מילחיה שלמה, בריא כמו סוס, לחץ דם של נער, מצמיח שינים מחדש...
66. ממליצה על מלח הימלאיה
יונית   (05.08.17)
67. הבעיה עם המלח הוא החול והזכוכית כאשר המלח הוא מהים. רק שליש
משה   (05.08.17)
הוא נתרן. לכן, כדאי לצרוך מלח טהור. כלומר, מלח מהימלאיה או מלחים דומים.
68. מלח נטרן
תמי   (05.08.17)
לא מיזמן הגוף שלי התחיל לרעוד ולא ידעתי למה?? חשבתי שזה יעבור רך חשר שוב עש שהטמוטטתי וכמעט שאיבדתי את ההכרה אושפזתי ורופא מקסים אמר לי מאשפזים אותך בגלל שהנתרן בגוף שלי הי נמוך מאוד בגלל שהייתי משלשלת תקופה ארוכה ולא ידעתי שזה מסוכן טופלתי וברוך השם היום שמה לב לנתרן אפילו שאיני אוהבת מלח אבל דעו לכם שמלח לא הרבה חייב ונחוץ בגופינו ... י לי מאוד חשוב להעביר תמסר הזה שימרו על עצמכים ועל הבריאות רק בריאות ואושר האמינו לי השאר זה בונוס זו אמת ושמרתים על נפשותכים .
69. you are a danget to the public health
ron   (05.08.17)
אין כלל אחד לכל האוכלוסיה. ישנם אלה שצריכים להגביל את כמות המלח שהם צורכים. ישנם אחרים שהמלח לא מהווה בשבילם בעיה. הכתבה מכלילה ו מטעה את אלה שנקראים פצינטים שצריכים להתיעץ עם אלה שנקראים רופאים.
70. אז מלח כן בריא או לא בריא? תחליטו!
אלי   (06.08.17)
רפואה להמונים בפרוטה. אל תתייחסו לכתבות הללו. תפעילו את ההיגיון והידע שלכם.
71. איזה כתבה מבולגנת, רואים שהכותב לא הבין
דודו   (06.08.17)
תמצית: יותר מדי מלח מסוכן וגם מעט מדי מלח. אם אוכלים הרבה מלח צריך לשתות הרבה נוזלים וזה שקול לצריכת מלח רגילה. כל השאר זה בלבולי ביצים.
72. אפשר סיכום?
שחר   (06.08.17)
73. תראו את המחקרים האלו למשרד הבריאות
אבי ,   הארץ   (06.08.17)
www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Na-reduce/Pages/Na-reduce_2.aspx
74. הסבר מצויין כאן כי המלח והדיטה שתירזו
(06.08.17)

רזיתי 27 קילו בדיאטה הבריאה הזאת "מתכון הדיאטה וההוראות האישיות" שראיתם בטלויזיה. השידור תראו בגוגל:
"מתכון הדיאטה של המקובל". הדיאטה הומלצה בטלויזיה על ידי מיטב המומחים כהכי בריאה ומאוזנת.
תתעלמו ממוכרי כדורי הרזיה שכותבים בלופים ודיסלייקים נגד כל דיאטה בריאה.
75. כתבה מבישה שגורמת להטעיית הציבור.
(06.08.17)
שיטות המחקר ממש לא מוכיחות קשר סיבתי כלשהו, ויש כאן המון ערפלנים אפשריים. החוקר מתעלם לחלוטין מתפקידה העיקרי של הכלייה בוויסות הנתרן ובחשיבות לתקינותה. הוא גם שוכח לציין שככל שהכלייה עובדת קשה יותר היא נדפקת, ואז הכל מתפרק. ז"א יותר נתרן=כליה עובדת קשה יותר= לאחר שנים של אכילה לא מאוזנת היא פשוט עלולה לקרוס. הוא גם שכח לציין ש-17 מדינות באירופה ויפן מנהיגות מדיניות להפחתת הנתרן במזון המעובד, והפלא ופלא- שיעורי התמותה והמחלות שם ירדו פלאים! בעיקרון, מה שחשוב לקחת מהכתבה זה את עניין איזון המלחים- לאזן נטילת נתרן עם נטילת אשלגן. והתזונה המערבית הממוצעת מכילה כמויות של עודפי נתרן שאי אפשר לתאר. ממש מסוכן להמליץ לאנשים לצרוך יותר ממנו! לא להגזים בשום דבר. קיצוניות לכאן ולכאן היא לא טובה- לא צריך מחקרים בשביל לדעת זאת. מקווה שכל האנשים חסרי האחריות לא ייקחו כתבה זאת למקומות לא נכונים, ולא ייטפחו לעצמם על השכם כשהם תוקעים בגוף שלהם עוד פופקורן ועוד צ'יפס בטוענה שזה "בריא".
76. לא יודע אם הבעיה במקור או בתרגום, אבל יש פה עובדות לא נכונות
(05.08.17)
כשכותבים שנתרן נמצא רק במלח, זה פשוט שקר. נתרן נמצא בירקות, בדגנים, ובעוד דברים רבים. קחו טחינה גולמית ללא תוספת מלח מהסופר, ובידקו כמה נתרן יש שם. לא כל כך מעט. מה לעשות, נתרן נמצא באופן טבעי בדברים רבים שאנו אוכלים, גם אם לא מוסיפים להם מלח. וכשכותבים כזה נתון, אני בספק איך כדאי להתייחס לנתונים האחרים. זה הציטוט: "הנתרן, מינרל המצוי אך ורק במלח, הוא רב פעלים בגוף: הוא חיוני לפעילות של כל תא עצב במוחנו ובגופנו ולהעברת האותות העצביים, משפיע על הכיווץ וההרפיה של שרירי הגוף ונחוץ לשמירה על מאזן הנוזלים." הבנתי משהו לא נכון? הבעיה במקור או בתרגום?
77. דעתי האישית
אבי גזונט   (05.08.17)
ברור שכל אדם שונה ומה שנכון לאחד לא נכון לאחר.
אבל - מנסיון אישי צריכת נתרן מופרזת גורמת לעליית לחץ דם.
תעשו מה שכתוב בכתבה - צריך לצרוך יותר אשלגן ופחות סוכר לבן! יש לצרוך נתרן במידה, ממקורות טבעיים - לא ממזון מעובד!
הפתרון הוא לצרוך מזון טבעי עשיר באשלגן - תפוחי אדמה, בטטות, בננות, אגוזים, פירות וירקות ירוקים, ביצים, דגים, לחם מלא (אם אופים לבד) וחלב דל שומן.
להימנע ממזון מעובד, מעושן, משומר, גבינה צהובה, סוכר לבן, קמח לבן, קפאין, אלכוהול.
78. לפני 25 שנים
יאיר   (05.08.17)
קיבלתי התקף לב כאשר הגעתי לטיפול נמרץ היתי זקוק באופן דחוף
להתרוקן (ולא שתן) ביקשתי סיר והאח אמר. אסור שאלתי למה אסור
כי זה מאמץ וכרגע עברתה התקף
היתתחלתי לצחוק ואמרתי לו שהמאמץ לא לחרבן הוא יותר קשה אבל כל זה לא עזר
לאחר 10 דקות של התאפקות שלשלת י במיטה חשבו שם שזה התקפת אב׳ך
לאחר האישפוז נשלחתי להבראה בנתניה
שם הפתעה דג מלוח לארות בוקר ביצים ועוד שאלתי את הרופא מה זה הוא הסביר לי
שלא נורא כל כך עם יהיה באוכל מלח בייצים כי הגוף זקוק. למלח שהרי אנחנו מזיעים
והזעה מלוחה סיפרתי לו מה היה עם הסיר והוא אמר שצדקתי
במדבריות כולם גם החיות מקבלים מלח
79. מדוע לא מציינים שה"מחקר" שלו הופרך? ושהסיכומים המדעיים נמחקו
רון   (05.08.17)
אפשר לשמוע עוד כאן:
https://nutritionfacts.org/video/sodium-skeptics-try-to-shake-up-the-salt-debate/

מי שלא דובר אנגלית, יוכל לפחות לראות את השם של ה"מדען" הדגול ואת המחקר שלו.

נושא הנזקים הבריאותיים של צריכת מלח מופרזת מלח הוכח חד משמעית ב-2007.
מליארדי דולרים בסכנה מהדרישה להפחית מלח במזון (לא נוח לתעשייה), והם דוחפים "מחקרים" על ידי הלוביסטים.
80. בן 49 חולה מלח ולחץ דם תקין בלי עין הרע !!!
נראה לי הוא צודק   (06.08.17)
אולי זה משמין אבל מצד שני נולדתי קצת מלא אז.......
81. עודף מלח לא בריא. נגרם נזק ללב
ביו ,   מחקר חדש אחר   (05.08.17)
http://www.reuters.com/article/us-health-heart-salt-idUSKBN1AI275
82. הסכנה במדען בודד
החכם   (05.08.17)
מכיר רופא שהמליץ לכל מטופליו לעשן כי עישון לא מזיק לבריאות
אותו רופא מפורסם עישן גם הוא עד שקיבל התקף לב ומאז הפסיק לעשן והמליץ למטופליו על הפסקת עשון
האם גם כאן המקרה דומה
ממליץ לאותם ממליצים על אכילת מלח לאכול כמות רבה של המלח אני מוכן לקנות להם כל יום מנה מלח ולראות את אותם רופאים כעבור שנה שנתיים
בהצלחה
83. מללח בריא !!!!
D   (06.08.17)
מלח מאאוד בריא!!!
במזרח הרחוק מלח אחד המרכיבים המשמעותיים בתפריט היומי
אינם סןבלים מבעיות הקשורות ללצריכת מלח
להזכירכם בכדי הלכשיר את השרץ שמן קנולנה(מהונדס, בעלי חיים לא אוכלים מזרעי קנולה מכיוון שהם רעילים עבורם, מדוע יהיו בריאים לבני האדם=כסף)פורסם ששמן זית נשרף בקלות, כרגיל אינטרס כלכלי ,
מה זה שמן מזוכך=זה שמן שהוא כבר שרוף!!! עובר שלושה שלבים
שלב ראשון 60 מעלות ,חימים
שלב שני 100 מעלות חימום
שללב שלישי 200 מעלות חימום
שלב רביעי מיצוי החומר הנקרא איקסן
עכשיו עליכם לבדוק את יעילות וכו
84. כן
נתרן   (06.08.17)
שנים הגבלתי את המלח מאז שאני בתיכון. ולאחרונה הרגשתי חולה מאוד התברר שיש תיארויד מוגדל. ויש לזה קשר עם צריכה מופחתת של נתרן. התחלתי לשים מלח על האוכל ביחד עם כדור לתיארויד והמצב התאזן. אני כרגע ממליצה לאכול מלח
85. מניסיון אישי הפתגם אל תשאל את הרופא שאל את הסובל המשך..
אין כחם בכעל הנסיון   (06.08.17)
שנים רבות סבלתי מלחץ דם גבוה ממוצע 95/ 180 ויותר ניסיתי בהוראת רופא
תרופות רבות וכתוצאה מכך גם חטפתי פרפור פרוזדורים ודופק מהיר ולא סדיר
בצוע לי היפוך חשמלי(מכת חשמל).
ואז החלטנו בבית שאני ואשתי אוכלים בריא ראשית הורדנו את כמות הבשר האדום
אוכלים יותר ירקות עם הורדת המתוקים והסוכר לא הסתדרתי(קשה מאד לוותר)
אך שימו לב הורדתי לאט לאט בהדרגה את המלח מהבישולים בבית. מלח קיים בכל דבר שתגעו וככמות גדולה בלחם בעוף המוכשר בגבינות בבורקס והמאפים בנקניק ובכל התבשילים שאתם קונים מחוץ לבית בחמוצים ובעוגות.
אחרי מספר חודשים כולל הגדלת שתית המים למינימום של 2 ליטר ליום
החלה ירידה אטית אך יציבה של לחץ הדם היום אני בודק לחץ דם ממוצע 130/70 ולפעמים פחות. אז כל הסיפורים שהמלח לא מזיק שיאשרו אצל הרופא
הוא לא סובל מהתוצאות אתה רק ממלא את ארון התרופות
86. שכחת פרט ענק: הד"ר מתייחס ספציפית לתזונה קטוגנית!
(05.08.17)
מי שאינו יודע, תזונה קטוגנית מבוססת על צריכה מאוד נמוכה של פחמימות (0 - 50 גרם ביום). מכיוון שתזונה זו חפה ממזון מתועש ברור שהיא נמוכה במלח ויש לפצות על כך. חוץ כמובן מהשינויים הפיזיולוגיים (בכליות ומשק האינסולין) בתחילת התזונה הנ"ל (מצוינת אגב) והעובדה ששתיית קפה ותה גם היא מובילה להפרשת מלח מהגוף. בלי מלח אין מסרים חשמליים והדבר מוביל למוות.
87. מומחית לתקשורת אם הבנת הנקרא חלשה; הוא לא קרדיולוג!
(05.08.17)
Dr James DiNicolantonio, a cardiovascular research scientist ; חוקר ולא קרדיולוג והשכלתו בכלל ברוקחות. ולא שאני סותר את טענתו שהמלח חיוני לבריאות, בוודאי כאשר מדובר בתזונה קטוגנית הנמוכה במלח. וכמה מהקוראים, צפו בכלל בסרט והבינו זאת? מעבר לכך שלא הזכרת זאת לרגע בכתבה!!!
88. הדר אינו קרדיולוג ולפיכך אינך דוברת אמת שהרי את דוברת אנגלית
(06.08.17)
חוץ מזה שהוא מתייחס ספציפית לתזונה קטוגנית הדלילה במלח עקב ההימנעות ממזון מעובד ומתועש. אני יודע כי אני פועל לפי המודל הנ"ל וגם הוא אומר זאת בווידאו והאתר שלו מכוון לכך.
89. מלח שולחן זה רעל אבל מלח אמיתי חשוב מאוד לבריאות!
שפינוזה   (09.08.17)
מלח שולחן סטנדרטי הוא באמת רעל. למלח מוספים חומרים מונעי התגבשות שהם למעשה חומצות מאוד רעילות. לא רק שהם מסוכנות לבריאות הן גם הופכות את המלח לפחות בסיסי שזה אחד התפקידים החשובים ביותר של המלח - שמירה על ph תקין.
בנוסף במלח השולחני הרבה פחות אשלגן שזה גם מאוד לא בריא.
לסיכום - מלח טבעי שמכיל מינרלים חיוניים בנוסף לנתרן וללא חומרים מונעי התגבשות - מומלץ ובריא.
מלח שולחני שמכיל בעיקר נתרן בתוספת חומצות רעילות - לא בריא.
90. בולשיט מסוכן
מחקר מתאמי   (14.08.17)
העובדה שאנשים בעלי לחץ דם גבוה וצורכים מעט נתרן נובעת מהידע שקיים בציבור לגבי מסוכנות המלח. ברגע שיש אבחנה, יש הפחתה בצריכה. את הממצאים על הקוריאנים אפשר לייחס לברירה טבעית. (מאכלים מסורתים)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה