אוכל  מדורים  מתכונים
הודו כי טוב: מתכונים מהמטבח ההודי
שירה עזרא קיסוס
פורסם: 17.08.17, 08:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 56 תגובות ב-32 דיונים
1. אאחחחחח
אני   (17.08.17)
2. עוף טיקה מסאלה בכלל לא הודי
אריאל   (17.08.17)
אתם תניחו אוטומטית שאני משקר\מטומטם\טרול
אבל תבדקו, צ'יקן טיקה מאסאלה בכלל בא מ....לונדון!
3. מגרה ברמות
(17.08.17)
4. אני מתה על שווארמה מתרנגול הודו,שזה הכי תרומה של הודו
שנטל   (17.08.17)
5. מטבח של עוני
(17.08.17)
הכל קמח, שמן, סוכר ותבלינים. פחמימות ומים, קיצור.
לא פלא שבהודו או שהם רזים כמו שלד בלי בשר כי אין להם כסף לאכול בכלל, או שהם שמנים נפוחים ברגע שיש קצת כסף. הסוכרת שמה - מגיפה.
6. תלוש מהמציאות
(17.08.17)
אלוהים ישמור כמה גיבובי שטויות בשלושה משפטים שאין להם שום קשר למציאות...
7. אין כמו פאניר באטר מאסלה
עם נאן   (17.08.17)
מתגעגעת לאמא הודו
8. רוב האוכל שהערבים אימצו מקורו בהודו
הודו כי טוב   (17.08.17)
אפילו קציצות החומוס (הפלאפל) שהם טוענים שהמציאו.
ואם זה הסמוסה ששונה לסמבוסק או הקובה סלק\דלעת או העמבה מהמנגו שהגיע מהודו.
9. אחלה
צבר ,   סיני   (17.08.17)
אין על אוכל הודי ומרוקאי
10. לא פייר טור אוכל כזה באמצע היום!!!
נ'   (17.08.17)
מתכונים מצויינים- עשיתם לי חשק וגם געגועים להודו..
11. איזה מגיבים אנלפביים
(17.08.17)
..
12. איזה מהמממם
(17.08.17)
..
13. מספר חמש בטח מזרחי שאוכל שמן
(17.08.17)
..
14. מדהים
(17.08.17)
המגיבים מרוקאים
15. וואי וואי איזה מטבח מהמם ההודי
דבורה   (17.08.17)
האוכל הכי טוב בעולם
16. חבל שלא שמתם מלאי כופתה כבחירה כי זו המנה המנצחת
יהודה   (17.08.17)
כל מי שאכל את המנה הזו בהודו, ושפר מזלו להיות במסעדה עם טבח/ית שיודע להכין את המנה כמו שצריך, יודע שזו אחת המנות הכי טעימות שיש. לקחו תפוח אדמה, הפכו אותו לגורמה.
17. טחד המאכלים הכי טעימים שהכרתי שם
(17.08.17)
פיש קארי עם פרוטה.
ממש מעולה.
מתכון של הדרום ממונאר.
נשמח מאודדדדד למתכון
18. לא סובל אוכל הודי ובפעמים שניסיתי סבלתי ממנו
אחד   (18.08.17)
19. אוכל טעים בטירוף
יאמי   (18.08.17)
20. עמבנ.עמבה.אוכל עירקי משלשול תינוק שאוכלים העירקים אין כמו או
(18.08.17)
21. אני אוהב "בטטה ווארה" הכי טוב שיש
קוקומן   (18.08.17)
22. אחחח, אין על אוכל הודי. מת על בריאני צימחוני
איציק אידנה   (19.08.17)
23. שאי פאניר, פאלאק פאניק ופאניר מקאני
(19.08.17)
הכי טעים!
24. תודה! הכתבה מדהימה
רונה   (18.08.17)
מפורטת וברורה. עושה חשק לנסות לבשל
25. טאג אור עקיבא הודית מדיהימה
חיים   (19.08.17)
יש באור עקיבא מסעדה אוטנטית משפחתית שכל מנה שלה מושלמת. מיוחדת . וכל מנה בטוב טעם ובאהבה של השפית ההודית שם . מי שעובר בדרך לצפון מומלץ להכנס
26. שאלה לשירה עזרא
אורטל צוויג   (20.08.17)
כמה זמן מראש אפשר להכין את כדורי הגבינה? האם להכין את הבצק ניתן יום יומים לפני הארוחה והטבילה שלהם ברוטב שעה לפני הארוחה? או שאת זה גם אפשר לפני? ואיך לחמם בהגשה? במיקרו?
27. מלאי כופתא, פאלאק פניר, ודאל מאקני
צביקה   (20.08.17)
השילוש הקדוש
28. התימנים הקמצנים רק בצק
(20.08.17)
29. גולב ג'אמון אוכלים קר.
נתן ,   דרום   (20.08.17)
30. מחפש רעיונות לאוכל הודי, אבל הכתבה חובבנית מדי
Barack Peled ,   Somewhere in America   (22.08.17)
במתכון הראשון אם עוקבים אחרי ההוראות לשים כדור בצק נוקשה, מחלקים ל2 ויוצאים 16 סמוסות? ואף אחד מהקוראים לא שם לב...
אז ככה : שכחתם לציין כמה שלבים בהכנה. כמובן צריך לחלק את הבצק ל8 כדורים, ואז לשטח עם מערוך, כמה דק ככה משובח, ואז לחתוך כל עיגול שמתקבל מהשטחת הכדורים ל2 חצאי עיגולים, לסגור כ"א לקונוס ולקפל את שולי חצי העיגול מעל המילוי, אי אפשר לסגור את הסמוסות בלי להרטיב את השוליים, איפה שהבצק צריך להיצמד. אם מטגנים מומלץ לא להשאיר רווח בתוך הסמוסות בין המילוי לבצק אלא לדחוס, אם נשאר אויר הם יתפוצצו בטיגון העמוק. אם אופים מתקבל קצת פחות פריך, לא פחות טעים והרבה יותר בריא. אני חובב טיגון עמוק אבל הבצק סופג המון שמן. בשביל שלא יצא יבש ומשעמם אני מורח במברשת שמן (לא זית) אפשר גם חמאה או ג'י מומסת, אפשר לפני ואחרי, מומלץ לפחות עוד פעם אחת תוך כדי אפיה. יוצא 99% טעים כמו בטיגון, בעשירית כמות השמן.
אני מחליף אפונה בעדשים או מונג, ולפעמים בחומוס. אפונה זה בשביל אשכנזים.
גראמסאללה יכול להיות הרבה דברים, זה שאני מכיר מבוסס על קינמון ולא מתאים לתיבול של סאמוסה, אולי אם היתה במילוי עוף. אני משתמש בתערובת קארי סטנדרטית (מדראס) ומוסיף ממרכיבי היסוד של הקארי לפי החשק באותו היום. קארי מכיל כמון אז להיזהר, ובכל מקרה להוסיף בכל פעם חצי כפית ולטעום. אני אוהב חריף ואוהב מאד כמון אבל הוא משתלט על הטעם בקלות. לעומת זאת כפית גראמסאללה ל4 תפוחי אדמה? שתי כפות, הראשונה גדושה (ולטעום !) ואז להוסיף עוד אחת. קארי מדראס (מה פתאום גראמסאללה)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה