אוכל  מדורים  מתכונים
מדריך לירקות תאילנדיים וגם - מה אפשר להכין מהם
צ'ארלס בורנאסינגה
פורסם: 28.08.17, 10:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-19 דיונים
1. זאת לא פפאיה, תחליפו את התמונה
(28.08.17)
2. תודה על הכתבה, מעולה לדעת שיש כזה דוכן בשוק הכרמל.
(28.08.17)
3. הערה קטנה בנוגע לגרידת כפיר ליים במתכון הג'אנגל קארי
(28.08.17)
בגלל שיקולי הגנה על ענף ההדרים בישראל, כפיר ליים אסור בגידול, הפצה ומכירה בארץ ישראל, אפילו בגינות פרטיות הרשות מתערבת וגודעת עצים שמוצאת.

האופציה היחידה שניתנת להשגה היא עלי כפיר ליים מיובשים, ארוזים שעושים את העבודה בסדר גמור.
4. אבל לא באמת הסברתם כלום
יובל   (28.08.17)
רציתי לדעת מה זה הירקות האלה מאיפה הם מגיעים מה בכלל הטעם הטבעי שלהם?
לרשום באיזה מנה שמים אותם זה דיי מיותר לא? אני רואה את זה בתפריט אני יודע באיזו מנה זו אבל אני עדיין לא יודע מה זה..
הביטר מלון נראה כמו מלפפון למה קוראים לו ככה? מה התכונות שלו יש לו באמת טעם של מלון מר? צלון הוא מתוק צה זה מלון מר??
חציל תאילנדי זה בגלל שיש לו טעם של חציל?
פרחי בננה זה באמת מעץ הבננה או שאין קשר?
כתבה מיותרת..
5. ועוד הערה במתכון הקריספי פיש.
(28.08.17)
אם קודם תתגנו את הדג ורק אח"כ תתפנו להכנת הסלט, הדג יהיה קר ויאבד לחלוטין את כל הקריספיות. צריך להכין את הסלט ורק כשהוא מוכן לחלוטין, להכניס את הדג לשמן.
6. מה עם שורש לוטוס? אחד המרכיבים היפים והטעימים של המזרח הרחוק
ע"פ   (28.08.17)
עם מרקם קשיח, שדומה קצת לבמבוק, שלא אובד בבישול.
אבל שאפו על המבחר!

איפה אפשר למצוא בצפון?
7. זאת לא פפיאה בתמונה
דודו   (28.08.17)
למי שלא מכיר איך ניראת פפיאה יכול להיכנס לדף הפייסבוק שלי Dudu Aharon
8. פרח הבננה
U&T ,   חולון   (28.08.17)
כל פרח כזה שנקטף פירושו פחות אשכול של בננות!!!!! מישהו כאן התבלבל ומשווה את פרחי הבננה לביצים שמטילות תרנגולות... וזאת למה? כי לרוב התרנגולת מטילה גם ביצים שלא הופרו ע"י הזכר - קאפיש?
9. דוכן יקר המנצל את התושבים הזרים המחפשים חומרי גלם מוכרים
(28.08.17)
ומי שסובל מאי תפקוד בבלוטת התריס שלא יתקרב למילון מר.
10. הוא השף התאילנדי הטוב ביותר בארץ
(28.08.17)
11. היה צריך להגיד מה יכול להחליף איזה רכיב
י   (28.08.17)
במבחר המקומי, לא לכולם יש זמין ליד הבית , החכמה להמיר למטבח מקומי וטרי, מה שמיובא גם לא טרי
12. לא ברור לי איפה האוכל פה ??? בשר עוף דגים שפע איפה ??
רק דוד מודיעין מטרות   (28.08.17)
13. !
אני ,   כבר עדיך לטוס לשם   (28.08.17)
14. the green curry
sam hakosem ,   roma italia   (28.08.17)
החציל התאילנדי מתאים במיוחד לקארי הירוק ולא האדום שיסלח לי השף
15. צ'ארלי, כמה מהירקות שלך הם שטויות, או שאתה לא יודע: 1. בירד
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (28.08.17)
צ'ארלי, כמה מהירקות שלך הם שטויות, או שאתה לא יודע:
1. בירד איי צ'רי - זה שום דבר חריף - לנסות כמה עקרב טרינידד, bhut jolokia, ואת הקארולינה REAPER. שני הראשונים גידלתי בשנה שעברה, וגם השנה + השלישי, אבל התנאים לא טובים כאן השנה! עם זאת, יש לנו את הרטבים משני הראשונים = מוות, אבל לא עבורנו, ועוד עם סלט! זה הבירד איי אפילו לא מתקרב ל habanero ו scotch BONNET!
2. הבמיה זהה לכל במיה!
3. מלון מר - תאוכל אותו אתא - לא לנו המרירות!
4. חשבתי שמשהו לא בסדר עם הפפאיה, אבל אני רק יודע את הפפאיה שאנחנו מקבלים כאן והן שונות מאוד. המגיבים חייבים להיות צודקים = התמונה לא נכונה! ו, משתמשים כאשר בחוץ ירוקות לסלטים במסעדות. בבית, אנו משתמשים במעט בשלות בסלטים שלנו עם חומץ פטל שאני עושה!
16. אוכל תאלינדי טייגר לילי מספר 1 אכלתי מספר פעמיים בינגו !!
haim   (29.08.17)

17. טעות של חובבים
(29.08.17)
הפפאיה אינה פפאיה ! זהו ירק פאקיאו / ฟักเขียว או באנגלית - winter melon
18. הכי טוב, ישר לאסלה!
זה דוחה!   (29.08.17)
לפני שאוכלים! תאישיט.
19. ה 15 שלי. לפי שאני מסתכל בתמונה השנייה של ה"פפאיה", זה נראה
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (30.08.17)
ה 15 שלי. לפי שאני מסתכל בתמונה השנייה של ה"פפאיה", זה נראה כמו סוג של מלון, אז 17 הוא כנראה צודק - מר. צ'ארלי, לדעת את העובדות שלך לפני שאתה כותב - מאוד לא מקצועי!
- לכל ה"חכמים" הישראלים שלא יכולים לקבל את המציאות = האמת!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה